Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Το MEGA ξανά στις οθόνες μας: θα κερδίσει «χωρο στο τηλεκοντρόλ»;


Ήδη μετά από 28 μήνες το MEGA channel είναι, ως σήμα, στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Δεν έχει καμμιά σχέση, ιδιοκτησιακά, με το παλιό και θα εκπέμψει πλήρες πρόγραμμα από την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου. Βέβαια χρειάζεται να το ψάξουμε να μπορέσουμε να το βλέπουμε.
Το μεγάλο κανάλι, όπως είχαμε μάθει να το λέμε, των εκδοτών. Των χρεοκοπημένων πια Μπόμπολα και Ψυχάρη. Αλλά και του Τεγόπουλου της Ελευθεροτυπίας. Την οποία Ελευθεροτυπία χρεοκοπήσαν κι έκλεισαν οι κληρονόμοι του ιδρυτή της Κίτσου Τεγόπουλου.
Έτσι το Mega μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που λειτουργούσε προβάλλοντας μόνο σήριαλ, με εθελοντική εργασία κάποιων τεχνικών, έκλεισε. Προφανώς για να πληρωθούν δεδουλευμένα. Και πέρασε στα χέρια του Εφοπλιστή και μεγαλοεκδότη και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.
Του Μαρινάκη που για πολλούς είναι σκιώδης δήμαρχος Πειραιά αλλά και σκιώδης πρωθυπουργός. Του ανθρώπου που δικάζεται αυτή τη στιγμή για του «στημένους αγώνες ποδοσφαίρου» και όλοι σχεδόν οι μάρτυρες αλλάζουν τις καταθέσεις τους. Αλλά και αυτού που ελέγχεται, όπως ακούγεται, για την υπόθεση του NOOR 1 με τους τους 2 τόνους ηρωίνης που «πιάστηκε» στην Ελευσίνα από άνδρες του Λιμενικού τον Ιούνιο του 2014. Από τότε εννιά μάρτυρες της συγκεκριμένης υποθεσης είναι νακροί.
«Στα χέρια» του κ Μαρινάκη, γι’ αυτό τον λέω και μεγαλοεκδότη, ήρθε κι όλος ο ΔΟΛ. Που τώρα αρέσκεται να τον λέει ΔΟΜ. Αντί Δημοσιογραφικός οργανισμός Λαμπράκη, Μαρινάκη. Κι έτσι «Τα Νέα» και «Το Βήμα» αντί να «περνάνε τη γραμμή» του ΠΑΣΟΚ, «δίνουν γραμμή» στη ΝΔ. Μια πολιτική που πιστεύω να ακολουθήσει και το «ΝΕΟ MEGA».
Έτσι στους τηλεοπτικούς μας δέκτες θα έχουμε έναν δεύτερο τηλεοπτικό σταθμό όπως ο ΣΚΑΪ. Κι ο ΑΝΤΕΝΑ, αλλά ο ΣΚΑΪ που είναι πρώτος στην κυβερνητική προπαγάνδα θα δυσκολευτεί πολύ να κρατήσει την πρωτία σ’ αυτό τον τομέα.
Το Mega που το θυμόμαστε για τις υπέροχες σειρές του από παλιά. Σειρές όπως οι «Απαράδεκτοι», οι «Αυθέρετοι», οι «Τρεις Χάριτες» αλλά και πιο πρόσφατες όπως οι «Σαββατογεννημένες», το «50 – 50», «Ευτυχισμένοι μαζί» και άλλα υπέροχα. Κι όλοι ελπίζουν να κάνει και καινούρια πράγματα γιατί δεν θα του λείπουν τα χρήματα. Όμως το θυμόμαστε και για τις στιγμές του βίντεο.
Κι αυτές οι στιγμές είναι που με κάνουν το νέο αυτό κανάλι του Μαρινάκη, να μη πάρει τη παλιά του θέση στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασής μου, στο κουμπί με τον αριθμό 4.
Όχι τόσο για την  «πολιτική του γραμμή» αλλά για το πως «θα παρουσιάζει τις ειδήσεις». Μια που το MEGA που γνωρίζουμε έδειξε και το βίντεο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Που το αλλοίωσε, αλλοιώνοντας και τα γεγονότα. Πρόσθεσε ήχους συμπλοκών, σπασίματα και συνθήματα «να μας δείξει» ότι υπήρχαν επεισόδια εναντίον των αστυνομικών, που φυσικά δεν ήταν η αλήθεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου