Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ

Είναι παραδεκτό απ’ όλους πως η κυβέρνηση έχει την υπεροπλία στα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας (ως προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς) και κυκλοφορίας (στις εφημερίδες) Κι εδώ «που τα λέμε» στην τηλεόραση η υποστήριξη στη κυβέρνηση υπάρχει παντού. Σε διαφορετικό βαθμό βέβαια από τα πιο κυβερνητικά θεωρώ Σκάι και ΑΝΤ1 ως τα πιο ανεξάρτητα MEGA τον τελευταίο καιρό, και OPEN,

Στις ημερήσιες εφημερίδες τώρα τα πράματα είναι κάπως διαφορετικά. Εκτός από τις παραδοσιακές της ΝΔ που στηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές υπάρχουν ΤΑ ΝΕΑ που θα έλεγα τελευταία κάνει αρκετή αντιπολίτευση.

Από κει και πέρα υπάρχει η δημοκρατία που αν και συντηρητική, ΝΔ θα έλεγα, αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση. Την Μητσοτακική – εκσυγχρονιστική ΝΔ που βρίσκεται σ αυτή. Από τις πολιτικές που κυκλοφορούν στα περίπτερα είναι κι αυτές που «χρεώνονται» στον ΣΥΡΙΖΑ τις KONTRA NEWS κι ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ.


Θα μείνω στην τελευταία καθώς είναι η δεύτερη φορά που με εξέπληξε. Γιατί ενώ όλοι την «χρωματίζουν» ως ΣΥΡΙΖΑ με εξέπληξε δυο φορές.

Η πρώτη ήταν τέτοια εποχή του 2018. Ο κ. Τσίπρας «ανεβαίνει» τελευταία φορά όπως αποδείχτηκε, ως Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Όλα τα Μέσα τον πρόβαλαν όσο λιγότερο μπορούσαν. 

Το καθιερωμένο 10λεπτο δηλαδή στο Βελίδειο Πνευματικό Κέντρο και την εισήγησή του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη Ρέμβη και τέλος για τους τηλεοπτικούς σταθμούς,

Εκείνη τη Δευτέρα, ήθελα να δω τι ειπώθηκε στη συμπρωτεύουσα. Το πρωτοσέλιδο προμήνυε ΔΥΝΑΤΟ  ρεπορτάζ στις 5 σελίδες που εκτείνονταν το συγκεκριμένο θέμα. Δεν ήταν τίποτε παραπάνω από ένα κλασικό ρεπορτάζ της επίσκεψης Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Με ημισέλιδη διαφήμιση στη μια σελίδα καθώς και φωτογραφίες. Είμαι σίγουρος πως δεν ήταν καλύτερο οποιασδήποτε άλλης εφημερίδας που κατέκριναν τον τότε πρωθυπουργό, αλλά σίγουρα χειρότερο απ αυτό της «δημοκρατίας» με τον ουδέτερο πρωτοσέλιδο τίτλο που σίγουρα δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ. – δείτε το «σώμα των εφημερίδων» της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου 2018

Και φτάνουμε στο προηγούμενο Σαββατοκύριακο 7 – 8 Σεπτεμβρίου 2024.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη. Εν τω μεταξύ στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε διαλυτικές τάσεις με αποπομπή του Στέφανου Κασελάκη. Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου η μοναδική εφημερίδα που «κάνει πρώτο θέμα» τα χάλια του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η «Εφημερίδα των Συντακτών». Αν δείτε τα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων σας λέω προς αποφυγή παρεξήγησης ΤΑ ΝΕΑ έχουν πρώτο «Ολο το πακέτο για φθηνή στέγη»

Ενώ την ίδια μέρα ο Μητσοτάκης πέρασε υπό αστυνομικό κλοιό από την Θεσσαλία κι αποδοκιμάστηκε από συγκεντρωμένους Θεσσαλούς. Οι τηλεοράσεις φυσικά προσπάθησαν να αποκρύψουν όσο μπόρεσαν και να μη το κάνουν «σπουδαία είδηση. 

Κι έφτασε το Σάββατο σε μια αστυνομοκρατούμενη Θεσσαλονίκη.

Κι ενώ οι εφημερίδες που πρόσκεινται σ’ αυτή τη ΝΔ γράφανε διάφορα υπέρ του πρωθυπουργού φτάνει η εφημερίδα των Συντακτών και κάνει πάλι εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε τις εφημερίδες του Σάββατου 7 Σεπτεμβρίου.

Σα να θέλουν να προστατέψουν την εικόνα του πρωθυπουργού. Μοναδική αντιπολιτευτική αναφορά αυτή τη μέρα είναι το δεξιά, δεύτερο από πάνω μονόστηλο που αναφέρεται στα χάλια της υγείας.

Αλήθεια τι ρόλο παίζει η συγκεκριμένη εφημερίδα; Γιατί θέλει να προστατεύσει τόσο την εικόνα του πρωθυπουργού κάτι που δεν έκανε όπως έγραψα, όταν στήριζε τον Πρωθυπουργό ενώ τώρα υποτίθεται είναι αντιπολιτευόμενη;

Μήπως ενώ ήταν ΣΥΡΙΖΑ τότε τώρα «είναι πιο κοντά» στη Νέα Αριστερά. Αν είναι έτσι τότε έχουν δίκιο όσοι λένε οι της Νέας Αριστεράς δεν στήριξαν όσο μπορούσαν την κυβέρνηση. Κι ας συμμετείχαν κι αυτοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου