Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Υπόθεση Novartis: Ποινική δίωξη κατά του αντιεισαγγελέα Αγγελή για το usb της Βιέννης

 Νέα ανατροπή στην υπόθεση Novartis. Σε ότι αγορά την Ελλάδα γιατί για όλο τον κόσμο είναι σκάνδαλο, ενώ μόνο εδώ η κυβέρνηση προσπαθεί να την «μετατρέψει» σε σκευωρία.

Η ανατροπή αυτή, που δείχνει πως η «βρώμικη» αυτή υπόθεση είναι και στην Ελλάδα σκάνδαλο είναι ότι: Για παράβαση καθήκοντος διώκεται πλέον ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγέλης, κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση που αφορά στους δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση Novartis και τις καταγγελίες για «ανάμειξη» του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

• • •

Η δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη (φωτο). Ωστόσο, ο εισαγγελέας πρωτοδικών Σπύρος Παππάς, ο οποίος διενήργησε τη σχετική προκαταρκτική εξέταση έθεσε στο αρχείο την ίδια μήνυση ως προς το σκέλος που αφορά σε πέντε ακόμα αδικήματα. Ανάμεσα σε αυτά, είναι η παραβίαση απορρήτου, που συνίσταται στο γεγονός ότι ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά την εξέτασή του στη Βουλή προσκόμισε έγγραφο των αμερικανικών αρχών περί μη εμπλοκής πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis, αλλά και υπεξαγωγή εγγράφων, που αφορούσαν σε διακίνηση δικογραφιών που χειριζόταν η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Η παράβαση καθήκοντος συνίσταται στην άρνηση του τότε εποπτεύοντος εισαγγελέα να παραλάβει ένα usb με στοιχεία που αφορούσαν σε λογαριασμό συγγενικού προσώπου ενός εκ των πολιτικών που βρίσκονταν υπό διερεύνηση στην υπόθεση Novartis.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες στο ταξίδι που είχε γίνει από την ομάδα των εισαγγελέων διαφθοράς στη Βιέννη τον Δεκέμβριο του 2018 στο πλαίσιο της συνεργασίας με εισαγγελείς των Η.Π.Α για τη διερεύνηση της υπόθεση της Novartis, ο κ. Αγγελής, ο οποίος το επίμαχο χρονικό διάστημα ήταν επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, φέρεται ότι αρνήθηκε να παραλάβει στοιχείο που αναζητούσε η εισαγγελία διαφθοράς, καθώς διατύπωσε τη γνώμη ότι η όλη διαδικασία έπρεπε να γίνει μέσω της Eurojust.

Ποιον όμως πολιτικό προστάτεψε ο κ. Αγγελής μη παίρνοντας το USB από τους αμερικάνους; Κατά την εξέτασή του στην προανακριτική επιτροπή κατά του κ. Παπαγγελόπουλου, απ' όπου και η φωτό του και προσπαθεί να αποδείξει πως η υπόθεση Novartis είναι σκευωρία βασικός μάρτυρας είναι ο πρώην αντιεισαγγελέας κ Αγγελής.

Στην κατάθεσή του τον Δεκέμβριο του 2019, για το πολυσυζητημένο «ταξίδι της Βιέννης» πως η Ελ. Τουλουπάκη ήταν ενήμερη για τον εν λόγω λογαριασμό που συνδέεται με τον Δ. Αβραμόπουλο και για αυτό ζήτησε από τον έτερο εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, κ. Ντζούρα, να κάνει σχετική ερώτηση στους Αμερικανούς.

Η απάντηση ήταν», αφηγήθηκε ο Γ. Αγγελής, «πως το σπίτι του γιου του πολιτικού είναι ενοικιαζόμενο και πληρώνει χρήματα κάθε μήνα. Δεν ξέρουμε ποσά έρχονται κάθε μήνα από λογαριασμό στην Ελβετία. Ξέρουμε πως ο λογαριασμός έχει 30.000. Δεν ξέραμε αν είναι δολάρια ή ευρώ».

 

 

Αναδημοσίευση: newsbomb.gr

Πηγές: documentonews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου