Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

«Παίζοντας με την ψυχολογία» του άλλου


Πρόκειται να πας σε μία συνέντευξη για δουλειά; Είσαι μεταξύ αγνώστων και αισθάνεσαι άβολα; Δε ξέρεις πως να αποφύγεις ορισμένες δυσάρεστες καταστάσεις;
Θέλεις να κάνεις εντύπωση στο πρώτο ραντεβού; Υπάρχουν μερικά ψυχολογικά τρικ που θα σε βοηθήσουν να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά.
Το παρακάτω κείμενο δεν μας μαθαίνει ΜΟΝΟ να παίζουμε με τους άλλους. Κάτι που το θεωρώ και λίγο ανήθικο. Αλλά να παρατηρούμε πιο καλά τους γύρω μας. Γιατί όπως θα δει κανείς τις «συμβουλές» αυτές, κάποιοι τις εφαρμόζουν. Και δεν ξέρω αν τα κόλπα αυτά τα έχουν διδαχτεί ή τους τα έμαθε η ίδια η ζωή. Τους τελευταίους τους θεωρώ πιο επικίνδυνους.
* * *
Διάλεξε τη σωστή θέση σε ένα meeting
Αν γνωρίζεις πως πρόκειται να έρθεις σε αντιπαράθεση με κάποιον σε ένα meeting, όπως για παράδειγμα το αφεντικό σου, προσπάθησε να καθίσεις δίπλα του στο τραπέζι. Η κοντινή απόσταση μεταξύ σας θα βοηθήσει ώστε να μην είναι ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι σου. Αν είναι δυνατόν, φρόντισε να καθίσει δίπλα σου μία γυναίκα. Η παρουσία της θα συμβάλει επίσης στην ηρεμία των πραγμάτων.

Μπες τη κατάλληλη στιγμή
Οι άνθρωποι θυμόμαστε περισσότερο τη πρώτη και τη τελευταία στιγμή. Οι ενδιάμεσες, αν δεν είναι ιδιαίτερα έντονες, γρήγορα θα σβήσουν από τη μνήμη. Προσπάθησε λοιπόν, αν είναι να παρευρεθείς σε μία συνέντευξη ή οντισιόν, να μπεις πρώτος ή τελευταίος.

Εκμεταλλεύσου την εικόνα του άλλου
Να θυμάσαι πως είναι πολύ σημαντικό για όλους η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Αν θέλεις να πάρεις κάποιον με το μέρος σου ή να έχεις την εύνοια του, κατάλαβε τι εικόνα έχει για τον εαυτό του και εκμεταλλεύσου το. Αν για παράδειγμα καταλάβεις πως πιστεύει ότι είναι εργατικός, προσπάθησε να του το επιβεβαιώνεις χωρίς όμως να το παρακάνεις.

Πως να μάθεις κάτι καλύτερά
Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις κάτι είναι να το διδάξεις. Αν λοιπόν μάθεις κάτι, όπως μια τέχνη (π.χ. ζωγραφική), θα γίνεις πολύ καλύτερος στο αντικείμενο αν επιχειρήσεις να το διδάξεις σε κάποιον άλλο.

Η σωστή χειραψία
Μια χειραψία με ζεστό χέρι θα σε κάνει πιο ελκυστικό σε σχέση με ένα κρύο. Είτε έχει να κάνει με το αφεντικό σου είτε με το ραντεβού σου, φρόντισε το χέρι σου να είναι ζεστό πριν τη χειραψία. Μια καλή λύση το χειμώνα είναι τα γάντια, αρκεί να θυμηθείς να βγάλεις το γάντι από το χέρι το οποίο θα δώσεις.

Η γλώσσα του σώματος
Αντιγράφοντας τη γλώσσα του σώματος του συνομιλητή σου, θα σε κάνει να κερδίσεις μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από αυτόν. Και σε αυτή τη περίπτωση όμως, φρόντισε να μη το παρακάνεις.

Πως να μη ξεχάσεις το όνομα μιας νέα γνωριμίας
Όταν γνωρίζουμε κάποιον για πρώτη φορά, εύκολα ξεχνάμε το όνομα του. Δώσε μεγάλη προσοχή όταν θα συστηθείς με κάποιον. Χρησιμοποιήστε το όνομα του κατά τη διάρκεια της κουβέντας ώστε να μη το ξεχάσεις. Αν την επόμενη φορά θα συναντηθείτε, το θυμάσαι και το χρησιμοποιήσεις, κερδίζεις αμέσως εκτίμηση και σεβασμό. Διάβασε πως μπορείς να καταφέρεις να σε θυμούνται και εσένα όσοι γνωρίζεις πρώτη φορά.

Άνοιξε διαδρόμους
Όταν περπατάς ανάμεσα σε πλήθος κόσμου έχε το βλέμμα σου στραμμένο στα κενά ενδιάμεσα και όχι στα πρόσωπα του κόσμου. Θα δεις ότι θα ανοίξουν πιο γρήγορα διάδρομοι για να περάσεις, αποφεύγοντας έτσι το συνωστισμό.

Παρατήρησε το βλέμμα των άλλων
Όταν μια παρέα ξεσπάει σε γέλιο, τις περισσότερες φορές ενστικτωδώς το βλέμμα του καθενός θα στραφεί προς το άτομο με το οποίο αισθάνεται πιο οικεία. Είναι και αυτός ένα τρόπος να καταλάβεις κρυφά ζευγαράκια.

Πως θα σε βοηθήσει η σιωπή σου
Η σιωπή σου μπορεί να γίνει το μεγάλο σου όπλο πολλές φορές. Αν η απάντηση κάποιου δε σε ικανοποιεί παράμεινε σιωπηλός απλά κοιτάζοντας τον. Αυτό θα τον αναγκάσει να συνεχίσει να μιλάει και ίσως αποκαλύψει περισσότερα.

Δες το χρώμα των ματιών του συνομιλητή σου
Σε κάθε νέα γνωριμία παρατήρησε καλά το χρώμα των ματιών του ανθρώπου που γνωρίζεις. Όχι πως θα σου χρειαστεί πουθενά αλλά έτσι θα έχεις εξασφαλίσει πως κοίταξες κατάματα τον απέναντι σου όσο χρειάζεται ώστε να αισθανθεί φιλικά.

Τι μπορείς να καταλάβεις από τη στάση των ποδιών
Παρατήρησε τα πόδια του συνομιλητή σου γιατί δείχνουν πολλά με τη στάση τους. Για παράδειγμα, αν ο συνομιλητής σου γυρίζει το κορμό του προς άλλη κατεύθυνση χωρίς να γυρίζει τα πόδια του σημαίνει πως θέλει απλά να του αδειάσεις τη γωνιά. Ενώ σε περίπτωση που τα πόδια του είναι στραμμένα σε άλλη κατεύθυνση σε σχέση με σένα σημαίνει πως θέλει να ξεφύγει.

Κάντους να σε συμπαθήσουν
Ζητώντας από ανθρώπους μικρές και εύκολα πραγματοποιήσιμες χάρες θα τους κάνει να πιστέψουν πως σε συμπαθούν.

Αδρεναλίνη στα ύψη
Τέλος, ένα ραντεβού που περιλαμβάνει αδρεναλίνη (λούνα παρκ, μια τρομακτική ταινία κλπ) συμβάλει στο να νιώσει ο άλλος πως περνάει καλά μαζί σου και να σε συμπαθήσει.


Αναδημοσίευση: the-man.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου