Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Το νέο όνομα της Νέας Δημοκρατίας



Στις τελευταίες, δίδυμες, εκλογές έγινε φανερό πως μερικά πολιτικά μας κόμματα εκ των αποτελεσμάτων  διαλύονται. Το ΠΑΣΟΚ από το 43,92%  και η ΝΔ  από το 33,48% έπεσαν στο 13,18% το Μάιο, 12,28 % τον Ιούνιο και 18,85 %, 29,66 % αντίστοιχα. Φαίνεται πως τα δυο αυτά κόμματα όπως τα ξέραμε τέλειωσαν. Και πρώτη απ’ ότι δείχνει είναι η ΝΔ μια που το 2013 είναι έτος συνεδρίου για τη ΝΔ
* * *
Είναι κοινό μυστικό πως σε αυτό είναι πάρα πολύ πιθανόν να γίνει και αλλαγή ονόματος , το οποίο θα εκφράζει τα νέα δεδομένα της εποχής. Το επιτελείο μάλιστα της ΝΔ ψάχνει πυρετωδώς ένα όνομα που θα κάνει πάταγο.
Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι και φαίνεται πως επικρατεί , μέχρι νεωτέρας είναι αυτό του "Ευρωπαϊκού Συναγερμού".
Το "Ευρωπαικός", σύμφωνα με τους υποστηρικτές, πιάνει τον παλμό της εποχής, που το μείζον είναι η παραμονή στην Ευρώπη και μάλιστα σε μια ισχυρή Ευρώπη, ενώ κάνει άνοιγμα σε όλες τις φιλοευρωπαικές δυνάμεις.
Από την άλλη το "Συναγερμός" εκφράζει όχι μόνο τον δυναμισμό και την πανστρατιά που αρέσει στον Σαμαρά, αλλά συνειρμικά ενώνει την δεξιά διαχρονικά , αφού παραπέμπει στο πρόδρομο της ΕΡΕ και της Νέας Δημοκρατίας, τον "Ελληνικό Συναγερμό" του Παπάγου, δημιουργώντας ένα κράμα της παλιάς δεξιάς παράταξης και των σύγχρονων ευρωπαικών απαιτήσεων.
Μάλιστα οι υποστηρικτές αυτής της άποψης δημιούργησαν και σελίδα στο facebook για το επερχόμενο συνέδριο της ΝΔ, που "διαφημίζουν" εμμέσως το νέο όνομα αφού γράφουν
"Με Νέους Ανθρώπους & Νέες Ιδέες για τον Ευρωπαϊκό Συναγερμό!"
 * * *
Τώρα αν το όνομα αυτό Ευρωπαϊκός Συναγερμός σας θυμίζει κάτι δεν κάνετε λάθος. Μια που Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑΟΣ) είναι το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη (και γι αυτό πιστεύω πως δεν είναι βάσιμες οι πληροφορίες) Εγώ πάντως το Ευρωπαϊκός Συναγερμός θα μπει υπότιτλος στο Νέα Δημοκρατία, αντίστοιχο του ΕΚΤ  (Ενωτικο Κοινωνικό Μέτωπο) του ΣΥΡΙΖΑ. Και πρέπει το ίδιο Ευρωπαϊκός Συναγερμός να  το βάλει και το ΠΑΣΟΚ να δείξει πως ουσιατικά είναι το ίδιο κόμμα, με τα ίδια χαρακτηριστικά δηλαδή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου