Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για την
αγορά του «Αστέρα Βουλιαγμένης»



Στις αρχές τις βδομάδας μάθαμε πως ο «Αστέρας Βουλιαγμένης» θα πάει στην η επενδυτική εταιρεία Jermyn Street Real Estate Fund IV LP που ελέγχεται από την αραβικών συμφερόντων AGC Equity Partners στην οποία συμμετέχει και η τουρκική Dogus Group. Οπότε...
* * *
...πανηγυρίζουν  οι τουρκικές εφημερίδες για την  αγορά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα στη Βουλιαγμένη από κονσόρτσιουμ στο οποίο ηγετική θέση με 15% έχει η εταιρεία Dogus του Τούρκου επιχειρηματία Φ.Σαχένκ, ο οποίος έχει αγοράσει και άλλα τέσσερα ελληνικά ιδιωτικά λιμάνια.
Οι Τούρκοι γράφουν άρθρα εξυμνώντας τον Φ.Σαχένκ και μιλώντας ακόμα και για «απόβαση στην Βουλιαγμένη»

ΟΙ κυριότεροι τίτλοι

Η Vatan,έχει  τίτλο «Δεύτερη απόβαση του Σαχένκ στην Ελλάδα»

Η Turkiye έχει  τίτλο «Ο όμιλος Ντογούς αγόρασε χερσόνησο στην Αθήνα».

Η Takvim γράφει ότι «Ο Σαχένκ αγάπησε πολύ τη γείτονα».

Η Star έχει  τίτλο «Ο όμιλος Ντογούς προσδοκά να αγοράσει μαζί με τους Άραβες το κόσμημα της Αθήνας».

Η Sabah έχει  τίτλο «Ο όμιλος Ντογούς εταίρος στον Αστέρα».

Η Milliyet έχει  τίτλο «Ο Σαχένκ βρήκε τον παράδεισο στη γείτονα».

Ας δούμε και μερικές χαρακτηριστικές αναφορές: 
Η Sozcu γράφει ότι το υψηλότερο ποσό στο διαγωνισμό για την τουριστική εγκατάσταση του ΑΣΤΕΡΑ, που είναι η κόρη οφθαλμού του ελληνικού τουρισμού, έδωσε με 400 εκατ. ο όμιλος AGC. Στον εν λόγω όμιλο, παράλληλα με τον όμιλο Ντογούς του Σαχένκ, λαμβάνουν μέρος εταιρείες από το Αμπού Ντάμπι, το Κουβέιτ και το Κατάρ. Στη χερσόνησο, που είναι 305.000 τετραγωνικά, υπάρχουν 3 ξενοδοχεία, εκ των οποίων το ένα υπό κατασκευή. Το κονσόρτσιουμ, που κέρδισε στο διαγωνισμό, σχεδιάζει να κατασκευάσει νέες μονοκατοικίες στη χερσόνησο.
Η Vatan,  αναφέρει ότι ο όμιλος Ντογούς μαζί με τους Άραβες εταίρους του  θα μετατρέψει τα ξενοδοχεία της χερσονήσου σε έξι αστέρων και θα μεγαλώσει τη μαρίνα.

Στο δημοσίευμα γράφει ότι ο όμιλος Ντογούς αγόρασε την πιο σημαντική τουριστική εγκατάσταση της Ελλάδας, που βρίσκεται στην Αθήνα.
Η Turkiye γράφει  ότι ο όμιλος Ντογούς, γίνεται ιδιοκτήτης ενός μέρους της χερσονήσου, που θεωρείται το πιο «μεγαλειώδες» κομμάτι στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, στην Αθήνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου