Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Η αναξιοπιστία του Τύπου «φρενάρει» την πρόοδο των εμβολιασμών για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

 Έχω γράψει πολλές φορές για την ποιότητα της ενημέρωσης στην Ελλάδα. Που είναι στη χειρότερη κατάσταση που μπορεί να υπάρξει σε περίοδο δημοκρατίας.

Μ’ αυτή την παρατήρηση ίσως διαφωνήσουν πολλοί, για πολιτικούς κυρίως λόγους. Με το επιχείρημα. πως τα γεγονότα μεταδίδονται ανάλογα με την οπτική γωνία, αριστερή ή δεξιά, που τη βλέπει το Μέσο που το μεταδίδει. Και μιλάω για τα γεγονότα που μεταδίδουν, γιατί «το θάψιμο» ορισμένων δεν είναι της παρούσης.

Όλη αυτή η κατάσταση όμως προκάλεσε κατάρρευση της αξιοπιστίας των Μέσων.

Κι έτσι μπορεί στην πολιτική να τα κατάφεραν. Προκαλέσουν την ήττα στις τελευταίες εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, μεγεθύνοντας τα όποια λάθη που έκανε η τότε κυβέρνηση αλλά και υιοθετώντας ή πιο επιεικώς υπερτονίζοντας την αντιπολιτευτική άποψη.

 Με την εμφάνιση της πανδημίας την «ίδια γραμμή» τηρούν και στα θέματα για τον κορονοϊό. Το απόλυτα σωστό είναι ότι λέει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας. Φυσικά και Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι άλλοι θεσμοί Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες κυβερνήσεις, όταν συμφωνούν μ’ αυτά που λέει η κυβέρνηση.

Κι όσοι διαφωνούν μ’ αυτά είναι «ψεκασμένοι» όπως μας είπε σ’ ένα από τα ουκ ολίγα μαγνητοσκοπημένα διαγγέλματα ο Πρωθυπουργός. Αυτή την τύχη είχε κι ο καθηγητής επιδημιολογίας του πανεπιστημίου του Στάνφορντ Γιάννης Ιωαννίδης. Αλλά κι αυτοί που μιλούσαν για πολλά τεστ, αλλά και θεραπεία από τον ιό.

Αλλά ουσιαστικά χωρίς να το λένε, στην ίδια κατηγορία εντάσονται κι άλλοι.

Τι σημασία έχει αν ο  διευθυντής της κλινικής covid του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Λεωνίδας Στέλλας, λέει πως η νόσος είναι ιάσιμη;

Κανένα ενδιαφέρων για τα ΜΜΕ, γι’ αυτούς που μιλάνε για την κολχικίνη και τα άλλα φάρμακα.

Ευτυχώς όμως υπάρχει και το διαδίκτυο που μπορείς να βρεις τέτοιες πληροφορίες. Είναι όμως  χαμένες μέσα σε πλήθος τερατολογιών, που κάποια στιγμή όλοι μπορούμε να μπερδευτούμε.

Το Σαββατοκύριακο 5/6 Ιουνίου όμως κυκλοφόρισε ο παρακάτω πίνακας που δείχνει πως ο εμβολιασμός δεν πάει τόσο καλά στην Ελλάδα.

Έτσι καταρρίφθηκε ο μύθος των πολλών εμβολιασμένων. Γιατί να την Παρασκευή 4 Ιουνίου να λέγαν τα «συστημικά» Μέσα πως είχαμε πάνω από 4.000.000 εμβολιασμούς. Αν κάνουμε όμως μία απλή πρόσθεση στα δεδομένα του πίνακα 4.496.146 είναι οι εμβολιασμοί γενικά. 1.648.839 είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι και με τις δυο δόσεις όπου χρειάζεται.  Κι είχαμε στις 4 Ιουνίου, 2.883.861 που κάναν μόνο την πρώτη δόση και περιμένουν την δεύτερη.

Και γι’ αυτή την κατάντια φταίει γενικά η ενημέρωση στην Ελλάδα.

Όταν βλέπουμε να γίνεται τόσος πόλεμος σ’ ένα συγκεκριμένο εμβόλιο. Που οι έρευνες του έγιναν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όπως και στ’ άλλα.

Όταν δεν ξέρουμε τίποτε για το Ρωσικό και το Κινέζικο εμβόλιο που αν είχε παρενέργειες θα ήταν το πρώτο που θα μαθαίναμε. Γιατί μπορεί στις δυο αυτές χώρες να είναι όλα τα άσχημα κρυφά, αλλά και οι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι της δύσης «κάνουν την δουλειά τους», λέγοντάς μας μόνο το άσχημα

 Όταν κάποιες εταιρίες κερδίζουν τρομερά ποσά. Κι όταν κανένας που τα λέει αυτά δεν καλείται να τα πει. Κι αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι συνωμοσιολόγοι, αυτοί που λένε για παράδειγμα πως ο Covid και το εμβόλιο έγινε για να μειωθεί ο πληθυσμός της.

Να λοιπόν μία παρενέργεια της έλλειψης αξιοπιστίας του Τύπου. Η κυβέρνηση που εκλέχτηκε βασιζόμενη στην προβολή δεν μπορεί να «περάσει το μήνυμα» του εμβολιασμού. Και τι κάνει; Μας απειλεί με κυρώσεις και με στέρηση κάποιων ελευθεριών μας αν δεν εμβολιαστούμε.

Όλα αυτά πιστεύω θα τα βρει μπροστά της ειδικά όταν αρχίσουν να κυκλοφορούν αυτά που υπονοεί, ο επίσης κομμένος από τα «μεγάλα ΜΜΕ» καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κώστας Γουργουλιάννης πως «Θα βγουν πολλά που έχουν γίνει ...στο όνομα της πανδημίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου