Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Παιχνίδια της Ιστορίας για Ελλάδα και Κύπρο




Από την στιγμή που ο ΓΑΠ μας πέταξε στο μνημόνιο, πολλοί σχολιαστές (σε εφημερίδες και ραδιόφωνα) τον συγκρίνουν με τον άνθρωπο που υπέγραψε το 1941 την συνθικολόγιση της Ελλάδας. Τον Γιώργο Τσολάκογλου πρώτο δοσίλογο πρωθυπουργό.
Εγώ βέβαια είμαι της άποψης πως δεν είναι προδότης όσο ο Τσολάκογκλου. Αλλά είναι ακόμη χειρότερος. Μια που Τσολάκογλου τους βρήκε εδώ τους Γερμανούς αλλά ο ΓΑΠ τους έφερε.
Περάσαν τρία χρόνια και ο ΓΑΠ έπεσε, αλλά η χούντα του συνεχίζεται. Και η χούντα των συνταγματαρχών άλλαξε πρωθυπουργούς. Τώρα έχουμε τον τρίτο στη σειρά (μετά  ΓΑΠ και Λουκά Παπαδήμο). Τον Αντώνη Σαμαρά. Εδώ έχουμε και την εξής αντιστοιχία.
Στην χούντα των συνταγματαρχών (που ξεκίνησε ουσιαστικά με έναν Γεώργιο, Παπαδόπουλο), τρίτος πρωθυπουργός της ήταν ο Αδαμάντιος Ανδρουτσόπουλος
Ο οποίος παραιτήθηκε λίγο πριν την τραγωδία της Κύπρου.
Βλέπουμε κι εδώ αντιστοιχίες με τον κ. Σαμαρά. Εκτός του κοινού αρχικού του ονόματός τους (Αδαμάντιος Αντώνης) τις μέρες αυτές εξελίσετε μια νέα τραγωδία στην Κύπρο. Οικονομική αυτή τη φορά. Όπως αντίστιχα στην Ελλάδα έχουμε οικονομική Κατοχή ή Οικονομική Χούντα. Η διαφορά είναι πως ο κ. Σαμάράς ΔΕΝ παραιτήθηκε αλλά ενώ «πολεμά» ΚΑΤΑ της Κύπρου έστειλε επιστολή συμπαράστασης στους «αδελφούς Κυπρίους».
Έχουμε κι εδώ ομοιότητες με της Τουρκική εισβολή.
Κατά την οποία Πρόεδρος ήταν ο Νικος Σαμψών που τον τοποθέτησε η «ελληνική κυβέρνηση» μετά την ανατροπή του Μακαρίου. Τώρα είναι ο κ. Νίκος Αναστασιάδης ομοϊδεάτης της Ελληνικής Κυβέρνησης. Διαφορά τους; Ενώ ο Σαμψών δεν μπόρεσς να κάνει τίποτε, και λόγω κύρους, να αποτρέψει την τουρκική εισβολή ενώ προσπάθησε ο τωρινός άνοιξε την κερκόπορτα κι όλο αναβάλει την ψήφιση στη Κυπριακή Βουλή την ψήφιση του κουρέματος στις τραπεζικές καταθέσεις.
Σταματώ ως εδώ μια που η Οικονομική εισβολή συνελείται αυτή την περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου