Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Τα μηνύματα από τη κάλπη της 17ης του Ιούνη


Προβληματισμό μου προκάλεσαν τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών. Κυρίως με τη νίκη της ΝΔ (με 29,6% έναντι 26,89% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ). Άσχετο με το πως θα φερθεί ο κ. Σαμαράς, είχε μια πολύ καλή γραμμή ως τον Δεκέμβρη. Με προβλημάτισε όμως που οι δανειστές μας και πρώην συνέταιροι μας, άρχισαν να πανηγυρίζουν που νίκησε κάποιος του χεριού τους.
Εδώ πλέον θα πρέπει να δούμε τον τρόπο που θα διαπραγματευθούν οι ΝεοΔημοκράτες και το τρόπο που θα εκμεταλλευθούν τις αντιδράσεις των Ελλήνων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη έφτασε στο 26,89%. Μια τρομερή δύναμη αν δούμε τις συνιστώσες του και πλέον μια σοβαρή και πραγματική αντιπολίτευση στη χώρα μας. Ως τώρα η αντιπολίτευση ήταν απλά «εμείς μπορούμε να τα κάνουμε καλυτερα»
Απο κει και πέρα το ΠΑΣΟΚ. Έμεινε σε διψήφιο ποσοστό (12,28%) Κατόρθωσε να βγάλει βουλευτή τον Γιώργο Παπανδρέου, αν και αντιδρούσε όλη η Αχαϊα. Δεν κατόρθωσε να κερδίσει καμία περιφέρεια. Ούτε την Αχαϊα πήρε (13,44) ή την Ευβοια (12,06%), που έπερνε στις νίκες χαλαρά το 50%. Εδώ δεν πήρε καμιά στην Κρήτη που χτυπούσε τα 60αρια. Παντού βγήκς τρίτο κόμμα.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του κ. Καμμένου πληρώσαν (7,51%) ουσιαστικά την μη ύπαρξη το διαδυκτύου σ’ όλη την Ελλάδα. Και το λέω αυτό γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που είχε ακριβώς την ίδια γραμμή στις δυο εκλογές και το κόμμα που δεν προβλήθικε από τα μέσα αν εξαιρέσουμε τόσο τη ΝΕΤ όσο και τον Σκάι και τον ΑΝΤ1 σε μικρότερο βαθμό.
Η Δημοκρατική Αριστερά που είναι το κόμμα που προκάλεσε αυτές τις εκλογές έμειναν περίπου σταθεροί στο 6,26%. Παρά την τρελή (θα έλεγα) στήριξη των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και παρά την ύπαρξη της κ. Ρεπούση στην κοινοβουλευτική ομάδα που αναμένετε να κάνει ότι πιο αντιπατριωτικό στη Βουλή.
Η Χρυσή αυγή και πάλι πήρε 6,92%. Εδώ έχουμε τους θυμωμένους που ευχαριστήθηκαν απο την επίθεση στην κ. Δούρου και Κανελή από τον κ. Κασιδιάρη.
Το ΚΚΕ πλήρωσε την ξεκάθαρη θέση του, και πήγε στο 4,5%. Αυτό είναι το κακό (και καλό ταυτόχρονα) μ’ αυτό το κόμμα. Πως οι θέσεις του «είναι σαν παλούκι καρφωμένο κάπου» και δεν κάνει, όχι κωλοτούμπα, αλλά βήμα μακριά από τις (σωστές ή λάθος) θέσεις του μη εκμεταλλευόμενο πολλές φορές την οπισθοχώρηση του αντιπάλου.
Με την ευκαιρία να πω ευτυχώς γιατί αν έκαναν κάποιο βήμα (αριστερά ή δεξιά) και βρισκόταν αυτή τη στιγμή στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ οι ευρωπαίοι «δημοκράτες» τώρα θα μας βομβάρδιζαν συνεπικουρούμενοι από τους υπερατλαντικούς «συμμάχους μας»
 Έχουμε και τα κόμματα που καλώς (Δράση, Δημιουργία ξανά) ή κακώς (Οικολόγοι πράσινοι, ΛΑΟΣ) που εξαφανίσθηκαν από τον χάρτη.
 Και να διακινδυνέψω πρόβλεψη πως θα στηθούν κάλπες και πάλι μέσα στο 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου