Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Οι τιμές στο πετρέλαιο και ηλεκτρικό,
μας γυρίζουν στον χειμώνα του ‘42



Η φτώχια και η ανέχεια στην Ελλάδα φαίνεται την τελευταία βδομάδα πολύ περισσότερο. Βλέπεις ο χειμώνας δείχνει πλέον «τα δόντια του». Ο θεός της Ελλάδας όσο και να θέλει δεν μπορεί να φέρει το καλοκαίρι, που είναι πιο εύκολος οικονονικά, στον χειμώνα, αλλά μάλλον κάνει ό,τι μπορεί γιατί ακούω στα δελτία καιρού πως οι γείτονές μας και οι Ευρωπαίοι έχουν ήδη χιονιά
Έτσι με το που μπήκε ο χειμώνας τα φτωχά σπίτια άρχισαν να ντουμανιάζουν από τα μαγκάλια και να λαμπαδιάζουν από τα κεριά. Έτσι και οι τηλεοράσεις αρχίσαν να ανακαλύπτουν πως υπάρχουν σπίτια χωρίς πετρέλαιο και χωρίς ηλεκτρισμό. Λένε πως 450.000 νοικοκυριά βρίσκονται στο σκοτάδι. Έδειξε το τι κάναν με την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης (προς τα πάνω βεβαίως). ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Και τον δολοφονούν από πέρυσι ήδη.
Ποιος όμως θα πληρώσει για τον φόνο των φοιτητών στη Λάρισα; Ποιος θα πληρώσει για τον θάνατο της 13χρονης Σάρας στη Θεσσαλονίκη; Κανείς; Πάντως κάι μου λέει πως ρο επώνυμο του ένοχου αρχίζει από «Σ».
Κι ερχόμαστε στις διακοπές του ρεύματος. Φτωχικό σπίτι στο Κορδελιό λαμπάδιασε αφού ζούσαν χωρίς ρεύμα. Αν και υπάρχει κοινωνικό τιμολόγιο είτε δεν μπορούν να πληρώσουν είτε δεν εντάσσονται καν. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για μια κρατική ΔΕΗ που μας «χρεώνει» στο λογαριασμό (μαζί μ’ όλους τους φόρους) έξοδα για κοινωνική συμπαράσταση. Κι επειδή είναι Δημόσια επιχείρηση πιστεύω πως πάνε (πηγαίναν πριν την χρωκοπία μας τουλάχιστον) εκεί που πρέπει.
Αν ιδιοτικοποιηθεί θα κάνει κοινωνική πολιτική ο κάθε Μυτιλιναίος που θα του τη χαρίσουν; Ή θα πληρώνει το χρεοκοπημένο μας κράτος ή η τοπική αυτοδιοίκηση που την οδηγούν σε χρεοκοπία; Είδαμε τι γίνεται και στα αστικά της Θεσσαλονίκης που το κράτος χρωστά στον ΟΑΣΘ δεκάδες εκατομμύρια και στον ΟΣΕ, που επίσης χρωστά λεφτά το κράτος, και φαίνεται ασύμφορος οικονομικά. Με στόχο να τον χαρίσουν.
Ξαναζούμε λοιπόν τον κατοχικό χειμώνα του 1942 μέσα το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου