Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Λαγκάρντ: Θα μπορούσαν οι Ολυμπιακοί
Αγώνες να επιστρέψουν στην ΑθήναΜία πρόταση του Κωνσταντίνου Καραμανλή από το 1979 ανέσυρε η Επικεφαλής του ΔΝΤ πρόσφατα. Την μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα.

Μια πρόταση με την οποία συμφώνησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, γι’ αυτό προχώρησε στην διεκδίκηση των Ολυμπιακών αγώνων του 2004. Τον πρόλαβε όμως ο θάνατος τον Ιούνιο του 1996. Έτσι τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου ο διάδοχός του, Σημίτης, όρισε την Γιάννα Αγγελοπούλου Πρόεδρο της Επιτροπής για την διεκδίκηση των Ολυμπιακών αγώνων.

Αποτέλεσμα; Τους αναλάβαμε και θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία του Σημίτη. Κι έγινε «μεγάλο πάρτι» μεγαλοκατασκευαστών, κατασπαταλήθικαν τεράστια ποσά από την Ελλάδα που μας οδήγησε (ΚΑΙ η διοργάνωση τηων Ολυμπιακών αγώνων του 2004) στη σημερινή κατάσταση.

Ας δούμε την είδηση που αφορά την επαναφορά της ιδέας αυτής.
* * *
Μια εξαιρετική ιδέα "out of the box" χαρακτήρισε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την μόνιμη εγκατάσταση των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα, στο Φεστιβάλ Ιδεών που διεξάγεται στο Κολοράντο
Συγκεκριμένα, η ερώτηση τέθηκε στην Κριστίν Λαγκάρντ από την αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Άσπεν, Κίτι Μπουν, η οποία άρχισε την τοποθέτησή της λέγοντας πως «έχω μια ιδέα για την Ελλάδα» και την Κριστίν Λαγκάρντ να απαντά χαριτολογώντας «είμαι διατεθειμένη να ακούσω οτιδήποτε».
Με αφορμή λοιπόν την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και το συνεχώς αυξανόμενο χρέος της, και με αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες που φιλοξενεί το Ρίο της Βραζιλίας, η αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Άσπεν πρότεινε την ιδέα της μόνιμης διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα για την τόνωση της οικονομίας και του τουρισμού για να λάβει την απάντηση από την επικεφαλής του ΔΝΤ.
«Νομίζω είναι μια σπουδαία ιδέα για άμεση χρήση. Ξέρετε, στο βαθμό που πρόκειται να δημιουργήσει ζήτηση, η οποία είναι αυτό που απολύτως χρειάζεται αυτή η οικονομία, θα ήταν πολύ σπουδαίο. Το πώς θα συνδυαστεί η μία (μόνιμη) έδρα με την πολυμερή και πολυεθνική ελκυστικότητα που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι κάτι που πρέπει να μελετηθεί».
Η κ. Λαγκάρντ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα έπρεπε να υπάρξει ένα καλό διοικητικό όργανο που θα αναλάμβανε την εποπτεία για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει διαφάνεια και λογοδοσία. «Ότι δεν θα υπάρχουν δυσάρεστες καταστάσεις όπως συνέβη και στο παρελθόν σε κάποιες καταστάσεις. Νομίζω είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα», κατέληξε.


Αναδημοσίευση: thepressproject.gr