Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Η ατάκα της Μαλβίνας και πώς θα την έλεγε σήμερα



Όλο αυτό τον μήνα ξανακοιτούσα διάφορε αναρτήσεις φίλων μου στο Facebook κι ανθρώπων που ακολουθώ στο Twitter. Παρατήρησα πως τα τελευταία δυομισι χρόνια, κυκλοφορεί η ατάκα της Μαλβίνας Κάραλη στο γραφικό που δημοσιεύω. Τελευταία κυκλοφορεί κι άλλη εκδοχή αλλά έχει την υπογραφή του cnn.gr, γι’ αυτό δεν την λαμβάνω υπ’ όψιν γιατί δεν είναι τόσο αθώο. Όχι πως αυτό που δημοσιεύω μπορεί να είναι αλλά τουλάχιστον δεν ξέρουμε τον δημιουργό του.
Γι’ αυτούς που δεν μπορούν να δουν το γραφικό για όποιο λόγο, να πω τι λέει:
«Κυβέρνηση που λυσσά να κρατηθεί στην εξουσία σε χώρα πτωχευμένη, είτε έχει ακόμα περιθώρια να φάει είτε φοβάται τη φυλακή.
Καρατσεκαρισμένο»
Προσπάθησα να θυμηθώ πότε είπε την συγκεκριμένη ατάκα, αλλά δεν μπόρεσα αν και την παρακολουθούσα συστηματικά από την εποχή του, παλιού καλού, Σκάι. Δεν μπόρεσα όμως, αν και κάτι μου θυμίζει. Αν πούμε πως η Μαλβίνα έφυγε από τη ζωή στις 7 Ιουνίου του 2002 αφήνοντας ένα κενό που δεν αναπληρώθηκε. Σε όλες τις εκπομπές πολιτικού σχολιασμού σχολιασμού λοιπόν, πρωθυπουργός ήταν ο Σημίτης. Ο αγαπημένος της τάπερμαν που πολύ την κυνήγησε αφήνοντάς τη τελικά άνεργη και ουσιαστικά οδηγώντας τη στον θάνατο, αφού στην επάρατη νόσο από την οποία έπασχε η καλή ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Άρα είπε αυτά τα λόγια για μια περίοδο της κυβέρνησής του Σημίτη, που όλοι νομίζαμε πως μας οδηγούσε στον Ευρωπαϊκό οικονομικό παράδεισο. Τα λόγια της λοιπόν ήταν το λιγότερο προφητικά, ως προς την χρεωκοπία. Αν κι εγώ λέω πως έβλεπε πιο καθαρά την οικονομική κατάσταση της χώρας. Γι’ αυτό κυνηγήθηκε άλλωστε μέχρι ΚΑΙ  φυσικής εξόντωσης.
Τώρα τα ίδια ακριβώς λόγια χρησιμοποιούνται κατά της σημερινής κυβέρνησης του κ. Τσίπρα υπό την αρωγή του κ. Καμμένου. Και θα συμφωνούσα, αν δεν παρακολουθούσα τόσο πολύ τη Μαλβίνα. Κάτι που μ’ έμαθε να σκέφτομαι λίγο παραπάνω.
Ναι συμφωνώ. Πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση έπρεπε να παραιτηθεί μόλις «έφαγε πόρτα» σε ότι ζήτησε από την Ευρώπη. Να πει ο κ. Τσίπρας: «Προσπαθήσαμε δεν τα καταφέραμε. Ότι μας ζητάνε είναι έξω από την ιδεολογία μας, οπότε δυστυχώς για μας παραδίνω την εξουσία». Πολύ λογικό ε; Να αναλάβει η αντιπολίτευση, υπό τον κ. Σαμαρά ακόμη, με συνεργασία του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Έστω και μετά από εκλογές που ίσως να έβγαινε αυτοδύναμο κάποιο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Άλλωστε αυτό δεν ήθελαν; Ναι κι εδώ θα πω τι νομίζω πως θα έλεγε σήμερα αν ζούσε η Μαλβίνα, παραφράζοντας τα λόγια της
«Αντιπολίτευση που λυσσά να αναρριχηθεί ΞΑΝΑ στην εξουσία σε χώρα πτωχευμένη, είτε έχει ακόμα περιθώρια ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ να φάει είτε φοβάται τη φυλακή.
Καρατσεκαρισμένο».
Για σκεφτείτε το; Γιατί θέλει ο Κούλης να γίνει Πρωθυπουργός;
- Να μας σώσει ως χώρα;
- Να κάνει τον λαό να ευημερήσει;
Γιατί θα πείσει πιο εύκολα τους δανειστές μας να μας μειώσουν το χρέος;
Μα αν μπορούσαν (όλοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) δε θα τα έκαναν; Έπρεπε να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, και μετά να μάθουν τον τρόπο;
Ή μήπως πάσχουν από «στέρηση εξουσίας» μαζί και κουτάλας; 
Μήπως φοβούνται πως θ’ αρχίσουν να βρίσκουν «σκελετούς» που έχουν αφήσει σε υπουργεία; Κάτι που θα εξοργίσει τους ευρωπαίους μια που θα μάθουν που πήγαιναν τα ωραία λεφτουδάκια τους (τώρα ευρώ αλλά κάποτε Μάρκα, Φράγκα Λίρες κλπ) και θα αρχίσουν να εκδίδουν Χριστοφοράκους και άλλα λουλούδια; Μήπως αρχίσουν να ανοίγουν στόματα κι αρχίσουν να μπαίνουν φυλακή άνθρωποι των κυβερνήσεων κυρίως του Σημίτη, γιατί όχι και ο ίδιος αν αποδειχτεί ένοχος αν είναι απίθανο να μην έβλεπε τι γινόταν επί πρωθυπουργίας του,  αλλά και των μετέπειτα;
Μήπως αγωνίζονται να σωθούν επιχειρηματίες που έπαιρναν δάνεια με εγγύηση «αέρα» ή άλλοι που έκαναν την Ελλάδα εργοτάξιο, με έργα που δεν τέλειωναν ποτέ;
Μήπως αγωνίζονται να μην αποκαλυφτούν και δικαστούν κάποιοι που λεηλάτησαν το κράτος, ενθυλακώνοντας από μεγάλα ως τεράστια ποσά, και «το’ παίζουν» επιτυχημένοι επιχειρηματίες μ’ αυτά ; Που έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό, καθ’ όλα νόμιμα, κι οι εδώ επιχειρήσεις του χρεοκοπούν; Να μην αποκαλυφτούν ποιοι «κρύβονται πίσω» από αχυράνθρωπους που είναι φυλακή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου