Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Δίωξη για κακούργημα για τις φρεγάτες
Διερευνώνται ευθύνες για Παπαντωνίου‘Έπρεπε να είναι ψηλά στη θεματολογία των σημερινών εφημερίδων και ηλεκτρονικών Μέσων. Όμως (ειδικά στις εφημερίδες) εκτός από τις συνήθεις, Αυγή - Δημοκρατία Εφημερίδα των Συντακτών, όλοι οι άλλοι «κάναν γαργάρα» σύμφωνα με την δημοσιογραφική αργκό το θέμα.
Τελικά μάλλον δεν τα πήρε μόνο ο Άκης που «είναι μέσα». Η δικαιοσύνη καλεί τώρα και τον Γιάννο. Να δούμε πότε θα φτάσει και σε άλλους της φωτογραφίας που «βάζω». Πάντως νιώθω πως «έρχεται η σειρά τους»
* * *
Παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 11 ατόμων για το κακούργημα της απιστίας περί την υπηρεσία δόθηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου για τη σύμβαση εκσυγχρονισμού ζωής 6 φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού.
Ταυτόχρονα δόθηκε εντολή, αντίγραφο της δικογραφίας να διαβαστεί στην Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου.
Ειδικότερα, η ποινική δίωξη θα ασκηθεί σε βάρος του πρώην γενικού γραμματέα Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Σπυρίδωνα Τραυλού και ακόμη σε βάρος 10 μελών της επιτροπής διαπραγματεύσεων, για απιστία περί την υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις, καθώς η ζημιά που προκλήθηκε υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ (κακούργημα).
Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η ζημιά που έχει προκληθεί στην περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ.
Η ποινική δίωξη αφορά τη σύμβαση 010Β/03/6.2.2003 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού. Η σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ της εταιρείας Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. ως κύριου αναδόχου (και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND B.V.) και του υπουργείου Εθνική Άμυνας.
Ακόμη, αντίγραφο της δικογραφίας διαβιβάσθηκε στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιάννου Παπαντωνίου, υπουργού Εθνικής Άμυνας κατά το χρόνο υπογραφής της σύμβασης.Αναδημοσίευση: newpost.gr