Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Η Ελλάδα είναι η 2η ακριβότερη χώρα στο κόστος τηλεπικοινωνιών στην ΕE

Τα αποτελέσματα της παρακάτω έρευνα δεν χρειαζόταν να μας τα πει η Eurostat. Τα νιώυουμε όλοι οι Έλληνες στην τσέπη μας. Αυτό που απορώ, όπως πιστεύω και οι περισσότεροι από σας, είναι «πως και χάνουμε την πρωτιά από το Βέλγιο»

• • •


Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat, δημοσίευσε την έρευνα της πάνω στο κόστος των τηλεπικοινωνιών και καθόρισε την Ελλάδα ως την δεύτερη ακριβότερη ανάμεσα στις 27 χώρες.

H Eurostat βαθμολόγησε την Ελλάδα με 175 PPS (πρότυπα αγοραστικής δύναμης) λαμβάνοντας υπόψιν στην τιμή των τηλεπικοινωνιών τα: κόστη τηλεφωνικού και τηλεομοιοτυπικού εξοπλισμού, το κόστος πρόσβασης στο Internet, ταχυδρομικά τέλη, κόστος τηλεφωνίας (σταθερής και κινητής), συνδυασμένες υπηρεσίες επικοινωνίας και υπηρεσίες πληροφοριών. Συγκριτικά με την ίδια έρευνα του 2018, η Ελλάδα ανέβηκε από τις 155 μονάδες στις 175.

Μάλιστα η χώρα μας απέχει μόλις 1 μονάδα PPS ,από την πρώτη θέση που βρίσκεται το Βέλγιο με 176 PPS φανερώνοντας το πολύ σημαντικό πρόβλημα που έχει η Ελλάδα με τις τιμές των τηλεπικοινωνιών.

 Ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται στα 100 PPS ενώ οι τρεις χώρες με τις φθηνότερες τηλεπικοινωνίες είναι η Ρουμανία (με δείκτη επιπέδου τιμών 38) και την Πολωνία (51), και η Λιθουανία (71). Στην πρώτη τριάδα η Ιρλανδία (150) συνοδεύει το Βέλγιο και την Ελλάδα.

 

 

Αναδημοσίευση: threepixelslab.gr

Πηγές: ec.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου