Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Συμβουλές για το twitter που ισχύουν
και σ’ όλα τ' άλλα social media

Έχοντας πάνω από τρία χρόνια λογαριασμό (account) στο twitter ο «να'χαμε να λέγαμε» @nikos7gio
διατύπωσε μερικές σκέψεις του γι’ αυτό. Επειδή μου άρεσαν και θεωρώ πως είναι κανόνες να «περνάς καλά» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις αναδημοσιεύω συμπληρώνοντας με μια σωστή παρατήρηση του «Τίνκι Γουίνκι» @altana675. Που ουσιαστικά είναι μια απλή διευκρίνιση στα λεγόμενα του «να'χαμε να λέγαμε».
* * *
Μερικές σκέψεις μου σχετικά  με το twitter
  1. Το twitter είναι ένα μέσο που μας δίνει την ευκαιρία να εκφραστούμε. Από τη στιγμή που γίνεται αυτό δημόσια, θα υπάρξει και η αντίθετη άποψη είτε αυτή λέγεται καλοπροαίρετα είτε όχι. Αντιμετωπίστε την αναλόγως.
    (Το να διαφωνείς κ να εκφράζεις την διαφωνία σου είναι επιθυμητό, υγιές κ πάνω απ’ όλα δικαίωμα, άρα σεβαστό. Πάντα όμως υπάρχει τρόπος να την εκφράσεις με κόσμιο τρόπο, χωρίς βρισιές, προσβολες και προπαντός κρατώντας επιφυλάξεις για πράγματα που δεν ξέρεις. Συμπλήρωσε ο Τίνκι Γουίνκι @altana675)
  2. Δεν υπάρχουν μικρά και μεγάλα account, υπάρχουν μόνο νέοι και παλιοί χρήστες του μέσου που όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα σε αυτό.
  3. Δεν υπάρχουν κλίκες, εκτός αν εννοείτε κάποια παρεάκια που είναι φυσιολογικό να δημιουργούνται όπως και στην έξω ζωή. Μην κυνηγάτε φαντάσματα
  4. Ο καθένας μας διαχειρίζεται το μέσο σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια. Άλλος για να γελάσει ή να κάνει τους άλλους να γελάσουν, για αυτοπροβολή, για ζευγάρωμα, για να τσακωθεί για τα πιστεύω του ή για να ξεφύγει από την καθημερινότητα κλπ κλπ.
    (Κάποια καθίκια κράζουν τις πεθερές τους, αλλά άλλο αυτό.)
    Όπως και να' ναι μην προσπαθείτε να αλλάξετε τον άλλον, αλλά με τα εργαλεία που σας δίνει το μέσο (follow, unfollow, block κλπ) δημιουργείστε το time line που εσείς θέλετε να έχετε. Σταματήστε την γκρίνια μόνο, δεν κερδίζετε τίποτα.
  5. Εν κατακλείδι παραφράζοντας τον σοφό πρόεδρο του twitter σε κάτι που μου είχε, το twitter είναι ένα μέσο αλληλεπίδρασης από το οποίο τελικά σου μένουν 5-6 καλά φιλαράκια.
  6. Ξεκολλήστε το μυαλό σας και απολαύστε την παραμονή σας στο twitter υπεύθυνα.

Στο τέλος, στη συνομιλία, υπάρχει η θετική άποψη του «BasCos» @BasinasCostas.
Λέγοντας πως συνυπογράφει, όπως κι εγώ που δεν το έγραψα εκεί. Όπως και όλοι σας πιστεύω.


Αναδημοσίευση: twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου