Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Πρόβες, μιας ακόμη (της πιο μεγάλης), εκτροπής;


Η διαδικασία συγκέντρωσης των αποτελεσμάτων σταυροδοσίας θα γίνει μόνο από τα Πρωτοδικεία της χώρας σύμφωνα με όσα αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014» και Α.Π. 19223/12-5-2014.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο:
Ø «Το Υπουργείο θα συγκεντρώσει από τις Περιφερειακές Ενότητες και θα διοχετεύσει με τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (τηλεόραση – ραδιόφωνο – τύπο – διαδίκτυο), για όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας, μόνο τα αποτελέσματα των συνδυασμών που θα συμμετέχουν στις δημοτικές και στις περιφερειακές εκλογές και όχι εκείνα με τους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων.
 Δεν προβλέπεται η συμπλήρωση και αποστολή από τον δικαστικό αντιπρόσωπο εντύπου (τηλεγραφήματος) αποτελεσμάτων υπέρ υποψηφίων.Ø
................................................................................
Τα αποτελέσματα με τους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων θα ανακοινωθούν από το πρωτοδικείο.
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι θα γίνουν γνωστοί πιθανά με την πάροδο μήνα.
* * *
Η παραπάνω είδηση κυκλοφόρησε σε ΟΛΑ τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης λίγο πριν των εκλογών της 18ης Μαϊου. Και ήταν κάτι που έγινε πρώτη φορά από τότε που παρακολουθώ διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις. (1981)
Ως τώρα είχαμε κάποια αποτελέσματα της «σταυροδοσίας» από την πρώτη στιγμή.
Να είμαι ειλικρινείς πως διαβάζοντας την είδηση αυτή μου «μπήκαν ψύλλοι». Αλήθεια σκέφτηκα γιατί να μη γίνει η καταμέτρηση, όπως ως τώρα, στα εκλογικά τμήματα, παρουσία των αντιπροσώπων όλων των συνδυασμών που επιθυμούν; Αντί με την σημερινή τεχνολογία η καταμέριση να γίνει πιο δημόσια (πχ με προβολή μέσω προτζέκτορα έξω από τα εκλογικά τμήματα και μιας δημοσίευσης από τον δικαστικό αντιπρόσωπο στο ίντερνετ το τηλεγράφημα με τα αποτελέσματα όπως ακριβώς πάει στη νομαρχία) έχουμε  μεγαλύτερη μυστικότητα;
Τι πέτυχαν; Περάσαν πάνω από δύο βδομάδες και μόλις πρόσφατα δημοσιεύτικαν τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας στους δήμους του νομού Λάρισας. Τα της περιφέρειας δεν έπεσαν ακόμη στην αντίληψη μου. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις Ευροεκλογές ως τώρα (Τρίτη 3/6 10:10 πμ), έχουμε το 97% των αποτελεσμάτων των ευρωβουλευτών.
Κι εδώ αρχίζουν οι απορίες μου.
Αλήθεια είναι κι αυτό αποτέλεσμα της κρίσης; Κι αν ναι με ποια λογική τα πρωτοδικεία; δεν είχαν τι να κάνουν δεκαέξι μέρες τώρα παρά μετράνε σταυρούς σε τριπλές εκλογές;
Και ποιος λέει τους κυβερνώντες μας πω έχουμε (ως λαός) εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη; Δυστυχώς ένα ακόμη θύμα της μνημονικής Ελλάδας είναι και η εμπιστοσύνη μας στην δικαιοσύνη.
Και το σημαντικότερο.
Φοβάμαι πως από τις επόμενες εθνικές Εκλογές θα μετράνε τα πρωτοδικεία ΚΑΙ τα υπέρ συνδυασμών ψηφοδέλτια. (Και τότε άντε να ανατρέψεις την κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ).
Θα μου πείτε αποκλείεται. 
Θα συμφωνούσα αν κρινόταν νόμιμη έστω και μια απεργία και αν δεν επιστράτευαν όλους όσοι απεργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν έβγαινε έστω κι ένας νόμος αντισυνταγματικός. Νόμος απ’ αυτούς, που και ένας πρωτοετής φοιτητής της νομικής λέει πως είναι.
Και τέλος αν δικαιωθούν οι καθαρίστριες (που δεν επαναπροσλαμβάνουν έστω και προσωρινά ως την τελική απόφαση, όπως λέει το τμήμα του Αρείου Πάγου)


Πήγή: http://paidis.com/2014/05/14/%CF%87%CE%B1%CE%BF%CF%83-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%81/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου