Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Tζορτζ Σόρος: Η Μέρκελ φταίει για τη Χρυσή Αυγή



Συνέπεια της γερμανικής πολιτικής είναι η ανάδυση ακροδεξιών ομάδων, όπως η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα. Υπάρχει τάση προς μια παρόμοια κατεύθυνση, του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού, υποστηρίζει ο Τζορτζ Σόρος σε συνέντευξή του στο Der Spiegel.

«Η κατάσταση που έχει προκύψει από την ευρωπαϊκή κρίση δεν είναι ούτε σταθερή ούτε ανεκτή. Η Γερμανία θα πρέπει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες για να μην καταρρεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που δεν είναι στα γερμανικά συμφέροντα» αναφέρει ο δισεκατομμυριούχος και καλεί την Ανγκελα Μέρκελ να αλλάξει ριζικά την πολιτική της.

Μέσω του Spiegel ο Σόρος δίνει τις συμβουλές του για γρήγορη ανάκαμψη της Ελλάδας, που κατά τη γνώμη του προϋποθέτει κούρεμα του ελληνικού χρέους.

«Όλοι ξέρουν ότι το χρέος της χώρας δεν μπορεί να αποπληρωθεί. Γνωρίζω από συζητήσεις ότι οι ιδιώτες επενδυτές θα επιστρέψουν στη χώρα εάν υπάρξει κούρεμα του επίσημου τομέα και εφ 'όσον η Αθήνα πληροί τους όρους της τρόικας. Με αυτό τον τρόπο, η Ελλάδα θα μπορούσε να ανακάμψει γρήγορα. Ο επίσημος τομέας δεν μπορεί σήμερα να διαγράψει τα χρέη αυτά, διότι αυτό θα παραβίαζε μια σειρά από ταμπού, ειδικά για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Σύμφωνα με τον Σόρος το ''ταμπού'' για το κούρεμα του επίσημου τομέα μπορεί και πρέπει να σπάσει μόνο από γερμανικές πρωτοβουλίες.

























«Πρέπει να θυμόμαστε ότι και η Γερμανία έχει επωφεληθεί από μειώσεις χρέους και επιμηκύνσεις μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μεταξύ άλλων, και από την Ελλάδα, αλλά τώρα δείχνει αδιάλλακτη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου