Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Η «παγίδα των ΜΜΕ» στην αντιπολίτευση και η άδικη διαγραφή του Παύλου Πολάκη

Στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, όπως είχα γράψει στο σχετικόσημείωμα τα τρία μεγάλα κόμματα ήταν όλα χαμένα. Όμως προβλήματα έχουν μόνο αυτά της αντιπολίτευσης. Κι όχι η κυβερνώσα παράταξη της ΝΔ, κι ας μη κυβερνά «το όλον του κόμματος» αλλά η παρέα του Μητσοτάκη.

Το ΠΑΣΟΚ αμέσως σχεδόν είχε τα προβλήματά του, μια και η κ. Γιαννακοπούλου ως άλλος Ευάγγελος Βενιζέλος, «έριξε τα βέλη της» κατά του κ Ανδρουλάκη πριν ξημερώσει η Δευτέρα. Κι αυτός υποχρεώθηκε ουσιαστικά να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές.

Κάτι παρόμοιο, αλλά σε πιο αργούς ρυθμούς, συμβαίνει και στον ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό γιατί αυτό που δημιούργησε την αναταραχή είναι η λεκτική επίθεση του κ Πολάκη στη συνεργάτη του Γεωργιάδη. Η εν λόγω κυρία έκανε μορφασμούς την ώρα που μιλούσε ο Χανιώτης βουλευτής.  Η πράξη του Σφακιάνου βουλευτή προκάλεσε της αντίδραση της κ Λίνού και την αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική ομάδα με απόφαση του κ Κασσελάκη. Το ότι τον επενέφερε 15 μέρες μετά, δεν ήταν μια κίνηση που να φέρει αποτελέσματα.

Σε όλα αυτά συνετέλεσαν και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ (δηλαδή σχεδόν όλα) που «έβαλαν τον μεγεθυντικό τους φακό» στα προβλήματα των κομμάτων αυτών. Τόσο να τα κάνει ζημιά, που για την ώρα το καταφέρνουν, αλλά και να καλύψουν τις σοβαρές ειδήσεις που είναι κατά της κυβέρνησης. Όπως η ακρίβεια. Η εκδίωξη του Ιταλικού πλοίου που έκανε μελέτες για το καλώδιο που θα στέλναμε ηλεκτρικό στην Κύπρο από του Τούρκους ενώ ήταν σε Ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στην Κάσο. Η παρουσία του Έλληνα υποστράτηγου στη γιορτή για τη νίκη των Τούρκων στη Σμύρνη, δηλαδή για την Μικρασιατική Καταστροφή και ποιος ξέρει πόσα άλλα.

Βέβαια άποψη μου είναι πως για το γεγονός πως προκλήθηκε πρόβλημα στα δυο αυτά κόμματα υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι οι βουλευτές τους,

Ποιος ο λόγος να κατηγορούνε τον αρχηγό του κόμματος αμέσως μετά τις εκλογές, οι του ΠΑΣΟΚ. χωρίς να έχουν συνεδριάσει τα όργανα;

Κι από την άλλη οι του ΣΥΡΙΖΑ αυτή η επίθεση στον Πολάκη για μια παρατήρηση που έκανε σε μια συνεργάτιδα του Γεωργιάδη την κρίνω απαράδεκτη. Άσε που ουσιαστικά δεν χρειαζόταν η διαγραφή του. Κι αυτό γιατί η διαγραφή του έγινε γιατί έκανε λέει σεξιστική επίθεση σε μια κυρία. Θα συμφωνούσα μ’ αυτή αν πραγματικά έκανε σεξιστική επίθεση κι όχι παρατήρηση για τους μορφασμούς που έκανε.

Να τις έλεγε δηλαδή ας πούμε «πήγαινε φτιάξε κανένα φαγητό» να πεις πως είναι σεξιστικό. Όχι «κάνε καμιά δουλεία» όπως είπε σε άλλη κυρία. Γιατί για τους σεξιστές σπίτι μαγειρεύουν μόνο οι γυναίκες ενώ δουλεία κάνουν όλοι.

Και με την ευκαιρία να πω τη γνώμη μου για τις ρατσιστικές ή τις σεξιστικές επιθέσεις

Τέτοια επίθεση είναι όταν κατηγορείς τον άλλον γι’ αυτό που είναι. Για παράδειγμα Γυναίκα, ομοφυλόφιλος, ανάπηρος κλπ. Όταν λες σε κάποιον «λες βλακείες», «δεν έκανες σωστή δουλειά» χωρίς να εξηγείς το λόγο που το έκανε όπως, «λες βλακείες επειδή εισαι γυναίκα», δεν θεωρώ πως είναι σεξιστική επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου