Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

«Απαγορεύται το καρναβάλι» - Λόγω Κορονοϊού άραγε;


Μετά τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα η κυβέρνηση, απαγόρευσε τη διεξαγωγή των καρναβαλιών στην Ελλάδα.
Μάλιστα οι καρναβαλιστές απειλούνται με δύο χρόνια φυλάκιση.
Βέβαια αυτό πιστεύω, όπως κάθε λογικός άνθρωπος, είναι μεγάλο πλήγμα για τις τοπικές οικονομίες διαφόρων περιοχών της χώρας μας. Περιοχές όπως της Πάτρας, της Ξάνθης του Τυρνάβου και τόσων άλλων περιοχών που τηρούν το έθιμο αυτό με τα σατυρικά άρματα, η περίοδος αυτή είναι η πιο προσοδοφόρα οικονομικά περίοδος του χρόνου. Και επαγγελματίες, τουρισμού και της διασκέδασης κυρίως, την τελευταία κυριολεκτικά ώρα βλέπουν τους πελάτες τους να μην έρχονται. Να υπάρχουν ακυρώσεις στα ξενοδοχεία και οι προμήθειες στα ψυγεία τόσο των καφετεριών - μπαρ όσο και των καταστημάτων εστίασης.
Η κυβέρνηση λέει πως το κάνει λόγω του κορονοϊού. Γιατί όμως δεν αναβάλει και τις αθλητικές εκδηλώσεις που θα γίνουν; Τουλάχιστον αυτό το Σαββατοκύριακο μια που είναι το πρώτο που έχουμε κρούσματα στην Ελλάδα. Μάλιστα μπορώ να το προχωρήσω παρακάτω.
Γιατί επιτρέπονται οι συναρθρώσεις οπουδήποτε. Όπως σε καφενεία, καφετέρειες, εκκλησίες καθώς και σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης;
Ένας καλός αριθμός περισσότερων που θα επιτρέπεται να συναντηθούν είναι τρεις.
Εύλογα θα ρωτήσει κάποιος. Πώς εξηγώ τη σπουδή αυτή της κυβέρνησης να απαγορέψει της καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα;
Αν αναλογιστώ πως με το άκουσα την είδηση γέλασα. Γιατί το πρώτο που σκέφτηκα ήταν πως «Το κάνουν να μην υπάρξει ανταγωνισμός της κυβέρνησης με άλλα καρναβάλια» Και γέλασα πιο πολύ όταν είδα το επιτυχημένο tweet «Αφού απαγορεύονται τα καρναβάλια, τώρα ποιος θα μας κυβερνήσει»; Συμπεραίνω λοιπόν πως το κάνουν, οι κυβερνώντες, να αποφύγουν τον διασυρμό δια από τη σάτυρα.
Γιατί οι διοργανωτές των καρναβαλικών εκδηλώσεων δεν είναι ούτε διευθυντές ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών να κρύβουν γεγονότα ή να τα παρουσιάζουν κατά πως συμφέρει. Ούτε ο σκιτσογράφος ΑΡΚΑΣ που άρχισε να κάνει αμισθί πολιτικά σκίτσα σατυρίζοντας τον κ. Τσίπρα στο Faacebook, από την επόμενη που έγινε πρωθυπουργός και σταμάτησε με την αλλαγή της κυβέρνησης.
Μπορώ να φανταστώ τον κ. Μητσοτάκη να πρωταγωνιστεί στην Πάτρα για παράδειγμα «ως Πρωθυπουργός τουρίστας», τις διακοπές του τις συγκέντρωσε ο γραφίστας JoDi στο κολάζ που δημοσιεύω ή στην Ξάνθη να χορεύει κρατώντας την ομπρέλα που πήρε από τον φρουρό στο Λευκό Οίκο. Η πραγματικότητα είναι πως πήγε να την πάρει, αλλά κατάλαβε το αλλά κατάλαβε το λάθος του «κι έκανε μια πιρουέτα» κοιτώντας αν τον βλέπει κανείς. Και δεν τον έβλεπε, μόνο κάτι τηλεοπτικές κάμερες υπήρχαν και τον έδειξαν οι τηλεοράσεις όλου του κόσμου όπως μπορεί κανείς να δει..
Αυτά και τόσα άλλα θα βλέπαμε αν επιτρεπόταν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Αν κάποιοι δήμοι παραβιάσουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση και διοργανώσουν, φοβάμαι πως θα δούμε την αστυνομία ή τα ΜΑΤ του Χρυσοχοϊδη να κυνηγάνε μασκαρεμένους καλόγριες και μπεκρήδες ή αν είναι στον Τύρναβο ανθρώπου με πήλινους φαλλούς στο χέρι.


 

Πηγή:  efsyn.gr  και thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου