Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Ο άγνωστος πόλεμος
ΗΠΑ – Γερμανίας για το 500ευρο!



Την ύπαρξη του πεντακοσάρικου, ως «κατασκευαστικού προβλήματος» ενός τόσο «σκληρού νομίσματος» όπως το Ευρώ, ανέδειξε την Παρασκευή 19/2 στη «δημοκρατία» ο Δημήτρης Ριζούλης με άρθρο του. Είναι ένα ακόμη οικονομικό σκάνδαλο στην ευρώπη με ευθύνη, ποιου άλλου, των Γερμανών
* * *
Η χώρα που κουνά το δάχτυλο στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και απαιτεί μέτρα για τον περιορισμό της διαφθοράς (ένα από τα λίγα θέματα, πάντως, στα οποία ορθώς επιμένει) είναι η πρώτη διδάξασα στη διακίνηση μαύρου χρήματος. Πρόκειται φυσικά για τη Γερμανία, τον δυνάστη της Ευρώπης, που μέχρι πρότινος δεν δίωκε το «λάδωμα» και μάλιστα το... επιδοτούσε με φοροαπαλλαγές. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το δίχτυ προστασίας που άπλωσε στον Χριστοφοράκο παρά τις φοβερές αποκαλύψεις που έγιναν εις βάρος του.
Η συζήτηση για την κατάργηση του 500ρικου που γίνεται τις τελευταίες ημέρες στα ευρωπαϊκά όργανα ήρθε για άλλη μία φορά να επιβεβαιώσει τις βρόμικες μεθόδους των Γερμανών. Το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, που ονομάζεται και «χαρτονόμισμα Μπιν Λάντεν» στους κύκλους των μεγαλοπαραγόντων της αγοράς, υπάρχει η σκέψη να αποσυρθεί επειδή είναι το καλύτερο «εργαλείο» για τη διακίνηση μαύρου χρήματος, κυρίως από εγκληματικές δραστηριότητες. Οπως, όμως, αποκάλυψε με άρθρο του στους «Financial Times» ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Lawrence Summers, οι Αμερικανοί είχαν προειδοποιήσει από το 2000 τους Ευρωπαίους για τους κινδύνους του συγκεκριμένου χαρτονομίσματος. Ομως, υπήρχε μια χώρα που αντιδρούσε έντονα και ζητούσε μετ' επιτάσεως να κυκλοφορήσει κανονικά το χαρτονόμισμα της διαφθοράς. Ποια; Μα, φυσικά, η Γερμανία.
«Είχα υποστηρίξει στους Ευρωπαίους συναδέλφους μου στην G7 ότι η έκδοση ενός χαρτονομίσματος των 500 ευρώ θα ήταν ανεύθυνη και ένα θείο δώρο για το έγκλημα και τη διαφθορά. Από τη στιγμή που το έγκλημα και η διαφθορά δεν περιορίζονται στα σύνορα της Ευρώπης, παρότι θα ήταν δικό τους το νόμισμα, θα γινόταν πρόβλημα για όλους τους άλλους. Αλλά επειδή οι Γερμανοί ήθελαν με κάθε τρόπο ένα χαρτονόμισμα μεγάλης αξίας, το ζήτημα δεν συζητήθηκε ποτέ σοβαρά στα διεθνή φόρα» δήλωσε προχθές ο πρώην Αμερικανός υπουργός, καρφώνοντας τη Γερμανία!
Γιατί λοιπόν, ενώ η τεχνολογία εξαλείφει κάθε ανάγκη για χαρτονομίσματα υψηλής αξίας σε νόμιμες συναλλαγές, οι Γερμανοί ακόμα και τώρα επιμένουν;
Το δεύτερο σοβαρό στοιχείο που αποκαλύπτει ο πρώην Αμερικανός υπουργός έβγαλε «στη σέντρα» μια άλλη χώρα που εγκαλεί κάθε τόσο την Ελλάδα, το Λουξεμβούργο. «Παραδέχομαι ότι δεν με ξάφνιασε ότι η αντίσταση εντός της ΕΚΤ για την απόσυρση του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ προέρχεται από το Λουξεμβούργο, μια χώρα με μακρά παράδοση στην εξυπηρέτηση των φοροφυγάδων, όσων επιχειρούν να ξεπλύνουν βρόμικο χρήμα και άλλων υπερμάχων του τραπεζικού απορρήτου, και όπου περίπου 20 φορές περισσότερα μετρητά τυπώνονται σε σχέση με το ΑΕΠ σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες» γράφει ο κ. Summers στους «Financial Times»! Πόσο πιο ξεκάθαρα να το πει; Μέσα σε λίγες προτάσεις «έσφαξε» με το γάντι Γερμανία και Λουξεμβούργο, δείχνοντας πόσο οργισμένοι είναι (αυτή τη στιγμή) οι Αμερικανοί με την Ανγκελα Μέρκελ και τους «δορυφόρους» της.
Ενώ αυτά τα άκρως αποκαλυπτικά γράφονται στον παγκόσμιο Τύπο, στην Ελλάδα ασχολούμαστε με τα άστοχα σχόλια του Λαζόπουλου και όσα λέγονται σε σατιρικές εκπομπές. Δυστυχώς, οι περισσότεροι Ελληνες «χαζεύουν», ενώ πίσω από την πλάτη τους παίζονται τα πιο χοντρά παιχνίδια (ακόμα και με το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα). Ας ανοίξουμε επιτέλους τα μάτια μας, αν δεν θέλουμε κάθε τόσο να μας πιάνουν στον ύπνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου