Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Δ. Χατζησωκράτης: Παρά τις προσπάθειές μας,
δεν έχουμε καταφέρει να ΜΗ στηρίζουν
οι Ευρωσοσιαλιστές την Ελλάδα



Μια φοβερή αποκάλυψη έκανε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης (φωτο). Η Φώφη Γεννηματά και οι υπόλοιποι της «Δημοκρατικής συμπαράταξης», όταν πηγαίνουν στο εξωτερικό, όχι μόνο δεν βοηθούν τον πρωθυπουργό αλλά λένε στους εταίρους τους (στην κοινοβουλευτική ομάδα) να μην τον πιστεύουν.
Αν αυτό δεν είναι ομολογία «εσχάτης προδοσίας» τι είναι;
* * *
Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Χατζησωκράτης με δηλώσεις του την Πέμπτη 22 Ιουνίου.
Συγκεκριμένα ο κ. Χατζησωκράτης μιλώντας στο ραδιόφωνο " BHMAfm" τόνισε μεταξύ άλλων: "Η φωτό από την χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι ιδιαιτέρως χαρακτηριστική! Ο κ. Τσακαλώτος εμφανίζεται ως ο μοναδικός υπουργός , που δεν συμμερίζεται την χαρίεσσα ατμόσφαιρα. Γιατί, πέρα από την κυβερνητική επικοινωνιακή διαχείριση,   φαίνεται ότι είναι και ο μοναδικός που γνωρίζει πως το μόνο θετικό που προσφέρει το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, είναι  ακριβώς ότι έκλεισε και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Αυτά που θα συνέβαιναν αν η αξιολόγηση δεν έκλεινε!"

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Χατζησωκράτης συμπλήρωσε: "Ο Υπουργός Οικονομικών ξέρει πως η κυβέρνηση εισέπραξε τα τρία ΟΧΙ:
Δεν πήρε τη διευθέτηση του χρέους, όπως ζητούσε, ψηφίζοντας πανηγυρικά τα νέα μέτρα των 4,5δισ. ευρώ
Δεν διασφάλισε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα με νέο δάνειο, παρά μόνο την διαδικασία της «κατ΄αρχήν έγκρισης», που το ΔΝΤ χρησιμοποιούσε για τις περιπτώσεις τριτοκοσμικών χωρών τη δεκαετία του ΄90
-Δεν άνοιξε η διαδικασία για την ποσοτική χαλάρωση, το περίφημο QE"

Πασπαρτού ή τιραμόλας ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης;
Για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο ο κ. Χατζησωκράτης ήταν ιδιαίτερα καυστικός: Η χθεσινή τοποθέτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, που ήλθε υπερασπιστής και αρωγός στον κ. Καμμένο και διερωτήθηκε στη Βουλή αν «είναι κακό που ένας υπουργός πίεσε ισοβίτη κρατούμενο για να πει την αλήθεια», είναι αδιανόητη! Τελικά σε αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία κανονική λειτουργία; Ο Υπουργός Εθν. Άμυνας πως παρεμβαίνει  και τι είναι; Πασπαρτού ή Τιραμόλας;

Αλ. Τσίπρας, Δρ Τζέκιλ στο εξωτερικό , Μίστερ Χάιντ  στο εσωτερικό
Ερωτώμενος για  την διγλωσσία της κυβέρνησης  σε εσωτερικό και εξωτερικό ο κ. Χατζησωκράτης ανέφερε:"Δεν είμαστε ευτυχείς με τον τρόπο που οι σύντροφοι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στο PES αντιμετωπίζουν τον Αλ. Τσίπρα.
Κατανοούμε ότι τα σοσιαλιστικά κόμματα στην Ευρώπη, βρίσκονται σε πολύ μεγάλη υποχώρηση και ότι θέλουν να έχουν στους κόλπους τους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πρωθυπουργούς εν ενεργεία και κυβερνητικά κόμματα.
Παρά τις προσπάθειές μας, δεν έχουμε καταφέρει ως σήμερα να τους κάνουμε να αντιληφθούν ότι αυτά που τους λέει απέχουν παρασάγγας από αυτά που λέει και κυρίως πράττει εδώ.
Στους ευρωπαίους αυτή η διπλή πραγματικότητα,  ο Δρ Τζέκιλ στο εξωτερικό και ο Μίστερ Χάιντ  στο εσωτερικό, επειδή πρόκειται για το πεδίο των ασκούμενων πολιτικών φαίνεται αδιανόητη! Γι αυτό και δύσκολα μας πιστεύουν.
Η προσπάθειά μας αυτή, και η επικεφαλής της ΔΗΣΥ επιμένει ιδιαιτέρως, είναι απολύτως αναγκαίο να επιτύχει.  Η αποδοχή, ή έστω η ανοχή, του PES στον Αλ. Τσίπρα καθιστά πολύ πιο δύσκολη τη δική μας αντιπαράθεση για τις επώδυνες για τον τόπο και τους πολίτες πολιτικές που εφαρμόζει. Δίνει τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που συγκυβερνά με το εθνικολαϊκιστικό κόμμα, και «σφίγγει τη θηλειά στον λαιμό των Ελλήνων»  να μας εγκαλεί" καταλήγει ο κ. Χατζησωκράτης.





Αναδημοσίευση: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου