Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Ευρωεκλογές 2019: Η διαφορά
ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ σε έρευνα του Politico


Μπορεί την Κυριακή να έχουμε Δημοτικές εκλογές, οι οποίες έχουν «τραβήξει  όλη την προσοχή μου» επειδή θέλω να σωθεί η Λάρισα. Όμως δυστυχώς, υπάρχουν την ίδια Κυριακή και οι Ευρωεκλογές. Και λέω δυστυχώς, γιατί ο κόσμος είναι μπερδεμένος ανάμεσα στην πολιτική, με βάση και τα πιστεύω του πρέπει να ψηφίσει για την Ευρώπη και τις τοπικές εκλογές. Με το συγκεκριμένο θέμα θα καταπιαστώ στο επόμενο σημείωμά μου.
Ας μείνουμε στις Ευρωεκλογές τώρα. 
To politico.eu. συγκέντρωσε τις δημοσκοπίσεις που έγιναν τον τελευταίο χρόνο ιδου τα αποτελέσματά του.
* * *
Τα αποτελέσματα που αξιοποιούν τα στατιστικά δεδομένα εθνικών δημοσκοπήσεων, σε συνδυασμό με έναν αλγόριθμο που προβλέπει τελικά το εκλογικό αποτέλεσμα κάθε κόμματος, δημοσιεύει ο ιστότοπος Politico.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, η πρόβλεψη εκλογικού αποτελέσματος που δίνει το Politico για τις Ευρωεκλογές 2019 είναι προβάδισμα στη ΝΔ με 9,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 35,22% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 25,74%.
Τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές, με βάση την ίδια έρευνα θα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 7,4%, που προηγείται με βραχεία κεφαλή της Χρυσής Αυγής (7,28%) και τέταρτο θα είναι, σύμφωνα με την προβολή του Politico, το ΚΚΕ με 6,8%.
Με βάση την πρόβλεψη του Politico, η Νέα Δημοκρατία θα καταλάβει 9 έδρες στην Ευρωβουλή, έναντι 7 του ΣΥΡΙΖΑ και από 2 έδρες καταλαμβάνουν το ΚΙΝΑΛ και η Χρυσή Αυγή. Το ΚΚΕ φαίνεται να καταλαμβάνει μία (1) έδρα.
Τo γράφημα που αναδημοσιεύω παρακάτω είναι όλα τα γκάλοπ που έγιναν με ερώτημα τις εθνικές εκλογές, και οι άνθρωποι στο politico.eu έχουν μια ωραία εφαρμογή στην οποία φαίνονται όλα τα αποτελέσματα (μπορείτε να την δείτε στηνσελίδα του, όπως και αντίστοιχο γράφημα με ερώτηση τις ευρωεκλογές). Να σημειώσω τα κόμματα, που είναι στα Αγγλικά. ND Νέα Δημοκρατία. SYRIZA ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ Χρυσή Αυγή ΚΑ Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ ΚΚΕ, ΕΚ Ένωση Κεντρώων, EL Ελληνική Λύση, ΕΚ Ένωση Κεντρώων LAE ΛΑΕ, PE Πλεύση Ελευθερίας, Potami Ποτάμι, ANEL ΑΝΕΛ


Αναδημοσίευση: exofitsio.blogspot.com
Πηγή: politico.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου