Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Εξώδικο στον Κώστα Αγοραστό με 12 ερωτήματα για την τραγωδία στα Τέμπη

Εννιά μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών η εύρεση του μαύρου κουτιού της επιβατικής αμαξοστοιχίας αλλά και ο εντοπισμός ανθρωπίνων υπολειμμάτων στα μοιραία βαγόνια δείχνουν ότι ακόμα και μετά από τόσο καιρό υπήρχαν στοιχεία που δεν είχαν ανευρεθεί .

Οι συγγενείς των θυμάτων δεν πίστευαν στα αυτιά τους όταν άκουσαν ότι ο χώρος της τραγωδίας μπαζώθηκε τρεις μόλις ημέρες μετά την τραγωδία.

Από την πρώτη στιγμή τόνιζαν ότι έχουν χαθεί στοιχεία και για το λόγο αυτό έχουν στείλει ήδη στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, εξώδικα.

• •


Με
εξώδικο ο «Συλλόγος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών» με το οποίο καλούν τον κ. Αγοραστό να απαντήσει σε 12 συγκεκριμένα ερωτήματα:

  1. Ποιος αποφάσισε για την επέμβαση της Περιφέρειας στο χώρο ή με άλλα λόγια ποιος σας έδωσε την σχετική εντολή;
  2.  Λάβατε άδεια από τις  Δικαστικές αρχές, πότε από ποιόν συγκεκριμένα και με ποιον τρόπο;
  3.  Πότε ξεκίνησε η επέμβαση σας στο χώρο και πότε  ολοκληρώθηκε;
  4.  Πως ακριβώς εκδηλώθηκε η επέμβαση και σε ποιον χώρο μεταφέρατε πλήθος αποδεικτικών στοιχείων αλλά και ανθρώπινα κατάλοιπα που ανήκαν στους νεκρούς συγγενείς μας από το σημείο που έλαβε χώρα το συμβάν;
  5.  Ποια ακριβώς υπηρεσία της Περιφέρειας ή ιδιώτης ανέλαβε το συγκεκριμένο έργο και τι ακριβώς πράξατε. Ειδικότερα αφού μεταφέρατε σε άλλο σημείο για το οποίο πρέπει να μας ενημερώσετε που βρίσκεται, σύμφωνα με την αμέσως προηγούμενη ερώτηση, το σύνολο των ευρημάτων μαζί με το φυσικό έδαφος, ποιος σας πρότεινε να ρίξετε ποια ακριβώς υλικά στο χώρο και γιατί.
  6.  Συγκεκριμένα ο χώρος του εγκλήματος καλύφθηκε κάτω από χιλιάδες τόνους ανόργανων υλικών ( χαλίκια με υπολείμματα ασφάλτου και λευκό κονίαμα αγνώστου σύστασης ) ποιος σας είπε να εφαρμόσετε τον παραπάνω συνδυασμό και γιατί;
  7.  Tα οχήματα ή μηχανήματα έργου που μετείχαν σε ποιον ανήκαν και ποιοι οι αριθμοί κυκλοφορίας ή άλλα προσδιοριστικά στοιχεία της ταυτότητας τους-,
  8.  Ποια η δαπάνη για τα παραπάνω και ποιος την κάλυψε;
  9.  Δεν γνωρίζατε ότι πρόκειται για χώρο εγκλήματος που μόνο οι δικαστικές αρχές και συγκεκριμένα ανακριτικές και προανακριτικές αρχές είχαν νόμιμη πρόσβαση ;
  10.  Δεν γνωρίζατε ότι οι έρευνες για την συγκέντρωση στοιχείων συνεχίζονταν και υπήρχαν ακόμη αγνοούμενοι;
  11.  Έχετε βιντεοσκοπήσει την όλη διαδικασία της επέμβασης στο χώρο;
  12. Με ποιο δικαίωμα θεωρείτε ότι διαχειριστήκατε με τόσο απάνθρωπο και ατιμωτικό τρόπο ότι απέμεινε από τους συγγενείς μας και με ποια εξουσία που σας δίδει ποιος ακριβώς κανόνας δικαίου προκαθορίσατε τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να διαμορφωθεί o χώρος που άφησαν την τελευταία τους πνοή;

«Θα θέλαμε να απαντήσετε στα ως άνω ερωτήματα άμεσα διότι διαφορετικά ομολογείται την ενοχή σας για σοβαρά ποινικά αδικήματα, για τα οποία θα ζητήσουμε αναγκαία την δίωξή σας, όπως επίσης και θα επιδιώξουμε την υλική αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που μας προκαλέσατε με την απολύτως αυθαίρετη και παράνομη ενέργεια σας.»

Στο εξώδικο αναφέρεται και κάτι ενδιαφέρον που προκύπτει από την συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης με την πρόεδρου του Συλλόγου και μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθας, που ήταν επιβάτης στο μοιραίο τρένο.

«Όπως έχουμε πληροφορηθεί από το ΑΤ Τεμπών η Περιφέρεια Θεσσαλίας άγνωστο πως και γιατί πραγματοποίησε μια άνευ προηγουμένου επέμβαση στο χώρο που κατέληξε ο φλεγόμενος συρμός της επιβατικής αμαξοστοιχίας, αλλοιώνοντας και εξαφανίζοντας κρίσιμα στοιχεία για την διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες απανθρακώθηκαν περισσότεροι από τους μισούς επιβάτες που έχασαν την ζωή τους στο πολύνεκρο έγκλημα της 28.2.2023.

Εσείς ο ίδιος το παραδεχθήκατε ότι μετείχατε σε αυτή την πολλαπλά παράνομη και ηθικά αποδοκιμαστέα πράξη, δηλώνοντας στην Πρόεδρο της Προσωρινής Διοίκησης του συλλόγου μας κ. Καρυστιανού, όταν συναντηθήκατε στο χώρο που κατέληξε η επιβατική αμαξοστοιχία κατά την διενέργεια του μνημόσυνου των 40 ημερών, ότι ‘εκτελούσατε εντολές’».

 

 

Αναδημοσίευση: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου