Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Οι ημίτρελοι, οι ακροδεξιοί και …οι Ναζί

Τις Μέρες του Μουντιάλ ψάχνοντας στο twitter για σχόλια, πολιτικά κυρίως μια που η ενημέρωση μου δεν ήταν και τόσο «πλήρης», έπεσα στο παρακάτω re-tweet
  • Πόσοι γνωρίζουν ότι το 387 πΧ ο Ολυμπιονίκης Κάγαβος μετίκοισε εις την ελληνική αποικία της Άπω Ιωνίας δια να διδάξει τον τοπικό πληθυσμό τα αθλητικά ιδεώδη  του Ελληνισμου και ότι η εν λόγω αποικία μετονομάστηκε από τον τοπικό πληθυσμό «η Άπω Ιωνία» σε Ιαπωνία.
Το συγκεκριμένο tweet μου φάνηκε παράξενο, και μου θύμισε έναν ημίτρελο που βγαίνει σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα και πλασάρει βιβλία του με τέτοιο περιεχόμενο. Μάλιστα τον σατυρίζει και ο Αντώνης Κανάκης μια που είναι κι αυτός Θεσσαλονικιός. Από εκεί τον ξέρω μάλιστα, αν και τον παρακολουθούσε φανατικά ένας γνωστός μου δήθεν να «κάνει πλάκα».
Μου φάνηκε παράξενο για το πώς έφτασε μέσω re-tweets σε μένα μια που δεν έχω followers που να ασπάζονται τέτοια πράγματα. Οπότε από περιέργεια «άνοιξα το tweet» να δω τις απαντήσεις. Κι έπεσα πάνω σ’ ένα «πάρτυ»

Να ορισμένα tweets:
  • Να συμπληρώσω, λέει ο ένας, ότι υπήρχε ανθηρή Δωρική μειονότης που στις αρματοδρομίες φώναζαν «Ια μάχαν» από την οποία ιαχή η κατασκευάστρια των διτρόχων αρμάτων ονομάστηκε YAMAHA
  • Υπήρχαν , απαντά άλλος και δίτροχα άρματα που χρησιμοποιούνταν να μεταφέρουν από κάβα σε κάβα του τοπικού αλκοολούχου Σάκε. Τα άρματα αυτά έγιναν γνωστά ως «καβα σάκε» και είναι τα μετέπειτα καβασάκι – KAWASAKI
  • Ο καλύτερος μηχανικός της εποχής ήταν ο Δημήτρης Μπίτσης από τη Λαμία που κατασκεύασε τα τετράτροχα άρματα που εξήγαγε στην Απω Ιωνία, και ήταν γνωστά τα άρματα το Μήτσο Μπίτση – Μιτσουμπίτσι - MITSUBISHI

Στη συνέχεια ο εν λόγω ψυχοπαθής έγραψε:
  • Πόσοι γνωρίζουν ότι η πρώτη καταγεγραμένη αυτοκτονία έλαβε χώρα στην Ελληνική αποικία της Απω Ιωνίας (Ιαπωνίας) το 218 πχ όταν η Χαρά Κύρη αυτομαχαιρώθη μετά από ερωτική απογοήτευση . Εις την μνήμην της οι Ιάπωνες έδωσαν το όνομά της εις το Θλιβερόν τούτον έθιμον (χαραίρκι)

Και βέβαια ακολούθησε το πάρτυ (χαρακτηριστικό δείγμα από tweets):
  • Η οποία Χαρά Κύρη ήτο της οικογένειας του κατασκευαστή μαχαιριών Ράη από τη Σάμο ο οποίος ητο και ο πρώτος Σαμουράι .
  • Το Παρίσι ίδρυσαν Λαρισαίοι έμποροι και πήρε το όνομά του από την συχνή στας συναλλαγάς φράση «Πάρε εσύ» και στη λαρισαϊκήν «Παρ’ ισύ».
Αλλά και ποδοσφαιρικά λόγω της εποχής
  • Είναι τυχαίον, έγραψε «ο σοφός» ότι το μεγαλύτερον στάδιο της Βραζιλίας «Μαρακανά» είναι αφιερωμένο εις την Ελληνίδα σοπράνο Μάρω Γκανά γνωστής ως Καρδερίνας της Ρούμελης;

Και το γλεντάκι (μερικά tweets):
  • Είναι αυτή που έκανε γνωστό το άσμα "ΒΡΑΖΕΙ ΗΛΙΑ" μέχρι τα άκρα της υφηλίου
  • Ο προπάππους της κυρίας Γκανά καταγόταν από το Ρίο της Αχαΐας και μήνα Ιανουάριο ίδρυσε στην Βραζιλία την πόλη Ρίο Ιανουαρίου την οποία οι Πορτογάλοι κατακτητές μετονομάσαν σε Ρίο Ντε Τζανέιρο.
  • Εγώ ξέρω για άλλον παίχτης της Ουρουγουάης που ο παππούς του είναι από Ήπειρο. Πριν φύγει για Νότιο Αμερική είχε σουβλατζίδικο στο 25ο χλμ Άρτας - Φιλιππιάδας. Το είχε παράδοση να ρωτά κάθε πελάτη ξεχωριστά αν ήταν ικανοποιημένος ρωτώντας τον "Σου Άρεσ;"(σου άρεσε στα Ηπειρώτικα).
  • Να πούμε σε αυτό το σημείο και για το Μπερναμπέου, που πήρε το όνομα του από τον Βολιώτη πρωτομάστορα Κίτσο Μπερνά, το γένος Μπέου, προπάππο του γνωστού αθλητικού παράγοντα και σημερινού Δημάρχου Βόλου.΄
....................…...........................
Υπάρχουν κι άλλα, αλλά μερικοί γράφουν, όπως ο χρήστης Δημήτρης
  • Ο λόγος αυτός είναι εθνικιστικός. Δεν είναι να κάνεις πλάκα και να διαδίδεις λόγο που κάποιοι τον παίρνουν σοβαρά. Μην αναπαράγετε φασιστική προπαγάνδα.

Θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη. Πράγματι τον μισότρελο, που το όνομα μου διαφεύγει, για φασίστα τον ξέρω. Όπως και τον άλλο που πουλάει κηραλοιφές και το κόμμα του οι «σοβαρές» δημοκοπικές εταιρίες» το δίνουν πάνω από 1%.
Όμως απορώ εθνικιστική προπαγάνδα; Και μένω μόνο στο αρχικό tweet, μια που στα άλλα κάποιοι κάνουν πλάκα. Πιστεύει κόσμος αυτές τις ηλιθιότητες; Αρχίζω και αμφιβάλω για τη νοημοσύνη αυτών των ανθρώπων. Εθνικιστών λέει ο Δημήτρης. Όχι πως έχω σε μεγάλη εκτίμηση την συγκεκριμένη ιδεολογία, αλλά νομίζω πως κάθε ενήλικος μπορεί να ξεχωρίσει την παραφροσύνη. Και το αυτά που λέει είναι άνθρωπος που πρέπει να τον «βάλει ζουρλομανδύα» κάποιος και να κλειστεί σε «άσυλο ανιάτων».
Πρόσφατα έγινε στο twitter βασικά χαμός με την κ. Βασιλεία Στεργιοπούλου, που δίδασκε περίεργα πράγματα στην «Ελληνική Αγωγή» του Αδωνι Γεωργιάδη (δείτε το σχετικό βίντεο)
Τον έκαναν λεκτική επίθεση πολλοί γι’ αυτό μεταξύ αυτών κι ο αρθρογράφος της «Καθημερινής» Πάσχος Μανδραβέλης, όπως και ο δημοσιογράφος του «Σκάι» Τάκης Χατζής.
Τον πρώτο ακόλουθοι του Άδωνι τον κατηγόρησαν ως troll και τον δεύτερο για …Συριζαίο.
Μετά την φασαρία που έγινε ο κ. Γεωργιάδης απέλυσε την κ Στεργιοπούλου.


Αυτό που μ’ έκανε εντύπωση είναι πως παράλληλα κυκλοφόρησαν διάφορα. Όπως βιντεάκι της κ. Μανωλίδου να λέει για τον παρθενώνα που «υπάρχει τόσα εκατομμύρια χρόνια»!!! Αλλά και tweet του Άδωνι να λέει για την Αίγυπτο. 
  • Αίγυπτος = Υπτίως του Αιγαίου
Μπορεί το τελευταίο να ήταν Trollια, όπως λέμε. Αλλά αυτό που δημοσιεύω σε φωτογραφία, μάλλον δεν είναι. Τα tweet βέβαια είναι παλιά, όπως αυτό της φωτογραφίας που είναι από τον Ιανουάριο του ’15.

Αναπόφεκτο ήταν να υπάρχει το σχετικό παρτάκι στο #Ελληνικη_Αγωγη (ορίστε σχετικά tweets)
  • Πόσοι γνωρίζουν ότι το σουβλάκι στην Αθήνα λέγεται καλαμάκι, γιατί ο Μάκης ο Αθηναίος στην αρχαιότητα πήγαινε στα οβελιστήρια και ζήταγε ένα σουβλάκι και του απαντούσαν «Καλά Μάκη». οι άλλοι πελάτες το έβλεπαν και ζητούσαν και αυτοί το ίδιο έδεσμα;
  • Καθώς ο Μέγας Αλέξανδρος προχωρούσε ανατολικά έφτασε σε μια πόλη χωρίς κόσμο. Ήταν τόσο έρημη αλλά είδε μόνο έναν σκύλος. Κατεβαίνει από τον Βουκέφαλα λοιπον ο Αλέξανδρος και με αυστηρό ύφος ρωτάει τον σκύλο να του πει το όνομα της πόλης: Γαβ γαβ μίλα.

Και γι’ αυτό θ’ αναθεωρήσω ορισμένα πράγματα. Ναι είναι για δέσιμο αυτοί που τα λένε, αλλά είναι επικίνδυνοι. Αν έφτασε, εδώ που έφτασε. ο αντιπρόεδρος της ΝΔ γιατί να μη φτάσει και ο όποιος ημίτρελος. 
Άλλωστε και ο Χίτλερ, απ’ ότι λένε, δεν είχε «σώας τας φρένας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου