Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Η Goldman Sachs προσέλαβε τον Μπαρόζο
αλλά οι Γάλλοι του λένε να αρνηθεί τη θέση



Τελικά κανείς δεν χάνεται. Αλήθεια μετά από τέτοιες ειδήσεις, ποιος μας λέει πως ο Μπαρόζο δεν εξυπηρετούσε την Goldman Sachs και ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;
Θεωρίες συνομωσίας θα μου πείτε. Ίσως, γιατί υπάρχουν πολλοί πρώην κορυφαίοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναλαμβάνουν μετά μεγάλες θέσεις σε εταιρίες κολοσσούς. Αλήθεια κανείς τους δεν άκουσε πως «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται»;
* * *
Βρήκε δουλειά και μάλιστα ζηλευτή ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Η επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ Goldman Sachs τον προσέλαβε ως σύμβουλο και μη εκτελεστικό πρόεδρο της διεθνούς μονάδας της.
Ο Μπαρόζο έχει διατελέσει πρόεδρος της Κομισιόν από το 2004 έως το 2014 και πρωθυπουργός της Πορτογαλίας από το 2002 έως το 2004.
Η Goldman Sachs International, της οποίας θα προεδρεύει ο Μπαρόζο, έχει την έδρα της στο Λονδίνο και από τα 6.000 μέλη του προσωπικού της, λιγότερα από 1.000 έχουν τη βάση τους εκτός Βρετανίας.
Ο Μπαρόζο θα βοηθήσει την εταιρεία στο έργο της να συμβουλεύει πελάτες για το πώς να αντιμετωπίζουν το "γεμάτο προκλήσεις και αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον", αναφέρουν σε δήλωσή τους οι δύο επικεφαλής της Goldman Sachs Μάικλ Σέργουντ και Ρίτσαρντ Γκνοντ.

«Μανουέλ, μην πας»
Να εγκαταλείψει τα σχέδια του να αναλάβει μια ανώτερη θέση στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs καλεί το Παρίσι τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και χαρακτήρισε την κίνησή του αυτή «σκανδαλώδη».
Ο γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αρλέμ Ντεζίρ δήλωσε πως η κίνηση του Μπαρόζο δημιουργεί ερωτήματα για τους κανόνες της ΕΕ περί σύγκρουσης συμφερόντων και δήλωσε ότι πρέπει να καταστούν αυστηρότεροι σε ό,τι αφορά πρώην ανώτερους αξιωματούχους.
«Είναι λάθος εκ μέρους του κ. Μπαρόζο και η χειρότερη υπηρεσία που θα μπορούσε να προσφέρει στο ευρωπαϊκό σχέδιο ένας πρώην πρόεδρος της Επιτροπής, σε μια στιγμή της ιστορίας που το σχέδιο αυτό χρειάζεται να υποστηριχθεί και να ενισχυθεί» δήλωσε ο Ντεζίρ μιλώντας στην κάτω βουλή του γαλλικού κοινοβουλίου.



Αναδημοσίευση: iefimerida.gr και in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου