Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

«ΤΑ ΝΕΑ» σαν «ΑΚΡΟΠΟΛΗ»



Το χθεσινό μου κείμενο το έγραψα πρωί πρωί, επειδή είχα στο μυαλό μου το τι θα γράψω. Οπότε αμέσως μόλις κάθισα στον υπολογιστή μου άρχισα αμέσως να γράφω, χωρίς να δω τις εφημερίδες στο site που τις βλέπω κάθε πρωί.
Αφού λοιπόν τελείωσα το κείμενό μου, «το ανέβασα» και το κοινοποίησα εκεί που σκεφτόμουν να το κάνω άρχισα, να διαβάζω τα πρωτοσέλιδα. Το site στο οποίο το κάνω έχει τη δυνατότητα η σελίδα της εφημερίδας να απλώνεται σε όλο το πλάτος της οθόνης. Επειδή ορισμένοι τίτλοι είναι με τόσο μικρά γράμματα, συνυπολογίζοντας και το φόντο και τις τυχών ατέλειες στην εκτύπωση, τις βλέπω σ’ αυτό το μέγεθος.
Άρχισα να τις διαβάζω, από πάνω προς τα κάτω.
Πρώτη σε σειρά εφημερίδα «δημοκρατία» φτάνοντας κάτω πατώ το βελάκι (δεξιά) για την επόμενη. Τη διαβάζω κι αυτή, προσέχοντας την μακέτα της «Τράπεζας Πειραιώς». Φτάνω στον πρώτο τίτλο Στα τέσσερα η κυβέρνηση για να γυρίσει η τρόικα.
Μπα σκέφτηκα επηρεασμένος από το κείμενο που πριν λίγο είχα τελειώσει: έβαλε και την Ακρόπολη το News247; Θα θέλει να πάρει καμιά κρατική διαφήμιση ο Μαυρίκος. Πήγα πάλι κάτω να βεβαιωθώ για την μακέτα. «Χα χα πόσα έφαγε από τον Σάλλα» συλλογίστηκα. Κι ανέβηκα στην κορυφή της σελίδας. Προς έκπληξή μου είδα πως ήταν μια σοβαρή, όπως λένε, εφημερίδα. «ΤΑ ΝΕΑ». Φυσικά είχα ακούσει πως οι εκδότες κάνουν τέτοια, αλλά δεν το περίμενα τόσο ανοιχτά, αλλά και τόσο κοντά στην απαγγελία κατηγοριών στον Ψυχάρη για τα δάνεια, θαλασσοδάνεια, των 57 εκατομμυρίων ευρώ από την Alpha Bank.
Επί προσθέτω ποτέ δεν περίμενα να δικαιωθεί ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς σ’ αυτά που είπε στο τέλος της ομιλίας του το προηγούμενο βράδυ στη Βουλή (Τετάρτη 24/3):
«Γιατί δεν υπάρχουν μόνο οι εκβιαστές του υποκόσμου, αλλά υπάρχουν κι εκβιαστές που νομίζουν ότι ζουν και κυκλοφορούν σε σαλόνια. Αλλά αυτά τα υποτιθέμενα σαλόνια, τα κατά φαντασίαν σαλόνια είναι ο βούρκος μέσα στον οποίο έχουνε μάθει να ζούνε και να κάνουν τους εκβιασμούς τους και τις κολοτούμπες τους.» Μετά το 5:38 στο βίντεο που αναδημοσιεύω με την ομιλία του κ. Παππά. Θυμίζοντας όλη την ιστορία του συγκροτήματος Λαμπράκη από την εποχή που οι εφημερίδες που «έβγαζε» ήταν τα «Δημοκτατικά Νέα» και «το Ελεύθερο Βήμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου