Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Καληνύχτα Γαλλία, σε μια Ε.Ε. που πεθαίνει



Διεξήχθη χθες Κυριακή (23/4) ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία.
Τα αποτελέσματα, για μένα, είναι ανεπάντεχα. Γιατί ο Λαός της Γαλλίας ψήφισε με έναν τρόπο που δεν τιμά τους ίδιους, έχοντας την φήμη του επαναστατικά δημοκρατικού λαού και καταδικάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε θάνατό.
Γιατί το λέω αυτό; Εξηγούμαι.
Από τη μια μεριά έβγαλαν δεύτερη την Μαριόν Λεπέν με 21,53%. Η εν λόγω κυρία δεν θέλει περισσότερες συστάσεις. Είναι επι κεφάλής της γαλλικής «Χρυσής Αυγής» με ό, τι σημαίνει αυτό. Θα μου πείτε μοιάζουν διαφορετικά κόμματα μια και η κ. Λεπέν δεν θέλησε τους Ευρωβουλευτές της «Χρυσής Αυγής» στην ίδια κοινοβουλευτική ομάδα. Ναι το εθνικιστικό κόμμα της Γαλλίας είναι η «σοβαρή Χρυσή Αυγή», όπως είπε στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι κάποτε ο κύριος Μπάμπης. Αυτός είχε την αφέλεια ή το θράσος αν θέλετε να μα πει κατάμουτρα τι που προσδοκά στην Ελλάδα το κατεστημένο, μιντιακό και οικονομικό. Μια ηγεσία με τις αρχές τις «Χρυσής Αυγής». Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Και τι βγάλαν να αντιπαρατεθεί στην εν λόγω κυρία; Τον Εμμανουέλ Μακρόν.
Τον 39χρονο πολιτικό που άφησε το Σοσιαλιστικό κόμμα της Γαλλίας το περασμένο καλοκαίρι αν και ήταν υπουργός οικονομικών. Και το έκανε όχι γιατί διαφώνησε κάπου με τον κ. Ολάντ, αλλά επειδή είδε πως το σοσιαλιστικό κόμμα καταρρέει δημοκοπικά. Εγκατέλειψε δηλαδή το σκάφος που βούλιαζε, όπως τα ποντίκια στα ναυάγια, πρώτος.
Κι έκανε ένα κόμμα τύπου «Ποτάμι». Βέβαια δεν γύριζε την Γαλλία ο ίδιος, αλλά οι συνεργάτες του, και μάζευαν το «τι θέλει ο λαός»; Να το βάλουν στο πρόγραμμα του κόμματος να μαζέψουν ψήφους. Στην Ελλάδα ο Θεοδωράκης λέει τα «καλύτερα στοιχεία από αριστερά και δεξιά».
Ο κ Μακρόν που θα ακούσετε στα δελτία να τον χαρακτηρίζουν «φιλελεύθερο σοσιαλιστή» είναι και πρώην τραπεζίτης εκτός από πρώην υπουργός οικονομικών. Θα τον συνέκρινα, απ’ αυτά που ακούω με τον Σημίτη και τον Παπαδήμο. Είναι δηλαδή ένα κράμα αυτών των δυο στο «Γαλλικό ποτάμι».
Και γι’ αυτό πανηγυρίζει το σύστημα σε Γαλλία κι Ευρώπη. Γιατί αυτός που είχε την στήριξη της πλειοψηφίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη Γαλλία, όπως είχαν κάνει εδώ τόσο με την Σημίτη όσο και με τον Θεοδωράκη. Με την στήριξη της Γερμανίας το αντίστοιχο της Ελλάδας είναι και πάλι ο Σημίτης. Το κόμμα του βγήκε πρώτο με 23,75%.
Και ο Γαλλικός λαός; Την ίδια νύχτα (της Κυριακής 23/4) είχαμε επεισόδια. Στις τηλεοράσεις θα ακούσετε πως τα επεισόδια τα προκάλεσαν η είσοδος της κ. Λεπέν στο δεύτερο γύρο. Αλλά πιστεύω τα προκάλεσε η απελπισία για την επιλογή που έχει ο Γαλλικός λαός στις 7 Μαϊου. Μεταξύ της Λεπέν, του «σοβαρού Μιχαλολιάκου» του εθνικιστικού κόμματος και του ΠαπαδοΣημίτη του Ριβιέρ (δηλαδή του Ποταμιού στα Γαλλικά). Οι φίλοι μας οι Γάλλοι, αντί να τρομοκρατήσουν τις Βρυξέλες και να φέρουν στο δεύτερο γύρο τον Μελανσόν με την Λεπέν, να διασκεδάζουμε βλέποντας στα μάτια των Ευρωπαίων αξιοματούχων τον τρόμο, παγειδεύτηκαν,
Και τώρα; Τι θα γίνει με την Ευρώπη και ειδικά την Ελλάδα; Θα έλεγα,
ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ και Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου