Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Τα μερομήνια του 2024 προβλέπουν

Ο
γνωστός στην τοπική κοινωνία Βολιώτης πρακτικός μετεωρολόγος Νίκος Βογιατζής , «διαβάζει τα μερομήνια» και δίνει τις προγνώσεις του για την περίοδο Σεπτέμβριος 2024 -Αύγουσςτο 2025.

Εξετάζοντας συστηματικά κάποια φυσικά φαινόμενα ή «σημάδια» στον ουρανό, αποκωδικοποιεί ουσιαστικά τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τη νέα χρονιά.

Φέτος είναι αλήθεια όλοι αναμένουν πως και πως τα μερομήνια. Η κλιματική αλλαγή έχει φέρει τα πάνω κάτω και η Μαγνησία από πέρυσι τον Σεπτέμβριο έχει βρεθεί στο επίκεντρο ακραίων καιρικών φαινομένων.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Νίκος Βογιατζής (φωτο), ξεκίνησε να παρατηρεί τα μερομήνια από την Τετάρτη14 Αυγούστου έως και την Κυριακή 25 Αυγούστου (με το παλιό ημερολόγιο). 

Αναδημοσιεύω εδώ το κείμενο της Βάσως Κυριαζή στην εφημερίδα του Βόλου «Ταχυδρόμος». Σημειώνοντας πως οι 10 πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου έχουν περάσει, ενώ το δημοσίευμα (στο site της τουλάχιστον) στην ιστορική Βολιώτικη εφημερίδα είναι της 1ης Σεπτεμβρίου.

• •

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του κ. Βογιατζή, σε σχέση με πέρυσι ο φετινός χειμώνας θα είναι βαρύς. Μετά τα Φώτα μάλιστα και μέχρι 15 Μαρτίου προβλέπονται αρκετές χιονοπτώσεις στη Μαγνησία.

Αναφορικά με το επόμενο δίμηνο, ο κ. Βογιατζής λέει πως ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος, μέχρι του Αγίου Δημητρίου, θα κυλήσουν ομαλά.

 

Πιο συγκεκριμένα:

Σεπτέμβριος 2024: Από 3-10 ο καιρός θα είναι αίθριος ενώ από 11-19 αλλάζει και γίνεται άστατος καιρός, ενώ το υπόλοιπο διάστημα θα κυλήσει επίσης ομαλά.

Οκτώβριος 2024 : Από 1-10 ήπιος καιρός, από 10-24 επίσης ο καιρός δεν θα παρουσιάσει μεταβολές, για αγριέψει το διάστημα από 24 έως 31 Οκτωβρίου, οπότε προβλέπονται βροχές και μπουρίνια.

Νοέμβριος 2024: Από1-9 κακοκαιρία, με πτώση της θερμοκρασίας, μπουρίνια και έντονες καταιγίδες.

Από 9-15 επίσης θα είναι άστατος ο καιρός, ενώ από 15 έως 23 του μήνα σε μεγάλα υψόμετρα (Όλυμπος) ενδεχομένως και να πέσει το πρώτο χιόνι. Ο υδράργυρος θα πέσει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα το διάστημα από 23 έως 30 Νοεμβρίου και τα πρώτα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και σε χαμηλότερες σε υψόμετρο περιοχές.

Δεκέμβριος 2024: Τα φετινά Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός, αν και από 1η έως 10 Δεκεμβρίου τα ημερομήνια δείχνουν κακοκαιρία σ΄όλη τη χώρα.

Ιανουάριος 2025 : Εως τις 16 του νέου χρόνου ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα κακός, με χιόνια, βροχές και έντονες καταιγίδες.

Φεβρουάριος 2025: Η επιδείνωση του καιρού θα συνεχιστεί ειδικό το διάστημα από 1-10 του μήνα αλλά και από 21-29 Φεβρουαρίου. Εκτός από χιονοπτώσεις προβλέπεται επίσης υπερβολική πτώση της θερμοκρασίας

Μάρτιος 2025 : Οι καιρικές συνθήκες θα παραμείνουν άσχημες μέχρι το διάστημα 23-31 Μαρτίου οπότε προβλέπεται μία μικρή ανάπαυλα από τις βροχές και το τσουχτερό κρύο.

Απρίλιος 2025 : Από 1-13 τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι βροχές, αέρας, μπουρίνια, ενώ το Πάσχα το ψήσιμο του οβελία προβλέπεται με σχετικά καλό καιρό.

Μάιος 2025 : Το πρώτο 10ήμερο ο καιρός θα είναι πολύ άστατος, αρχίζει να φτιάχνει μετά τις 11 του μήνα, όμως για λίγες μέρες, αφού από 26 έως 30 «επιστρέφουν» οι βροχές.

Ιούνιος 2025: Από 1-10 ο καιρός θα είναι άστατος, αλλά με αέρα, από 16-26 ηπιότερος και από 26-30 βροχερός.

Ιούλιος 2025 : Σύμφωνα με τις προβλέψεις του κ. Βογιατζή κατά τη διάρκεια όλου του μήνα ο καιρός θα είναι άστατος, άλλοτε βροχερός και άλλοτε προσαρμοσμένος στην εποχή, ζεστός δηλαδή.

Αύγουστος 2025 : Η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί με σποραδικές βροχές και μελτέμια κυρίως μέχρι το πρώτο 15θήμερο, σύμφωνα πάντα με τα ημερομήνια.

 

 

Αναδημοσίευση: taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου