Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Η χθεσινή συμπεριφορά
των υπόδικων Χρυσαυγητών



Μη προφυλακιστέους έκρινε ο ανακριτής και ο εισαγγελέας τους Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και Μίχο χθες για την υπόθεση της «Χρυσής Αυγής».
Απόφαση που σοκάρισε την δημοκρατική κοινή γνώμη στο άκουσμά της. Και ακόμη περισσότερο που οι δυο υπόδικοι βουλευτές βγήκαν απο τα δικαστήρια βρίζοντας τους δημοσιογράφους και χειροδικώντας και κλοτσώντας καμεραμάν και φωτορεπόρτερ.Ενύπωση προκάλεσε και η μη σύλληψή τους ( αυτή θα ήταν κυριολεκτικά αυτόφωρη) γι’ αυτές τις πράξεις Έδειχνε για μια στιγμή πως ξαφνικά αθωώθηκαν. Και οι δηλώσεις του δικηγόρου του Κασιδιάρη κ. Σαράκη ήταν σ’ αυτή την γραμμή.
Ανοίγω παρένθεση να αναφέρω το ολίσθημα της ΝΔ να διαγράψει τον κ. Σαράκη από μέλος της, ήταν και υποψήφιος βουλευτής, γιατί επαγγελματικά ανέλαβε την υπεράσπιση Κασιδιάρη. Ας απολογούνταν στους ψηφοφόρους του και η ΝΔ ας μην τον ξανάβαζε υποψήφιο βουλευτή (γιατί εδώ μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ως όνομα και εικόνα ταυτίστηκε με την «Χρυσή Αυγή). Δεν είναι το πιο σωστό να τιμωρείται πολιτικά κάποιος για επαγγελματικές του επιλογές. Και ακόμη αν ήθελε να τον τιμωρήσει (σιωπηλά όμως κι χωρίς φασαρία, να φανεί πως τον τιμωρώ, να αναστελλόταν προσωρινά η κομματική ιδιότητα). Κλείνει η παρένθεση.
Για να γυρίσουμε στην μη κράτηση των υπόδικων μετά απ’ όλα αυτά μας καρφώθηκε η ιδέα  πως μπορεί η «Χρυσή Αυγή» να έχει θύλακες και στο δικαστικό σώμα. Φυσικά διόλου απίθανο δεν είναι μια που σε μια συνομιλία υπόδικων που διέρρευσε ακούστηκε «...δεν το ξέραμε να βάλουμε δικό μας ιατροδικαστή».
Τελικά με μια πιο ήρεμη σκέψη ίσως οι δικαστικοί μπορεί να μη τους προφυλάκισαν αλλά τους έβαλαν περιοριστικά μέτρα άρα δεν τους αθώωσαν (ως το δικαστήριο). Και οι υπόδικοι μπορεί να φόβισαν τον κόσμο (τόσο τα θύματα που δεν έκαναν μήνυση όσο και όλους μας, μια που φανταστήκαμε την ημέρα και μετά, που στο απίθανο ενδεχόμενο εκλεγούν). Από χθες λοιπόν δεν πρέπει να υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ  μη φασίστας που να περνά από το μυαλό του να τους ψηφίσει. Από χθες λοιπόν η «Χρυσή αυγή» πρέπει να γυρίσει, και δημοσκοπικά, κάτω του 1%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου