Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Το ΔΝΤ προβλέπει διάλυση Ευρωζώνης και ΕΕ



Δυσοίωνο προβλέπεται το μέλλον για την τον ίδιο τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το ΔΝΤ να δηλώνει ξεκάθαρα πως υπάρχει ένα «εφιαλτικό σενάριο» για την γηραιά ήπειρο.
Πιο αναλυτικά, ο νέος επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Μορίς Ομπστφελν, προέβηκε σε μια δήλωση φωτιά για την ΕΕ προβλέποντας την άμεση κατάρρευση του θεσμού εάν δεν υπάρξει μια άμεση αντιμετώπιση ορισμένων προβλημάτων.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο, το διογκωμένο προσφυγικό, σε συνδυασμό με την απειλή της Βρετανίας για αποχώρηση, πρόκειται να αποτελέσουν την σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ήδη γεμάτο ποτήρι της ΕΕ.
Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Μορίς Ομπστφελν, αναφέρει τα εξής:
«Ανησυχώ πολύ για την ισχυρή τάση στην Ευρώπη για την υπαναχώρηση από την ενοποίηση της αγοράς»
«Ένας παράγοντας είναι η προσφυγική κρίση, καθώς υπάρχει μεγάλη πίεση στα ανοιχτά σύνορα και την κινητικότητα των εργαζομένων. Υπάρχει επίσης μεγάλη πολιτική πίεση από πλευράς συντηρητικών πολιτών για να χαλαρώσει η σφικτή δημοσιονομική πολιτική, η οποία θα μπορούσε να ακυρώσει μεγάλο μέρος της οικονομικής ενοποίησης που έχει επιτευχθεί. Τα πράγματα δεν πάνε καλά»
Στην συνέχεια υπογράμμισε πως: «ένα άλλο προφανές πρόβλημα είναι η πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. Αν συμβεί αυτό θα έχει κοσμοϊστορικές συνέπειες. Δεν θα αντέξει τον οικοδόμημα της ΕΕ».
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι, το ΔΤΝ δεν είχε κάνει ποτέ μια δήλωση τέτοιου τύπου μέχρι σήμερα, οξύνοντας τις ανησυχίες για μια πιθανή κατάρρευση της ΕΕ, ενώ παράλληλα εγείρεται το ερώτημα, υπάρχει σχέδιο για την επόμενη μέρα;΄


Αναδημοσίευση: voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου