Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Διαφώνησε με πώληση μεγάλων δημόσιων
επιχειρήσεων κι έδιωξαν την κ. Ζωηρού

Έφυγε από το ΤΑΙΠΕΔ η κ, Ζωηρού, που είναι είναι οικονομολόγος και κατέλαβε τη θέση στο Ταμείο ως εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ τον Ιούλιο του 2011, έχοντας μάλιστα και την υποστήριξη του Ευάγγελου Βενιζέλου, υπουργού Οικονομικών τότε. Μάλλον την διώξαν μια που διαφώνησε με την αποκρατικοποίηση ορισμένων επιχειρήσεων
* * *
Το βίο και την πολιτεία των διοικήσεων του ΤΑΙΠΕΔ, τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολούθησαν, αλλά και τις προσπάθειες να αποσπάσουν εγκρίσεις, χωρίς ενημέρωση και τεκμηρίωση, αποκάλυψε η Άννα Ζωηρού (φωτό).
Από τη σύσταση του Ταμείου και μέχρι πριν από λίγες ημέρες, η κα Ζωηρού συμμετείχε ως απλό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο και όπως υποστήριξε, έδωσε μάχες ώστε να αποφευχθεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, εις βάρος του εθνικού συμφέροντος.
Μιλώντας στην fmvoice.gr έκανε εκτενείς αναφορές στις μεθοδεύσεις των εκτελεστικών μελών της διοίκησης και κυρίως του Τάκη Αθανασόπουλου, με στόχο να μην αποκαλυφθούν οι υπόγειες διεργασίες που συντελούνται στους διαγωνισμούς για μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις, όπως ο ΟΠΑΠ, τα Κρατικά Λαχεία και η ΔΕΠΑ.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο κ. Αθανασόπουλος απέκρυπτε επί τρεις μήνες τις προσφορές που κατέθεσαν οι υποψήφιοι αγοραστές για τη ΔΕΠΑ, ενώ άφησε αιχμές για τους χειρισμούς που ακολουθήθηκαν στην υπόθεση του ΟΠΑΠ, καθώς η ίδια και άλλα μέλη του δ.σ. ζητούσαν –και αρχικώς έγινε δεκτό από το υπόλοιπο δ.σ.- να μην προχωρήσει η έγκριση της σύμβασης τεχνικής υποστήριξης, καθώς θα δέσμευε τον μελλοντικό αγοραστή. Ωστόσο, η σύμβαση υπεγράφη και απομένει η τυπική έγκριση από τη γενική συνέλευση.
Όπως κατήγγειλε η κα Ζωηρού, πολλές φορές τα σχετικά έγγραφα και οι συμβάσεις που ήταν στην ημερήσια διάταξη του δ.σ. δίνονταν στα μέλη λίγο πριν τη συνεδρίαση, προκαλώντας την αντίδραση της ίδιας και άλλων μελών.
Παράλληλα, σε πολλές περιπτώσεις είχε επιχειρηθεί να μην καταγραφούν στα πρακτικά των συνεδριάσεων οι αντιρρήσεις που διατυπώνονταν, ενώ ο κ. Αθανασόπουλος απάντησε στην κα Ζωηρού πως απαγορεύει τη μαγνητοφώνηση των συνεδριάσεων. Επιπλέον, πολλά από τα στοιχεία των διαγωνισμών, η ίδια και άλλα μέλη του δ.σ. τα πληροφορήθηκαν από τα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ ο πρόεδρος αρνιόταν να τους τα παράσχει.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου