Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Π. Στάινμρουκ: «Σε κοινωνική κατάθλιψη η Ελλάδα»



Η παραπάνω άποψη δεν είναι κάποιου Έλληνα (όπως φαίνεται στον τίτλο) αλλά ενός Γερμανού πολιτικού. Όχι ακροαριστερού (για τους Γερμανούς ακροαριστερός είναι και ο κ. Τσίπρας. Αλλά του σοσιαλδημοκράτη υποψήφιου Καγκελάριου στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2013. Τώρα γιατί τα γράφει σε άρθρο στη Die Welt και γιατί δεν λέει κάτι ανάλογο στην Γερμανική Βουλή; Είναι απορίας άξιο.
* * *
«Η γερμανική αλαζονεία ειδικά έναντι του ελληνικού λαού είναι ανεπίτρεπτη» γράφει στο άρθρο του στην εφημερίδα Die Welt, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, υπογραμμίζοντας ότι σφίγγει όλο και περισσότερο η θηλιά στην ελληνική οικονομία, χωρίς να διαφαίνεται διέξοδος στον ορίζοντα.

Σε κοινωνική κατάθλιψη η Ελλάδα

Ο Πέερ Στάινμρουκ υπενθυμίζει στους αναγνώστες της συντηρητικής εφημερίδας τις θυσίες στις οποίες έχει υποβληθεί ο ελληνικός λαός, χαρακτηρίζοντας δραματική την κατάσταση στην Ελλάδα. «Εάν μεταφέρουμε αυτές τις περικοπές σε γερμανικές διαστάσεις τότε κάνουμε λόγο για περικοπές ύψους 150 δισεκατομμυρίων ευρώ», γράφει ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος, τονίζοντας ότι η μονομερής πολιτική λιτότητας έχει προκαλέσει στην Ελλάδα κοινωνική κατάθλιψη. «Το ποσοστό των αυτοκτονιών έχει διπλασιαστεί τα τελευταία τρία χρόνια», διευκρινίζει ο Στάινμπρουκ, υποστηρίζοντας ότι υποτιμάται στη Γερμανία η κοινωνική διάσταση της κρίσης.

«Η οικονομική ισχύς υπέρ της αλληλεγγύης»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας προειδοποιεί το Βερολίνο να μην ανεχθεί την αποδυνάμωση των άλλων χωρών. «Οι ευρωπαίοι γείτονές μας επιθυμούν μια ισχυρή Γερμανία, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που είναι αντίθετοι σε μια ισχυρή Γερμανία, η οποία με το οικονομικό της βάρος και την πολιτική της επιρροή θα μπορούσε να προκαλέσει αποφάσεις, με τις οποίες οι πιο αδύναμες χώρες δεν μπορούν να συμφιλιωθούν», γράφει ο Πέερ Στάινμπρουκ.

Τέλος, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός καλεί τη Γερμανία να χρησιμοποιήσει την οικονομική της ισχύ προκειμένου να διατηρηθεί η αλληλεγγύη στην Ευρώπη. Αυτό είναι προς το εθνικό συμφέρον της Γερμανίας, επισημαίνει ο κ. Στάινμπρουκ, προσθέτοντας ότι η εξωστρεφής γερμανική οικονομία ευνοείται όταν η οικονομική κατάσταση των γειτόνων της είναι καλή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου