Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Νίκη του Ελληνικού λαού και συντριβή
του «κατεστημένου», ευρωπαϊκού κι εγχώριου



Περιφανή νίκη του Ελληνικού λαού ήταν το αποτέλεσμα  του χθεσινού δημοψηφίσματος. Το 61.,3 % όσων επέλεξαν να ψηφίσουν επέλεξαν να ψηφήσουν ΟΧΙ στα μέτρα που πρότειναν οι δανειστές μας.
Ο Ελληνικός λαός πείσθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες Πείσθηκε ακόμη πως το ΟΧΙ είναι η σωστή  εθνική στάση αφού εκτίμησε πως σ’ αυτό συντάχθηκε και η Χρυσή αυγή από τα κόμματα του Κοινοβουλίου αλλά και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Έτσι είδαμε να πανηγυρίσουν άνθρωποι από όλο των παρατάξεων (δεξιά – αριστερά). Είχαμε δηλαδή μια νέα εθνική συμφιλίωση προσπάθεια  που ξεκίνησε π Κωνσταντίνος Καραμανλής με την αναγνώριση του ΚΚΕ το 1974 και συνέχισε ο Κων/νος Μητσοτάκης με τον Χαρίλαο Φλωράκη και τον Λεωνίδα Κύρκο το 1989 με στόχο να στοχοποιήσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου και να βάλουν στην γωνία την μεγάλη, τότε, δημοκρατική παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία που θα ασχοληθούμε κάποια στιγμή.
Να πάμε και στους ηγημένους της χθεσινής (5/6/15) μέρας. Πρώτα απ’ όλα ηττήθικέ η αντιπολίτευση στην Ελληνική Βουλά. Μάλιστα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατόρθωσαν και τον «ξεκόλησαν» από την καρέκλα του. Συντριβή του κ. Θεοδωράκη που φάνηκε το πόσο εγκάθετος του στστήματος είναι και τώρα θα πρέπει να αλλάζει σιγά – σιγά ρότα. Βέβαια  είχαμε την απελευθέρωση της κ. Γενηματά από τα βαρίδια των επιλογών Βενιζέλου. Και τώρα θα φανεί το πραγματική μέγεθος της πολιτικής της προσωπικότητας. Με το ΚΚΕ δεν θα ασχοληθώ γιατί με την επιλογή του «άκυρου» έθεσε τον εαυτό του εκτός των νικητών και είναι πολύ κρίμα, Το ΚΚΕ για μια ακόμη φορά, μετά τον ξεσηκωμό των φοιτητών στο Πολυτεχνείο το 1973, διαχώρισε τη θέση του από τον επανστημένο Ελληνικό λαό όπως τότε από τους φοιτητές (όπως λένε άνθρωποι που έχουν ζήσει από μέσα τα γεγονότα της εποχής).
Στους χαμένους σίγουρα μπορούμε να εντάξουμε και του Ευρωπαίους ηγέτες πυ προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν (λίγο ως πολύ) τον Ελληνικό λαό, Άνθρωποι όπως ο Σουλτς και κάποιοι ηγέτες (κυρίως Γερμανοίμ εκτός της κ. Μέρκελ που κράτησε πολύ καλή στάση) με δηλώσεις τους προσπάθησαν να περάσουν πως η δημοκρατία είναι κάτι σαν τρομοκρατία. Να σημειώσουμε βέβαια πως αυτοί ήταν κυρίως πολιτικοί φίλοι του Σαμαρά και Βενιζέλου και λέω Βενιζέλου μια που η κ .Γεννηματά δεν είχε τόσο χρόνο να ταυτιστεί με τα «πολιτικά σκουλήκια» της Σοσιαλδημοκρατίας που κυριαρχούν στην Ευρώπη. Και εννοώ ανθρώπους που κάναν την Σοσιαλδημοκρατία να μοιάζει με τον Νεοφιλευθερισμό.
Και Βέβαια τα Εληηνικά Μέσα Μαζικής ενμέρωσης. Κυρίως τα τηλεοπτικά που τάχθηκαν σαφώς υπέρ του ναι. Κι απορώ γιατί τα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητοι Έλληνες) τιμώρησαν μόνο τον Σκάι κι όχι τα άλλα.
Η κυβέρνηση πέρασε την άποψη της από την ΕΡΤ, που όπως είναι ο χαρακτήρας της προσπάθησε να είναι αντικειμενική και σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε. Αλλά και τον έντυπο τύπο που ελέγχει.
Υπάρχει και το ϊντερνετ θα μου πείτε. Κι έκανε μεγάλη δουλειά στην ενημέρωση του λαού μας. Αλλά δυστυχώς ο κόσμος στην Ελλάδα δεν είναι εξικοιωμένος μ’ αυτό (τρέχουν σε πηγές που ελέγχονται από τα συστημικά μέσα) ή πιστεύουν ανυπόστατες ειδήσεις μια που η ενημέρωση από το ίντερνετ είναι μια πιο πολύ «δημοσιογραφική δουλειά» μια που χρειάζονται όλα διασταύρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου