Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Τα ψέματα της Πρωταπριλιάς

Η Πρωταπριλιά πάντα συνοδεύεται από (αθώα ή λιγότερο αθώα) ψέματα και φάρσες που έχουν ως στόχο αρχικά να ξεγελάσουν και εντέλει να προκαλέσουν γέλια. Είναι μια ημέρα που άλλοι απολαμβάνουν και άλλοι τρέμουν: φήμες στο Παρίσι θέλουν την ανακοίνωση της σύνθεσης νέας κυβέρνησης να καθυστέρησε ώστε να μη μείνει ως «κυβέρνηση της Πρωταπριλιάς»…

 • •

Πούλησαν τον Πύργο στο Κατάρ

Την είδηση μετέδωσε νωρίς χθες ο γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός France Inter: ένεκα δημοσιονομικών περικοπών, η νέα δήμαρχος του Παρισιού, η Σοσιαλίστρια Αν Ινταλγκό, αποφάσισε να πουλήσει τον Πύργο του Αϊφελ στο Κατάρ. Κι αυτό συμφώνησε, σε αντάλλαγμα, να επενδύσει 700 εκατομμύρια ευρώ για την ανακαίνιση του παριζιάνικου συμβόλου. Το Κατάρ έχει κάνει ήδη τόσες επενδύσεις στη Γαλλία, που οι ακροατές κόντεψαν να το πιστέψουν.

 

Ο ηγέτης, η ποπ μπάντα και το κούρεμα

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Μίρορ», ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν απαγόρευσε στα μέλη του δημοφιλούς ποπ συγκροτήματος One Direction την είσοδο στη χώρα γιατί αρνήθηκαν να υιοθετήσουν το κούρεμά του. Μάλιστα, εκπρόσωπος της Πιονγκγιάνγκ επισήμανε σε δηλώσεις του ότι «το κούρεμα του ηγέτη μας είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θέλει οι άντρες του να μοιάζουν με τη Μέριλιν Μονρόε».

 

Ζλάταν αντί για Ζαν ντ’ Αρκ

Ποντάροντας στον ενθουσιασμό των οπαδών της Παρί Σεν Ζερμέν για να κυκλοφορήσει η είδηση, το Yahoo News ανακοίνωσε πως ο έφιππος ανδριάντας της Ζαν ντ’ Αρκ, στην πλατεία των Πυραμίδων στο Παρίσι, θα αντικατασταθεί σύντομα από ένα μνημείο στη δόξα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, του σουηδού σταρ του ποδοσφαίρου που μετρά ήδη 40 γκολ τη φετινή σεζόν με τη φανέλα των Παριζιάνων.

 

Ριλάξ με τηγάνισμα μπέικον

Μία νέα σειρά λάνσαρε στις ΗΠΑ η γνωστή υπηρεσία streaming ταινιών και τηλεοπτικών σειρών Netflix: λέγεται Sizzling Bacon, Καυτό Μπέικον, και θα αποτελείται από αδιευκρίνιστο αριθμό εικοσάλεπτων επεισοδίων, όπου οι θεατές θα βλέπουν φέτες μπέικον να τηγανίζονται. Αυτό. Μόνο αυτό. Η Netflix προφανώς θέλησε να σατιρίσει τη μόδα της «αργής TV» που έχει καταλάβει τη Νορβηγία, με πολύωρες εκπομπές αφιερωμένες, για παράδειγμα, στην καύση των ξύλων.

 

Εβαλαν τα ρούχα τους αλλιώς…

Παραδοσιακά συνδεδεμένο με το κόκκινο χρώμα, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι εφεξής υιοθετεί τις μπλε αποχρώσεις των Δημοκρατικών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών, «αυτή η πρωτοφανής ανταλλαγή χρωμάτων στέλνει ένα σαφές μήνυμα πως όταν μιλάμε για αλλαγή το εννοούμε». Οπως σχολίαζε ο Ντέιβιντ Λόουλερ, ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας «Ντέιλι Τέλεγραφ» στην Ουάσιγκτον, «κάποιος, κάπου, μπορεί να το βρήκε αστείο».

 

Αργή οδήγηση, αίσθηση ταχύτητας!

Με ένα δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα της επέλεξε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW να παρουσιάσει στο παγκόσμιο αγοραστικό κοινό την τελευταία καινοτομία της, το Force Injection Booster. Πρόκειται για μια νέα επαναστατική τεχνολογία η οποία επιτρέπει στον οδηγό και τους επιβάτες μιας BMW να αισθάνονται πως κινούνται με υψηλή ταχύτητα, τη στιγμή που η πραγματική ταχύτητα του αυτοκινήτου δεν ξεπερνά τα 30 χιλιόμετρα την ώρα.

 

Απαγόρευσαν διά νόμου τα selfies

Έπειτα από πρόταση ενός αμερικανού φοιτητή από τη Φλόριδα, αξιωματούχοι μιας νεοσύστατης υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού της Βρετανίας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να περιορίσουν σημαντικά τον αριθμό των selfies που οι πολίτες της Γηραιάς Αλβιώνος θα μπορούν να αναρτούν στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Μετρό», ο κάθε Βρετανός θα έχει το δικαίωμα να αναρτά έως και δέκα selfies τον μήνα.

 

«Ακολουθώ την ηγέτιδά μου!» μέσω twitter

Την Πρωταπριλιά επέλεξε ο Μπιλ Κλίντον για να διακωμωδήσει στον λογαριασμό του στο twitter μια θρυλική (λόγω της αδίστακτης επεξεργασίας που είχε υποστεί στο Ιντερνετ…) φωτογραφία της Χίλαρι από το 2011, που έδειχνε την τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ απορροφημένη στο κινητό της, με γυαλιά ηλίου στα μάτια, μέσα σε στρατιωτικό αεροσκάφος. «Ακολουθώ την ηγέτιδά μου!» διακήρυξε ο Μπιλ – προσοχή στο υπερμέγεθες κινητό του.

 

Επαθαν ψύχωση με τους Σκωτσέζους

Το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Σκωτίας επικράτησε στα πρωταπριλιάτικα αστεία των βρετανικών εφημερίδων. «Ο ΟΗΕ προετοιμάζει μια ειρηνευτική αποστολή στα σύνορα της Σκωτίας για την περίπτωση που κερδίσει το “ναι” στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της» τον προσεχή Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον «Ιντιπέντεντ». Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η κυβέρνηση της Σκωτίας έχει επίσης στα σκαριά ένα απόρρητο σχέδιο το οποίο θα αλλάξει τη ροή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

 

 

Αναδημοσίευση: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου