Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Αντικατέστησαν το χαράτσι με ...χαράτσι



 Έγραφα προχθές πως το ΕΕΤΗΔΕ αυτό που όλος ο κόσμος λέει  «Χαράτσι» κρίθηκε οριστικά αντισυνταγματικό από τον Άρειο Πάγο. Τελείωνα το σχόλιο μου να δούμε τώρα τι θα αποφασίσει σήμερα η εσωτερικά τρόικα.
Την ίδια ημέρα ξαναβγήκε στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη «Πρωινό Αντένα» ο βουλευτής πρώην υπουργός και καθηγητής του Συνταγματικού δικαίου κ. Παυλόπουλος ο οποίος ξανατόνισε πως το ΕΕΤΗΔΕ είναι αντισυνταγματικό.
Μάλιστα ο κ. Παυλόπουλος παρέστη στην εκδίκαση της υπόθεσης εντεταλμένος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Βέβαια η εσωτερική τρόικα αποφάσισε να μετονομάσει το ΕΕΤΗΔΕ ενιαίο φόρο ακινήτων και θέλει να εισπραχθούν τα χρήματα πάλι από τη ΔΕΗ. Τώρα λέει θα πρέπει να πληρώσουν κι άλλα ακίνητα, πχ οικόπεδα. Τώρα πως θα στείλουν λογαριασμό ΔΕΗ στα οικόπεδα είναι ένα άλλο θέμα.
Θέλουν να βάλουν να πληρώνουν και τα χωράφια. Που και σ’ αυτά θα έχουν το ίδιο πρόβλημα. Εκτός αν πληρώνουν μόνο τα χωράφια που είναι ποτιστικά και ηλεκτροδοτούνται. Κι αυτά που δεν ηλεκτροδοτούνται; Τα ποτίζει ο κόσμος με ντιζελομηχανές; Μήπως σκέφτηκε κανείς τους τίποτε απ’ αυτά;
Μα δεν σκέφτονται παίρνουν όπως είναι τα mail και τις οδηγίες που τους στέλνει η τρόικα εξωτερικού τα μεταφράζουν κακείν κακώς και μας τα σερβίρουν.
Γι’ αυτό στα τόσα χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου είναι ο μοναδικός φόρος που ο λαός μας έχει πει χαράτσι. Ας θυμηθούμε όμως τί ήταν το «χαράτσι».
Ήταν ο ατιμωτικός κεφαλικός φόρος. Ο φόρος οποίος επιβλήθηκε από τους πρώτους κιόλας χρόνους της σκλαβιάς των Ελλήνων από τους Οθωμανούς.
Ήταν η αποζημίωση για την παραχώρηση του δικαιώματος να ζει κανείς και να λατρεύει τον θεό του, όπως επίσης επιβλήθηκε σε κάθε είδους εμπόρευμα και περιουσία. Κάθε χριστιανός από το δωδέκατο έτος της ηλικίας του και μέχρι τον θάνατό του όφειλε να εξαγοράζει κάθε χρόνο την άδεια αυτή.
Κατά του νέου «χαρατσιού» που αποφάσισαν οι συγκυβερνώντας, εκτός του κ Παυλόπουλου, έχουν τοποθετηθεί κατά όλοι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που βρέθηκαν σε πάνελ. Ακόμη ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης καθώς και ο κ. Γεωργιάδης (που λέει δε κάθε ευκαιρία πως δεν ψηφίζει νέα μέτρα, εκτός κι αν θεωρήσει πως δεν είναι νεο μέτρο)
Να πούμε βέβαια πως κι αυτό το «χαράτσι» θα βγει αντισυνταγματικό (λόγω ότι είναι τελείως οριζόντιο μέτρο και εισπράττεται όχι από το κράτος αλλά τη ΔΕΗ). Η απόφαση όμως αυτή θα βγει όταν δε θα υπάρχει αυτή η κυβέρνηση όπως και στο προηγούμενο «χαράτσι» που βγήκε τον περασμένο Δεκέμβρη.
Την απάντηση στον τελευταίο θα τη δόσει πάλι ο λαός, Αφού πιστεύω θα διαχωρίσει το «χαράτσι¨που μας επιβαλλόταν ως τα τώρα μ αυτό που θα μας επιλυθεί. Ως «χαράτσι Βενιζέλου» το μεν και «χαράτσι Σαμαρά» το δε. Όχι «χαράτσι Στουρνάρα» μια που ο συγκεκριμένος, είναι άνθρωπος των δανειστών μας. Το μόνιμο μάτι (και αυτί) τους στην κυβέρνηση και την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου