Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Το χαράτσι μένει για πάντα



Τελικά το έκτακτος τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών εμπνεύσεως Βενιζέλου, αυτόν που ονόμασε ο σοφός λαός μας «χαράτσι» γίνεται μόνιμο. Λόγω του εμπνευστή του εγώ το λέω «χαράτσι Βενιζέλου» Γίνεται μόνιμο κι επεκτείνεται και στις μη ηλεκτροδοτούμενες.
Έτσι πλέον η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν, γιατί θα το ψηφίσουν άλλο αν κακαρίζουν, ειδικό τέλος ΚΑΙ στα άδεια διαμερίσματα ΚΑΙ στις αποθήκες (αυτές μπορεί να είναι κι εκτός σχεδίου σε χωρία) ΚΑΙ στα παρκιγκ ΚΑΙ στα οικόπεδα αυτά για τα αστικά ή τα εντός σχεδίου στο χωριό.
Έχουμε και τα εκτός σχεδίου (και μερικά εντός σε χωρίά) οπότε «χαράτσι» μπαίνει (το νέο πλέον «χαράτσι Στουρνάρα») ΚΑΙ στα χωράφια ΚΑΙ στις στάνες ΚΑΙ στους στάβλους ΚΑΙ στα κοτέτσια ΚΑΙ στα δάση ΚΑΙ στα βοσκοτόπια (μόνο ιδιωτικά) ΚΑΙ στα χωράφια ΚΑΙ στα περιβόλια. Τώρα πως ξεφύγαν τα ακρογιάλια και οι θάλασσες είναι προς διερεύνηση.

Θα μου πείτε (όπως το έχω ακούσει από, χρυσοπληρωμένο φαντάζομαι, σύμβουλο το υπουργού), «Μα είναι φόρος κατοχής, πληρώνουν όλοι». Δηλαδή πληρώνουν και οι βιομηχανίες τα εμπορικά ακίνητα; Και αν ναι γιατί δε του βάζουμε έναν φόρο τα μηχανήματα (ανάλογα με την ισχύ) όπως στα αυτοκίνητα; Να  μπει παντού Κι εδω. Στα τρακτέρ, , στα εστιατόρια, στα υπόλοιπα μηχανοκίνητα αγροτικά μηχανήματα, στα κέντρα διασκέδασης στις βιομηχανίες, στα καϊκια, στις βάρκες, στα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης, στις καφετέριες στα καφενεία. Ανάλογα με την ισχύ και το καύσιμο. Παντού, παντού.

Βέβαια μπορούσε να μπει διαφορετικά ο φόρος. Να καθοριστεί ένα ποσόν στον κάθε πολίτη. Άσχετα με την ηλικία του .Ας πούμε 10.000 Ευρώ το κεφάλι. Αλλά αυτό δεν συμφέρει γιατί θα μείνουμε Έλληνες μόνο μικρομεσαίοι και μη πολιτικοί.

Αλλά εδώ αναδικνύεται η σοφία των παλιών. Και των άλλως φυλών εκτός των Ελλήνων

Μια που για τον εξίσου ατιμωτικό κεφαλικό φόρο, που επιβλήθηκε από τους πρώτους χρόνους του Ισλαμισμού. Την αποζημίωση για την παραχώρηση του δικαιώματος να ζει κανείς και να λατρεύει τον θεό του και αν ήσουν χριστιανός από το δωδέκατο έτος της ηλικίας σου και μέχρι τον θάνατό σου όφειλες να εξαγοράζεις κάθε χρόνο την άδεια αυτή. Πλήρωνες τον φόρο σου και παραλάμβανες από τον εισπράκτορα την προσωπική σου. Η απόδειξη είχε κάθε χρόνο διαφορετικό χρώμα, έφερε δε το εξής κείμενο: «ο φέρων το παρόν έχει την άδειαν να φέρη επί έν έτος την κεφαλήν επί των ώμων του» 

Δεν είχαν να κάνουν ούτε με κτίσματα, ούτε με χωράφια ,ούτε με ζώα, φορολογούσαν τον πολίτη. Μήπως πρέπει να το σκεφτούν να το θεσπίσουν έτσι τα «Στουρνάρια»; Ούτως ή άλλως τόσες αυτοκτονιές έχουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου