Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Μποϊκοτάρουν την Olympic Air
οι Χιώτες λόγω κόστους εισητηρίων



Οι γείτονές μας, μας κάνουν εμπορική επίθεση εδώ και καιρό. Κάτι που δεν κάναμε, όπως έπρεπε, με τα Σκόπια. Εκεί μας φτάσαν τα μνημόνια να είμαστε στο έλεος των ορέξεων του κάθε «φίλου μας». Να τα βλέπουμε αυτά, ειδικά σ’ αυτούς που δεν άρεσε η κρατική Ολυμπιακή, μην τα πάθουμε και με τον ΟΣΕ αλλά κυρίως με τη ΔΕΗ και το νερό
* * *
Την κατάσταση στα χέρια τους αποφάσισαν να πάρουν οι Χιώτες, που διαμαρτύρονται για το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων. Για αυτό το λόγο από την Τετάρτη (13/11), έως και τις 19 Νοεμβρίου θα κάνουν μποϊκοτάζ στα αεροπορικά ταξίδια, ενώ την ίδια ώρα στρέφουν το βλέμμα τους προς την Τουρκία για την εξυπηρέτησή τους.
Η Ενωση Καταναλωτών Χίου κήρυξε το μποϊκοτάζ προκειμένου να εκφράσουν «την αντίθεσή τους από τη μια στην απομόνωση και από την άλλη στη σχεδόν ληστρική πολιτική του μονοπωλίου της Olympic, που απαιτεί μισό μισθό για ένα ταξίδι στην Αθήνα, την ώρα που με το 1/3 των χρημάτων φτάνει κανείς σε ευρωπαϊκούς και όχι μόνο προορισμούς. Ενώ αποτελεί πλέον ρουτίνα για τους Χιώτες της Αμερικής, να φτάνουν στο νησί μέσω Κωνσταντινούπολης ή Σμύρνης».
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», στο δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Βροντάδου, Νίκος Νύκτας, πρότεινε στο πλαίσιο της διερεύνησης εταιρειών, που κάνει ο Δήμος Χίου, να κληθεί η τουρκική αεροπορική εταιρεία που ήδη εκτελεί το δρομολόγιο Σμύρνη-Αθήνα με εισιτήριο 50 ευρώ, να κάνει στάση στη Χίο.
Παράλληλα ο κ. Νύκτας πρότεινε να διερευνηθεί σε επίπεδο Περιφέρειας η αγορά ακόμα και μεταχειρισμένου πλοίου, απ' αυτά που στις σκανδιναβικές χώρες κινούνται με ήπιες μορφές ενέργειας, ώστε με την εξοικονόμηση καυσίμων να πέσει στο μισό το κόστος των σημερινών μεταφορών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου