Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Η συμφωνία με το ΝΑΤΟ επέβαλε De facto
την Ελληνική Κυριαρχία στο FIR και το Αιγαίο


Από τότε που γύρισε ο κ. Καμμένος από τις Βρυξέλλες  για τη σύνοδο υπουργών εξωτερικών του ΝΑΤΟ, εκείνη που αποφασίστηκαν οι περιπολίες του στο Αιγαίο, συνέχεια ακούμε για πολιτική ήττα της χώρας μας. Τόσο στα ΜΜΕ όσο και στη Βουλή.
Ας δούμε όμως μία άλλη άποψη. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν τα παρακάτω, αλλά αν συμπεράνω από τις αντιδράσεις της Τουρκίας τις τελευταίες, ώρες και μέρες, παραβιάσεις κλπ, πολύ πιθανόν να ισχύουν τα παρακάτω.
* * *
Για όσους δεν έχουν συνειδητοποιήσει, έμμεσα η Ελλάδα επιβάλλει την de facto κυριαρχία στο Αιγαίο απλά επιτρέποντας σχέδια πτήσης την συμμαχικών αεροσκαφών στο Αιγαίο.
Πιο συγκεκριμένα, η Τουρκία εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να γκριζάρει περιοχές στο Αιγαίο αλλά και να γκριζάρει την δικαιοδοσίας της Ελλάδας στην Έρευνα και Διάσωση.
Όμως όταν ένα Συμμαχικό ελικόπτερο από μια φρεγάτα, ζητήσει άδεια για σχέδιο πτήσης σε οποιοδήποτε σημείο του Αιγαίου, είτε 6 μίλια, είτε 10 μίλια, είτε διεθνή, είτε σε κάτι που οι Τούρκοι θέλουν να λένε γκρίζο από την Ελλάδα, αυτομάτως το συμμαχικό πλοίο αναγνωρίζει και την κυριαρχία της Ελλάδα στο συγκεκριμένο σημείο, αλλιώς πως θα ζητούσε άδεια !
Σκεφτείτε τώρα πόσες απονηώσεις και πόσες προσνηώσεις και πόσες (αχρείαστες να είναι) επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης θα γίνουν το καλοκαίρι και η Τουρκία δεν θα μπορεί να επέμβει χωρίς να εκτεθεί στους συμμάχους!
Δεν θα είναι εύκολο καλοκαίρι και οι Τούρκοι έχουν αποδείξει ότι δεν τα παρατούν, αλλά δεν έχουν πλέον την ίδια άνεση να παραβιάζουν το Αιγαίο παρενοχλώντας πλοία όλων των χωρών της συμμαχίας.



Αναδημοσίευση: dynati-ellada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου