Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Η ανωτερότητα των Κύπριων
από τους Ελληνες πολιτικούς



Παιχνίδια της Ιστορίας <br>σε Ελλάδα και Κύπρο
Περιφανή η χθεσινή (19/3) απόφαση της Κυπριακής Βουλής των αντιπροσώπων, η άρνηση του μνημονίου για την Κύπρο.
Ούτε ένα ΝΑΙ. 36 ΟΧΙ και 19 αποχές, μαντέψτε ποιοι ήταν.
Οι του ΔΗΣΥ του κ. Αναστασιάδη. Ήξεραν πως δεν «βγαίνουν τα κουκιά» και προτίμησαν να απόσχουν από μια ήττα ή να προσβάλουν τον κ Αναστασιάδη που υπέκυψε στις πιέσεις στο Eurogroup.
Έχασε ο κ Αναστασιάδης; Φαινομενικά ναι. Αλλά αυτή είναι η Δημοκρατία. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι αντιπρόσωποι τοι λαού κι όχι ο όποιος ΓΑΠ ή ποπάυ (συγνώμη Παπακωνσταντίνου). Θα μου πείτε εδώ δεν έχουμε δημοκρατία; Όχι γιατί οι βουλευτές μας φοβούνται να εκφράσουν την γνώμη τους έστω και στα τηλεοπτικά πάνελ. Είναι χαρακτηριστική η σκηνή που εκτυλίχθηκε σήμερα στο στούντιο του ΑΝΤ1.
Όταν όλοι ήταν σίγουροι πως φέτος πληρώνουμε για τελευταία φορά χαράτσι (μολις μας πάρουν τα οφειλόμενα του 2012) ο κ. Παυλόπουλο είπε πως είναι παράνομο να ξαναμπει. Και σοφά ποιων ο κ. Παπαδαής έπαιζε το στιγμιότυπο αυτό κάθε μέρα. Σήμερα που ήταν παρόν πάλι ο κ. Παυλόπουλο, αφού ξανάπαιξε ακόμη μια φορά το στιγμιότυπο είπε: «...μίλησε ως καθηγητής» λες και είναι διαφορετικό πρόσωπο ο καθηγητής και ο βουλευτής. Αλλά δικαιολογώ και τον κύριο βουλευτή και καθηγητή και τον δημοσιογράφο. Αφου θα είχαμε διαγραφή του αν φορούσε το καπέλο του βουλευτή όταν έλεγε αυτά τα λόγια και ο μεν ήθελε να είναι στη ΝΔ  δε δεν ήθελε να χαρακτηρισθεί υπαίτιος σε έξωση του κ. Παυλόπουλου από την Κοινοβουλευτική του ομάδα.
Ακόμη στην Κύπρο ο λαός ήταν έξω από το μέρος που συνεδρίαζαν οι αντιπρόσωποι και στο τέλος πανηγύρισε. Σαμπώς εδώ δεν ήταν έξω ο λαός όταν ψηφιζόταν το μεσοπρόθεσμο; Η διαφορά είναι πως εδώ τον δείραν ανηλεώς τον λαό και τον ψέκασαν με χημικά. Στην Κύπρο όμως τον χρησιμοποίησαν ως ένα ακόμη επιχείρημα (όπως και τις αποδοκιμασίες που εδώ τις καταδικάζουν κι αυτούς που αποδοκιμάζουν τους χαρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Χρυσή Αυγή).
Βέβαια τώρα ο κ. Αναστασιάδης «τρέχει». Και μάλιστα στη Ρωσία που όταν ο κ. Χριστόφιας έβλεπε τον κ. Πούτιν ήταν αντίθετος και τον κατηγορούσε.
Αλλα γι’ αυτό δεν τους εκλέγουμαι;  Να τρέχουν και να αποφασίζουν για μας κι όχι να παίρνουν και να αντιγράφουν τις εντολές του διευθυντιρίου.


Μπράβο στους πολιτικούς της Κύπρου κι έχω να δηλώσω πως ζηλεύω τους πολίτες του νησιού γιατί οι πολιτικοί τους έχουνε ψυχή κι όχι όπως οι δικοί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου