Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Διαψεύδουν εταιρείες. Μπορεί να έχουν δίκιο, ΚΑΙ;



Μία μετά την άλλη η εταιρείες που ανέφερε στην συνέντευξη της Δευτέρας ο κ. Φωτόπουλος διαψεύδουν τις καταγγελίες του.
Το πρόβλημα δεν είναι αν έχει δίκιο ο κ. Φωτόπουλος ή οι εταιρείες. Εγώ θεωρώ πως οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν δίκιο. Όμως είναι το πνεύμα τις τροποποίησης του αίσχιστου νόμου του χαρατσιού και του εμπνευστή του κ. Βενιζέλου.
Δεν είναι δυνατόν χτίσματα άνω των 2,000 τ.μ. να έχουν έκπτωση 60% και 1000 – 2000 τ.μ. 30%.
Ακριβώς το αντίθετο θα έπρεπε να είναι. Δηλαδή ουσιαστικά η 60% έκπτωση στα επαγγελματικά ηλεκτροδοτούμενα χτίσματα ως 1.000 τμ.
Βέβαια το άδικο του νόμου ανοίγει «παράθυρο» σε πλούσιους ελεύθερους επαγγελματίες πχ καλότεχνες. Όπως μαθαίνω τέτοιοι επαγγελματίες που φοροαποφεύγουν (λόγω διαφόρας της φορολογικής σε φυσικά πρόσωπα και εταιρίες πληρώνονται μεσω εταιρίας) δεν μένουν σε σπίτια. Μένουν στην έδρα της εταιρείας.
Οπότε έχουμε σς περιοχές της Αθήνας η ΔΕΗ να ηλεκτροδοτεί πολλές εταιρείες κι ας είναι περιοχή που να μην έχει έδρα εταιρείας. Έχει όμως βίλες πολλών τετραγονικών επαγγελματικές έδρες ανθρώπων που φοροαποφεύγουν.
Φαίνεται έτσι πόσο πρόχειρα έγινε ο συγκεκριμένος νόμος. Αν και ο εμπνευστής του είναι συνταγματολόγος, ήταν τόσο τρομαγμένος πέρυσι το καλοκαίρι ο κ Βενιζέλος που έφτιαξε αυτό το τερατούργημα «στο πόδι». Ακόμη αποδεικνύει το πόσο ανίκανοι ήταν οι πολιτικοί της Ελλάδας εκείνης της περιόδου (την ικανότητά τους δείχνουν τώρα οι της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Κουβέλης). Και πόσο σοφός είναι ο Ελληνικός Λαός που κατέταξε τα υπόλοιπα του ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση τόσο το Μάιο όσο και τον Ιούνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου