Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Δεν τους ενδιαφέρει…



Η φίλη μου η Αίγλη αρθρογραφεί πότε-πότε στην τοπική εφημερίδα της Λάρισας «Ελευθερία» και στο site apolarisa.gr, κυρίως για τουριστικά θέματα. Την περασμένη  Τετάρτη (26/9) δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο (με τον ίδιο τίτλο) θίγοντας κάποιες καταστάσεις. Είμαι σίγουρος πως κατι τέτοια συμβαινουν παντου και παρέλληλα κοβουν μισθους και συνταξεις να βρουνε λεφτα. Αν κατι δεν ειναι σωστο θα μ' ενδιεφερε να προβάλω της όποιες αντιρρήσεις.
* * *
ριν δύο χρόνια περίπου έκλεισαν τον οργανισμό Εργατική Εστία. Όσοι υπάλληλοι δεν βγήκαν σε σύνταξη μετακινήθηκαν στον ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νοικιασμένα γραφεία τους που ήταν στην κεντρική πλατεία πάνω από γνωστή αλυσίδα πρόχειρου φαγητού, δεν ξενοικιάστηκαν, αυτοί μετακινήθηκαν στον ΟΑΕΔ αλλά οι λογαριασμοί συνεχίζουν να «τρέχουν» ενοίκια, κοινόχρηστα, ΔΕΗ και ΟΤΕ. Δεν το γνωρίζουν; Το γνωρίζουν … αλλά ΔΕΝ τους ενδιαφέρει!

* Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάστηκε ο ΕΟΤ παράρτημα Λάρισας να κλείσει μιας και το κεντρικό της Θεσσαλίας είναι στο Βόλο. Οι υπάλληλοι πλην ενός συνταξιοδοτήθηκαν. Το παράρτημα του ΕΟΤ στη Λάρισα είναι ένα κτίριο και σ΄αυτό εργάζεται ένας υπάλληλος, ο οποίος είναι κι αρχηγός και οπαδός όπως λέμε στο χωριό μου. Θα μπορούσαν να συστεγάσουν σε δημόσιο κτίριο τον υπάλληλο και το αρχείο του ΕΟΤ. Θα μπορούσαν αλλά προτίμησαν οι «Αθηναίοι αξιωματούχοι» να «τρέχουν» οι λογαριασμοί ενοίκια, κοινόχρηστα, ΔΕΗ και ΟΤΕ. Δεν το γνωρίζουν; Το γνωρίζουν … αλλά ΔΕΝ τους ενδιαφέρει!

* Αξιωματούχος (όπως τους ονομάζει γνωστός δημοσιογράφος) που διορίσθηκε πριν δύο περίπου χρόνια σε κυβερνητική θέση, σύμφωνα με πληροφορίες κατοικεί σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο που το λογαριασμό το πληρώνει το δημόσιο. Δεν είναι το μοναδικό άτομο διορισμένο σε κυβερνητική θέση που τα προσωπικά του έξοδά περνούν σε κωδικούς του δημοσίου. Έτσι γινόταν παλιότερα, έτσι γίνεται και σήμερα σε όλη την Ελλάδα από τους διορισμένους σε κυβερνητική θέση. Δεν έμαθα αν και, οι σύμβουλοι των διορισμένων αξιωματούχων (μερικές φορές είναι συγγενικά τους πρόσωπα), που φέρνουν μαζί τους, τα προσωπικά έξοδα τους περνιούνται και αυτά σε κωδικούς του δημοσίου; Το θέμα είναι γιατί οι «Αθηναίοι αξιωματούχοι» δεν αλλάζουν πολιτική, να νοικιάζει ο διορισμένος σε κρατική θέση όπου θέλει και να πληρώνει από την τσέπη του, να τρέφεται όπου θέλει και να πληρώνει από την τσέπη του και για τις ιδιωτικές του μετακινήσεις να χρησιμοποιεί το δικό του αυτοκίνητο ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Προφανώς ΔΕΝ τους ενδιαφέρει!

* Αποφασίστηκε από τα κεντρικά, ξέρετε τους γνωστούς Αθηναίους, αυτές τις ημέρες να συγχωνευτούν οι εφορίες στο νομό Λάρισας (αλλά και σ΄ όλη την Ελλάδα, ο γνωστός επιτυχημένος Καλλικράτης των Αθηναίων στην Εκπαίδευση και Αυτοδιοίκηση θα συνεχιστεί και στις εφορίες) από επτά σε μία. Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, οι υπάλληλοι δεν είναι πολλοί (συνταξιοδοτήθηκαν και θα συνταξιοδοτηθούν και άλλοι μέχρι τέλους του έτους) θα μεταφερθούν στον κτίριο της Α΄ΔΟΥ. Τα αρχεία; Δεν υπάρχει σχέδιο λένε. Δεν θέλω να φανταστώ πως τα κτίρια των ΔΟΥ που θα κλείσουν θα παραμείνουν νοικιασμένα για τα αρχεία και θα «τρέχουν» οι λογαριασμοί.

Αυτό το άτομο που συνάντησα τυχαία γνωρίζει πολλά, όπως λέμε στο χωριό μου είναι στα μέσα και στα έξω, κι όπως αποδείχτηκε εγώ είμαι στα πολύ πολύ έξω. Αν λοιπόν, αυτά που έμαθα εντελώς τυχαία συμβαίνουν σε μία επαρχιακή πόλη, φαντασθείτε πόσα συμβαίνουν σ’ όλη την Ελλάδα. Πόσο χρήμα σκορπιέται άσκοπα… !!! Το μόνο σίγουρο είναι πως τα γνωρίζουν. Όλα, τα πάντα γνωρίζουν. Αλλά, δεν τους ενδιαφέρουν…


Αναδημοσίευση:   http://www.apolarisa.gr/index.php?page=article&article_id=3925#menu_top

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου