Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Γιατί το FashionCityOutlet καθυστέρισε
την διαφημιστική του καμπάνια;


Στις 15 περασμένου Νοεμβρίου, ενώ «τα έργα στο κέντρο» έφταναν στο τέλος τους, εγκαινιάστικε έξω από τη Λάρισα ένα νέο εμπορικό κέντρο. Το FashionCityOutlet. Εκεί που ήταν πιο παλιά το Pantheon Plazza, που αν δεν ήταν η Γερμανικών συμφερόντων αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών θα είχε κλείσει. Τα εγκαίνια ήταν εντυπωσιακά, με πάρα πολύ κόσμο. Οι φωτογραφίες είναι από εκείνα τα εγκαίνια που ακόμη συζητιούνται
Βέβαια σίγουρα στην δημιουργία αυτής της κοσμοπλημύρας συνετέλεσε και η παρουσία της παρουσιάστριας Φαίης Σκορδά και του δημοφιλούς τραγουδιστή Κωνσταντίνου Αργυρού.
Όμως η διεύθυνση του εμπορικού κέντρου δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός. Και μου έκανε εντύπωση είναι πως ενώ σύντομα είχαμε Χριστούγεννα, εποχή που ο κόσμος βγαίνει για να αγοράσει πράγματα, τόσο ρούχα για τους ίδιους αλλά και για τα παιδιά του. Γι’ αυτά μάλιστα τις συγκεκριμένες γιορτές αγοράζουμε παιχίδια και γινόμαστε όλοι Αη Βασίληδες. Δεν έπεσε όμως στην αντίληψη μου κάποια διαφήμιση. Είτε για προσφορές είτε πως θα βρούμε το «αυτό το παιχνίδι» ή το κατάστημα ήρθε στην πόλη μας.
Θεώρησα πως έγινε αυτό γιατί επηρεασμένοι οι υπεύθυνοι από την τεράστια επιτυχία των εγκαινίων νόμισαν πως δεν χρειάζεται ο κόσμος «κάποια υπενθύμιση». Το ίδιο και για τις Απόκριες, που δεν «βγαίνουμε για ψώνια», αλλά στο FashionCityOutlet υπάρχει όπως ξέρω Super Market που φυσικά ήταν ευκαιρία να διαφημίσει την «νηστίσιμη πραμάτια» του.  Αλλά και το Πάσχα δεν διαφημίστηκε, αν θυμάμαι καλά μόνο μια διαφήμιση είδα λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα.
Όμως μετά το Πάσχα συχνά πυκνά βλέπω διαφημίσεις στην «τοπική Ελευθερία» για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις. Τόσο σημαντικές είναι αυτές; Και είμαι σίγουρος θα ενταθούν, μόλις περάσουν οι εκλογές.
Κι εκεί να δείτε πως θα εξαπλωθεί η κατάντια της οδού Βενιζέλου με τα πολλά ξενοίκιαστα καταστήματα. Αλλά και της τρίγωνης ως την Πατρόκλου, ειδικά όταν κλείσει η αγορά ο κόσμος που κυκλοφορεί, θυμίζει μια απομακρυσμένη συνοικία. Και όταν νυχτώνει όλο το κέντρο χάνει γρήγορα τη ζωντάνια του.
Τώρα γιατί περιόδους μεγάλης εμπορικής κίνησης το FashionCityOutlet δεν έκανε διαφήμιση; Να θυμηθώ τις καταγγελίες της κ Καραλαριώτου για οικονομικά συμφέροντα; Και να θεωρήσω πως η διοίκηση του FashionCityOutlet προστάτεψε την δημοτική αρχή, να μη φανούν αμέσως οι επιπτώσεις για τον εμπορικό κόσμο, από το «κλείσιμο του κέντρου»; Μοιάζει σατανικό σενάριο μαφιόζικης ταινίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου