Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Η Ελλάδα που στεναχωρέθηκε,
και... αυτή που το χάρηκε

Αποτυχημένο στοιχημάτισα το Σαββατοκύριακο με δύο στις τέσσερις επιτυχίες  και μόνο 1,9875 έβγαλα Αρα έχω 64,738 ευρώ
Από σήμερα ξεκινούν οι δύο αγώνες κάθε μέρα (Απο το Σάββατο δηλαδή αλλά στοιχημάτισα έπαιξα όλο το Σαββατοκύριακο),
Και βλέπω 
Γαλλία – Νιγηρία 1 (Απόδοση1,4) 
Γερμανία – Αλγερία 1 (Απόδοση1,25) 
Κόστος 0,9 Ευρώ
Αποχαιρέτησε η Εθνική Ελλάδας τις πρώτες πρωινές ώρες το Μουντιάλ. Μετά από εναν πολύ καλο αγώνα έχασε στα πέναλτυ 5 – 3 μετά από έναν αγώνα που ισοφάρισε στο 90+1 με γκολ του Παπασταθόπουλου.
Στην παράταση ήταν αρκετά φλύαρη κι έτσι φτάσαμε στην διαδικασία των πέναλτυ. Όλα τα χτυπίματα ήταν εύστοχα μέχρι αυτό του Φάνη Γκέκα. Ηταν ο 4 στη σειρά που εκτελούσε πέναλτυ, μετά τον Μήτρογλου, Χριστοδουλόπουλο, Χολέβα Κι επειδή η εκτέλσαη του δικού μας πέναλτυ έπονταν αυτό της Κόστα Ρίκα δεν χρειάστικε να εκτελεστεί πέμπτο, μάλλον από τον Σαμαρά.
Τώρα οι Έλληνες στεναχωρεθήκαμε, εκτός αυτοί στο χωριό της Κόσταρίκα  (μια που κατοικούν σε μια υπέροχη πόλη όπως δείχνουν οι φωτογραφίεες που λέγεται Grecia δηλαδή Ελλάδα) όπως αναφέρω στην αναδημοσίευση παρακάτω.
Τώρα αν το καλοσκεφτούμε καλό έκανε και σε μας (τους Έλληνες της χώρας Ελλάδας) ο αποκλεισμός της Εθνικής μας. Κι εξηγούμε: Από την περασμένη Τρίτη 24 του Ιούνη που προκρίθηκε η ομάδα μας στους 8 δεν υπήρχε σημαντικότερο θέμα στις Ειδήσεις των τηλεοπτικών εκπομπών και σε όλες τις ενημερωτικές εκπομπές. Έτσι η κυβέρνηση (κατ’ εντολή της τρόικας) περνούσε ότι χειρότερο απ’ τη Βουλή. Τώρα επιστρέφουμε στη κανονικότητα εκτός ίσως της σημερινής ημέρας. Οπότε οφείλουμε ένα ευχαριστώ στον κ. Κάμπελ και τους συμπαίχτες του.
Όπως να πω μαζί με όλους του Ελληνες το οφειλόμενο «ευχαριστώ» μαζί με τα ¨ΜΠΡΑΒΟ» στον κ. Φερτνάντο Σάντσες, που τον θεωρώ έναν από εμάς με τις απαντήσεις του σε δημοσιογράφους τόσο στην Βραζιλία όσο και στο Euro του 2012 σε Ουκρανία και Πολωνία) και τους παίκτες του. Και
φυσικά να δώσουμε όλοι οι Έλληνες συγχαρητήρια στου Κοσταρικανούς που έφτασαν στου «οκτώ του παγκοσμιίου ποδοσφαίρου» με την αξία τους.
* * *
Η πόλη Grecia (Γκρέσια) είναι μια μικρή εξωτική «Ελλάδα» στα βάθη της ηπειρωτικής χώρας της Κόστα Ρίκα, η οποία ιδρύθηκε το 1825 από τον Χοσέ Ραφαέλ Καλέγκος Αλβάρο.

Είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονιού στην επαρχία της Αλαχουέλα με πληθυσμό περίπου 15.457 κατοίκους. Η πόλη βρίσκεται σε υψόμετρο 999 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, στους πρόποδες της Κεντρικής Cordillera και στο ανατολικό άκρο της Κοιλάδας Valle Central., 45 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, Σαν Χοσέ.

Στην είσοδό της υπάρχει μια επιγραφή που γράφει «Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα», ενώ το βασικό της αξιοθέατο είναι η εκκλησία Iglesia de la Nuestra Señora de las Mercedes.
 
Το παράδοξο βέβαια όλων είναι το όνομα που έχει αφού αφορά εξ ολοκλήρου την Ελλάδα και δόθηκε μάλιστα προς τιμήν της Ελληνικής Επανάστασης που γινόταν τότε εδώ.

Η πόλη διαθέτει πλούσια βλάστηση και ωραία φυσικά τοπία, ενώ οι περισσότεροι κάτοικοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία και τη γεωργία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου