Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Προβλήματα για την Δημόσια Τηλεόραση



Συνεχίζονται τα προβλήματα για ιο μόρφωμα του Καψή. Την διώχνουν από Ελλάδα και Ευρώπη. Βέβαια καμιά είδηση δεν πέρασε στον Τύπο και είναι κάτι που πονηρεύει και τον πιο καλόπιστο πολίτη. Και δε λέω από την ίδια την ΔΤ (που κάνεις δε τη βλέπει, με εξαίρεση το Champions League) αλλά τα ιδιωτικά ΜΜΕ
* * *
  Την αντίθεσή του στη Δημόσια Τηλεόραση εξέφρασε για άλλη μία φορά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και επιτέθηκε στον Παντελή Καψή.
  Αυτή τη φορά, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τις Σέρρες, όπου πραγματοποιεί περιοδεία, ζήτησε να αποχωρήσει το τηλεοπτικό συνεργείο της ΔΤ, υποστηρίζοντας ότι για τους ΑΝ.ΕΛ. δεν υπάρχει «Δημόσια Τηλεόραση» αλλά ΕΡΤ, ΕΡΤ 3 και ΕΡΑ.
  Μάλιστα, ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση στον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή χαρακτηρίζοντάς τον «υπουργό της προπαγάνδας» και «κυβερνητική τηλεόραση» τη ΔΤ. 
  Και δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα που προέκυψε για την «Δημόσια Τηλεόραση». Δεν την αναγνωρίζουν ούτε  στην Ευρώπη.
   Αδιανόητη χαρακτήρισε την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο, ο πρόεδρος της EBU Ζαν Πολ Φιλιπό, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η ΔΤ «δεν είναι και επ' ουδενί δεν πρόκειται να γίνει μέλος της».
   Σε συνάντηση που είχε με τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων της ΕΡΑ Νίκο Τσιμπίδα, Ο Ο Ζαν Πολ Φιλιπό ξεκαθάρισε ότι η ΔΤ δεν πρόκειται να γίνει δεκτή στις τάξεις της EBU και σημείωσε ότι αν η Ελλάδα πάει στη Eurovision χωρίς δημόσια τηλεόραση θα είναι πολύ δύσκολο να της επιτραπεί η συμμετοχή.
   Ο πρόεδρος της EBU άκουσε τις απόψεις των συναδέλφων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και του εκπροσώπου των δημοσιογράφων της ΕΡΤ συμμεριζόμενος τις ανησυχίες και τους φόβους τους. Δεσμεύθηκε, δε, ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή μαζί τους ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των Δημοσίων Ραδιοτηλεοράσεων, τον Δεκέμβριο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου