Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Η πρόταση δυσπιστίας του κ. Τσίπρα,
ευκαιρία για τον κ. Σαμαρά



Τελικά την έκανε την πρόταση μομφής ο κ. Τσιίπρας. Κι έτσι ο κ. Σαμαράς θα μπορέσει να το σκάσει από την κυβέρνηση. Όπως όλοι οι εκλεγμένοι πωθυπουργοί της Έλλάδας από το 2000 και μετά.
Ας ξεκινήσουμε από τον Σημίτη. Ο «Τάπερμαν» όπως τον έλεγε η Μαλβίνα αφού τα είχε, στην οικονομία, χάλια (Swaps, χρηματιστήριο, μίζες επί μιζών) κι έβλεπε την ήττα να έρχεται λίγο πριν χάσει παρέδωσε την ηγεσία του κόμματος στον ΓΑΠ
Ο George έχασε από τον Κωστάκη τον κατά Μαλβίνα δαμάλι.
Αφού μας κυβέρνησε πέντε χρόνια κι αφού τον απείλησαν για τη ζωή του οι Αμερικάνοι (εν τω μεταξύ πρόλαβε να πουλήσει το λιμάνι του Πειραιά, τον ΟΤΕ και να κάνει συμφωνία για τον αγωηό Burgas – Αλεξανδρούπολη κι ακόμηνα θέσει Βέτο να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ) παρέδοσε την εξουσία στον επόμενο. Κάνοντας μια απίθανη προεκλογική εκστρατεία λέγοντας μας ολα ανάποδα. Ενω οGeorge είπε το «λεφτά υπαρχουν»
Και ανέλαβε το «ζαβό» έτσι έλεγε τον George η αξέχαστη Μαλβίνα. Ακύρωσε το Burgas – Αλεξανδρούπολη. Κατασυκοφάντησε την Ελλάδα και τους Έλληνες. Έβαλε την χώρα μας στο ΔΝΤ και τον καθαίρεσαν στις Κάννες οι G8. Τι τιμή ε; Να παρευρεθεί στη σύνοδο των G8. Άλλο αν πήγε πρωθυπουργός και γύρισε απλός βουλευτής σαν δαρμένο σκυλί και παραιτήθικε.
Ο Τωρινός ο Αντωνάκης (ο Σαμαράς ντε), αφού το γέμισε το κόμμα με ακροδεξιά Μπουμπούκια, ξεκίνησε την πρωθυπουργία του με μια θεαματική κωλοτούμπα. Άρχισε να γλύφει εκεί που έφτυνε και όπως είπε και ο βουλευτής του στην Αχαΐα και υφυπουργός εργασίας τότε (νυν πρόεδρος του κόμματος Χριστιανοδημοκρατών) περιέγραψε την περιφανή εθνική πολιτική του. «Θα καθίσουμε στα τέσσερα στην τρόικα». Τελικά δεν κάθισε αυτός, αλλά έβαλε εμάς με κάποια ανταλλάγματα.
Μετά από ένα χρόνο κι ενώ ως λαός έχουμε υποστεί επανειλημμένους βιασμούς η τρόικα ζητά κι άλλους, βιασμούς, με τον αισχρό τρόπο. «Μη λέτε δε θα πάρετε άλλα μέτρα, γιατι θα πάρετε» φέρεται να είπε ο Τόμσεν στο σκυλάκι του τον Στουρνάρα.
Είναι λοιπόν ή δεν είναι ευκαιρία η πρόταση δυσπιστίας του κ, Τσίπρα να δραπετεύσει; Αν δεν δραπετεύσει από την κυβέρνηση το κάζο που έπαθε πέρυσι το ΠΑΣΟΚ δε θα είναι τίποτε
Φυσικά τότε ο Αντωνάκης θα είναι και ο εκλεγμένος πρωθυπουργός με την μικρότερη θητεία, αλλά κανείς ως τώρα πρωθυπουργός δεν μας επιτέθηκε με τόση μανία. Και κανείς πρωθυπουργός δεν χρειαζόταν να κατατεθεί πρόταση μομφής να πάει στη Βουλή, αν τελικά πάει και δεν αφήσει τα Στουρνάρια και τα Μπουμπούκια να υπερασπιστούν το καταστροφικό του έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου