Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Τώρα είναι η ώρα κ. Τσίπρα…



Την περασμένη Πέμπτη (15 Ιουνίου) έκλεισε επιτέλους η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος, 3ου μνημονίου, που υπέγραψε η Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015.
Ενώ όλοι από το εξωτερικό καθώς και η κυβέρνηση λένε πως η συμφωνία που επετεύχθη ήταν  θετική για την χώρα μας η αντιπολίτευση επιμένει για πάνω από 40 χρόνια (43) οικονομικής σκλαβιάς και για Βατερλό της Ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας. Τα ίδια λένε σε κάθε ευκαιρία οι πιο πολλοί, έγκυροι όπως μας τους συστήνουν, οικονομικοί αναλυτές αλλά και όλα τα ιδιωτικά δελτία ειδήσεων (τηλεοράσεων πανελλαδικής εμβέλειας και αντίστοιχων αθηναϊκών ραδιοφωνικών σταθμών). Όπως τα λένε και οι πιο πολλές μεγάλες εφημερίδες). Βέβαια όλοι ξέρουμε από τι συμφέροντα ελέγχονται όλα αυτά τα Μέσα που ανέφερα.
Την επόμενη (περασμένη Παρασκευή 16/6) ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε προς όλους εμάς, τον Ελληνικό λαό. Όσο και να έψαξα το «διάγγελμα» αυτό το βρήκα μόνο από την ΕΡΤ, στην οποία το είδα κι εγώ, κάτι που με κάνει να πιστεύω πως καμία ιδιωτική τηλεόραση δεν το έδειξε, απ’ ευθείας τουλάχιστον. Βλέπεται όλα τα κανάλια έδειχνα τόσο σημαντικά πράγματα που απαξίωσαν να διακόψουν για μια ομιλία του Πρωθυπουργού της χώρας. Γι’ αυτό και το μήνυμα του κ Τσίπρα το βάζω κι εδώ.
Ο κ. Τσίπρας μίλησε για ένα Eurogroup που η Ελλάδα πήρε ότι ήθελε και δικαιούταν, όπως μπορείτε να τα δείτε.
Από εδώ και κάτω θα μου επιτρέψετε να απευθυνθώ στον πρωθυπουργό. Είμαι σίγουρος πως κάποιος «δίπλα του» σίγουρα έχει τις ίδιες απόψεις:
Με αυτά που είπατε κ. Τσίπρα πλέον έχετε καλώς εχόντων των πραγμάτων είκοσι επτά μήνες μπροστά σας ως τις επόμενες εκλογές, 15 ή 22 Σεπτεμβρίου 2019 αν εξαντληθεί τελείως η τετραετία. Κι όλο αυτό το χρονικό διάστημα μπορείτε να κάνετε πάρα πολλά πράγματα προς το συμφέρων του Ελληνικού λαού.
‘Όπως να λύσετε το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας. Να μας απαλλάξετε από τους «νταβατζήδες», όπως τους είχε ονομάσει ο Κώστας Καραμανλής, τους ανθρώπους που απομυζούν τους οικονομικούς πόρους της Ελλάδας. Τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που παίρνουν και τη μερίδα του λέοντος των κοινοτικών ενισχύσεων με διάφορα τεχνάσματα. Όλοι ξέρουν πως οι άνθρωποι αυτοί ελέγχουν την ενημέρωση στην Ελλάδα και επιβάλλουν την γνώμη τους με διάφορους τρόπους (νόμιμους και μη). Για να πούμε μόνο για τα μεγάλα ψάρια γιατί κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει «αρκετή μαρίδα».
Περιττό να πω πως στη μάχη που γίνεται κατά της διαπλοκής αν ενταθεί θα υπάρξει σίγουρα η συμπαράσταση της Καραμανλικής, πραγματικής, Νέας Δημοκρατίας. Σιωπηλής όπως τώρα, μια που τόσα αξιόλογα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παίρνουν θέση δε τέτοια θέματα ή ακόμη πιο ενεργής
Φυσικά να τιμωρηθούν και οι επίορκοι πολιτικοί που «έβαλαν το χέρι στο μέλι», ακόμη και στα δύσκολα για τον λαό, χρόνια των μνημονίων. Και το σπουδαίο θα είναι ΟΧΙ να μπουν φυλακή, αλλά να δεσμευτεί η περιουσία τους και των συγγενών τους ως δευτέρου βαθμού. Έτσι να μην είναι ο Ακης ο μοναδικός που πλήρωσε για τις αμαρτίες των πολιτικών από το 1974 και μετά. Βέβαια ο Άκης δίκαια πλήρωσε αίροντας της αμαρτίες των κυβερνήσεων Σημίτη. Του Πρωθυπουργού που στη θητεία του μόνο σκάνδαλα (Χρηματιστήριο, Ολυμπιακοί αγώνες 2004) και καταστροφικές πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις όπως η ένταξη της χώρας μας στην Ευρωζώνη και ο τρόπος με τον οποίο έγινε.
Τέλος βασικό είναι να αρχίσουν να τιμωρούνται όσοι συνέβαλαν στο να μπει η Ελλάδα σ’ αυτή την περιπέτεια. Όπως ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, ο Παπανδρέου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και ο τέως ύπαρχός του Παπακωνσταντίνου.
Έτσι θα είστε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας την εποχή που το Έθνος μας θα γιορτάσει τα διακόσια χρόνια ανεξαρτησίας μας. Πρέπει να δούμε πως ένα μέρος των θυσιών μας (από το 2015 και μετά) θα πιάσουν τόπο. Μιλάω γι’ αυτές που είναι μικρότερης έντασης αλλά όχι λιγότερο επώδυνες μια που αθροίζονται στις προηγούμενες, απ’ το 2010 και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου