Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Αυτοκτονίες προκάλεσε ΚΑΙ το PSI



Είναι αλήθεια πως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποφεύγουν να αναφερθούν στις καθημερινές πια αυτοκτονίες. Κάποιες από αυτές θα συζητηθούν όμως στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πιστεύω πως και πάλι δε θα ακουστεί τίποτε. Είναι χρέος της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙ.ΖΑ. και ΑΝ.ΕΛ ουσιαστικά) να κάνουν γνωστή αυτή την συζήτηση και τις τοποθετήσεις που θα ακουστούν
* * *
Δεκατέσσερις άνθρωποι έθεσαν τέρμα στη ζωή τους, μετά το κούρεμα ομολόγων και τις ρυθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο του PSI. Το ζήτημα φέρνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Σύλλογος Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου
Την άμεση αποζημίωσή τους για την οικονομική τους βλάβη ζητούν οι Έλληνες ομολογιούχοι με αναφορά που κατέθεσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Στη σχετική αναφορά του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου ζητείται η οικονομική αποκατάσταση των 15.000 ομολογιούχων φυσικών προσώπων, ενώ τονίζεται πως στους κύκλους των θιγόμενων από το PSI καταγράφονται ήδη 14 αυτοκτονίες.
Πρωτοφανής και άδικη η διαδικασία

Σύμφωνα με την αναφορά η διαδικασία που επελέγη για το «κούρεμα» δεν ήταν εθελοντική όπως επίσημα λέγεται, αλλά υποχρεωτική, πρωτοφανής και άδικη, καθώς είχε δυσανάλογη επίπτωση στα οικονομικά συμφέροντα ατόμων με περιορισμένο εισόδημα που είχαν την ατυχή έμπνευση να εμπιστευτούν το Ελληνικό Δημόσιο, την Ευρωζώνη αλλά και τις διακηρύξεις των επισήμων παραγόντων της Ε.Ε.
Όπως τονίζουν οι ομολογιούχοι, η ζημιά που υπέστησαν είναι τεράστια και υπολογίζεται σε 70% των χρημάτων που αποταμίευσαν, ενώ ταυτόχρονα υφίστανται επιπλέον και όλα τα δεινά της λιτότητας και των μνημονίων που υφίσταται όλος ο υπόλοιπος πληθυσμός.
Δήμευση περιουσιών
«Στην πραγματικότητα πρόκειται για πρωτοφανή στα χρονικά δήμευση περιουσιών που πραγματοποιήθηκε από κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δε αδιαφορία της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας αυτά τα δύο χρόνια για την αποκατάσταση της αδικίας είναι προκλητική και καταφανής», σημειώνεται στην αναφορά.
Οι ομολογιούχοι ζητούν να κληθούν σε δημόσια ανοιχτή συνεδρίαση ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να εκθέσουν στους ευρωβουλευτές μέλη της την εξαιρετικά άδικη κατάσταση που υφίστανται..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου