Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Εξηγήσεις για τον διαδικτυακό ΟΠΑΠ ζητά η Κομισιόν!

Με την έναρξη του Μουντιάλ που γίνεται στη Βραζιλία αυτές τις μέρες ο ΟΠΑΠ του Μελισσανίδη έβαλε σε λειτουργία σελίδα του στο Internet με on line στοιχηματισμό.
Είναι κάτι που δεν το δοκίμασα, ούτε έχω σκοπό να το κάνω.

Όμως φαίνεται πως έχει πρόβλημα και με την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν ο ΟΠΑΠ ήταν ακόμη κρατικός θα μ’ ενδιέφερε να δω τα δεδομένα αλλά τώρα όχι μόνο δεν με ενδιαφέρει καθόλου η όλη ιστορία, όπως θα ήταν σωστό για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες.
Και κλασικά  στο Μουντιάλ

Με πρόδωσε η Ουρουγουάη οπότε τα κέρδη μου περιοριστικάν το Σάββατο στα 10,55 ευρώ ενώ χθες κέρδισα 5,15.

Οπότε έχω 57,65 ευρώ με κέρδη από την αρχή του 7,65 Ευρώ

Σήμερα συνεχίζω με

Γερμανία  – Πορτογαλία  Χ (Απόδοση 3,30)

Ιράν – Νιγηρία 2 (Απόδοση 1,85)

Γκάνα – ΗΠΑ 1 (Απόδοση 2,40)

Κόστος 2,10
* * *
Το θέμα του διαδικτυακού στοιχηματισμού από τον ΟΠΑΠ έθεσε επισήμως στη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε επιστολή που έφτασε στις αρχές της χώρας, η Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς θέτει το θέμα της μη γνωστοποίησης στις κοινοτικές αρχές του κανονισμού που εξέδωσε η Επιτροπή Ελέγχου & Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) στο τέλος Μαΐου και ο οποίος επιτρέπει τη δραστηριοποίηση του ΟΠΑΠ στον διαδικτυακό στοιχηματισμό. Πρόκειται για τον κανονισμό 105/2 που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 26 Μαΐου 2014 (ΦΕΚ Β΄ 1330/26-05-2014).

Παράλληλα, στην ίδια επιστολή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει επίσης γνωστοποιήσει τις τελευταίες τροποποιήσεις του νόμου 4002/2011 που περιέλαβε στον Ν. 4261/2014 (άρθρο 173). Πρόκειται για περίπου 30 αλλαγές οι οποίες επιφέρουν σημαντικές τροποποιήσεις στον αρχικό νόμο 4002/2011. Τέλος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει το θέμα συμμόρφωσης του εθνικού πλαισίου που αφορά στα τυχερά παίγνια και συγκεκριμένα στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα ενόψει της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ.

 Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Εσωτερικής Αγοράς, ζητεί από τις ελληνικές αρχές να της κοινοποιήσουν τον κανονισμό διαφήμισης των τυχερών παιγνίων της χώρας, τον κανονισμό συμμόρφωσης του ΟΠΑΠ, το σχέδιο αδειοδότησης για τις διαδικτυακές υπηρεσίες τυχερών παιγνίων που απευθύνονται στην ελεύθερη αγορά, την απαγόρευση διαφήμισης του ΚΙΝΟ κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να συμμορφωθεί προς τις επιταγές της Ε.Ε. Αρχικά αναμένεται να αποστείλει προς γνωστοποίηση στις υπηρεσίες της Επιτροπής τις αλλαγές του νόμου για τα τυχερά παίγνια που περιλαμβάνει ο Ν. 4261. Στη συνέχεια θα γνωστοποιηθεί ο κανονισμός 105/2. Ετσι δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να διακοπεί για τρεις μήνες η παροχή υπηρεσιών του ΟΠΑΠ στο διαδικτυακό στοίχημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου