Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Η «ιστορία Φίλη» …από άλλη σκοπιά


Την περασμένη βδομάδα (2 - 7 Νοεμβρίου), η δήλωση του υπουργού παιδείας κ Φίλη περί γενοκτονίας των ποντίων.
Μάλιστα στην Τουρκία έγινε μεγάλο θέμα, για έναν υπουργό που έχει τέτοιες απόψεις, δίνοντας του συγχαρητήρια. Στην πατρίδα μας είδαμε  να διαμαρτύρονται οι Πόντιοι και πολλοί Έλληνες για την δήλωση αυτή, και αναπαράγω το σχετικό απόσπασμα.
Ακούγοντάς το, μια που δεν είδα την εκπομπή, μου δημιουργήθηκαν μερικές απορίες.
Πρώτον ως προς την ερώτηση.
Γιατί έγινε από τον Χατζηνικολάου η συγκεκριμένη ερώτηση; Και το ρωτάω αυτό γιατί δεν είχαμε καμμιά επέτειο τα μέρες της εκπομπής σχετική με την γενοκτονία των Ποντίων.
Ο κ. Φίλης είχε αρθρογραφήσει, επανειλημμένως, από ότι έμαθα περί των απόψεων που ανέφερε. Άρα ήξερε την απάντηση που θα δοθεί από τον υπουργό ο δημοσιογράφος.
Άρα ήξερε πως αν ο κ. Φίλης ήθελε να είναι ειλικρινής αυτό θα του απαντούσε. Είμαι σίγουρος πως αν απαντούσε διαφορετικά ο δημοσιογράφος θα του εμφάνιζε τα κείμενα του.
Η επόμενη απορία μου έχει να κάνει με την αναπαραγωγή του αποσπάσματος από τα άλλα μέσα.
Εκτός του ότι βοήθησαν με αυτή την Τούρκικη πολιτική, αν και θα το έπαιρναν ούτως ή άλλως (οπότε πάμε πάλι σε προηγούμενη ένστασή μου).
Αυτοί που αναπαρήγαγαν του θέμα, ούτε τόνιζαν τα περί «απόψεως που δεν επηρεάζει τη θέση της Ελλάδας στο θέμα». Και από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε δείγματα ανθρώπων να μάχονται υπέρ ιδεών που δεν ήταν δικές τους, αλλά είχαν πλειοψηφήσει στα όργανα του κόμματος. Ας θυμηθούμε την στάση που κρατούσαν σε όλα τα θέματα στον προεκλογικό αγώνα του Ιανουαρίου και τα στελέχη που συγκρότησαν μετά τη ΛΑΕ.
Για μένα λοιπόν όλη η φασαρία έγινε, και γίνετε, κατά λάθος ανθρώπου. Μάλλον με τον Χατζηνικολάου θα έπρεπε να τα βάλουν μια που παγίδεψε τον κ. Φίλη. Όπως έκανε, ο ίδιος δημοσιογράφος, και με τον κ. Τσίπρα όταν τον ρώτησε στην εκπομπή του στον Real fm: «Πώς γίνεται η κ. Κωνσταντοπούλου να σας στηρίζει και να μην ψηφίζει» το μνημόνιο
Θα μου πείτε «δεν προσέχουν πως απαντούν τόσο σημαντικά στελέχη της κυβέρνησης»; ΄
Και πήρε από τον Πρωθυπουργό μια χαλαρή απάντηση όπως ήταν το «Χρήζει ψυχιατρικής έρευνας η συγκεκριμένη στάση» που οδήγησε την κ. Κωνσταντοπούλου εκτός ΣΥΡΙΖΑ, χάνοντας η κυβέρνηση ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος που προσέφερε πολλά και θα μπορούσε να προσφέρει ακόμη περισσότερα σε πολλά θέματα.
ΟΧΙ είναι η απάντηση. Και γιατί οι δημοσιογράφοι τους ΣΥΡΙΖΑιους δεν τους «βάζαν τρικλοποδιές» τέτοιου είδους, μια που τους πρόσεχαν. Βλέπεςι οι του ΣΥΡΙΖΑ, όταν το κόμμα ξέφυγε από του 3-4 %, κατακεραύνωναν την στάση των τηλεοπτικών Μέσω Μαζικής Ενημέρωσης. Τώρα ειδικά που πέρασε ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες και νιώθουν, καναλάρχες και μεγαλοδημοσιογράφοι στυλ Χατζηνικολάου, τον θρόνο τους να τρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου