Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Μάρτυρας - κλειδί «καίει» τόν Γεωργίού
Ο Ιταλός Άσκολι της Eurostat



Στα τέλη του περασμένου Ιουλίου καταδικάστηκε ο Ανδρέας Γεωργίου σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή. Όπως είναι γνωστό έσπευσαν, μέχρι παρεξηγήσεως, να καταδικάσουν αυτή την  απόφαση του Ελληνικού δικαστηρίου διεθνής και σχεδόν σύσωμος ο Ελληνικός Τύπος, εξαιρούνται φυσικά ΕΡΤ, Εφημερίδα Συντακτών, Αυγή, Δημοκρατία, Εστία και κάποιες κυριακάτικες εφημερίδες. Όπως και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του ΔΝΤ. Όλες οι αναλύσεις έλεγαν και λένε πως αν κριθεί ένοχος ο Γεωργίου χαλάει η ιστορία: Το Ελληνικό χρέος κι έλλειμα, είναι η αιτία που ήρθε το ΔΝΤ στην Ευρώπη.

Η ιστορική Εφημερίδα «Εστία» στην έκδοση του Σαββατοκύριακου 5 - 6 Αυγούστου δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο. Στο οποίο αποδυκνύει με στοιχεία πως αυτά που κρίνονται πολιτικά είναι πιο σοβαρά, αν καταδικαστεί τελικά ο Γεωργίου. Αξίζει κανείς να δει αυτό το κείμενο που το αναδημοσιεύω παρακάτω. Όσο για τα λάθη ας με συγχωρέσετε μια που οφείλονται στη γλώσσα της εφημερίδας σε συνδυασμό με την αυτόματη διόρθωση του Word στο οποίο έβαλα το κείμενο.
* * *
Την επομένη της καταδίκης, του πρώην διοικητού της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο διεθνής τύπος εξέφρασε εν χορό τη δυσαρέσκειά του για τη ποινή φυλάκισης που επεβλύθει στον τέως  ισχυρό άνδρα της ΕΛΣΤΑΤ: «Πολίτικο», «Χάντεζμπλαντ», «Φαινάνσιαλ Τάιμς», «Φραγκφούρτερ Αλγκεμάιντ Τσάιτουνγκ» επετέθησαν συντονισμένως στην Ελληνική δικαιοσύνη ενώ η εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν Αννίκα Μπράιτχαρντ έκανε απειλιτικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας επί τρεις συνεχείς ημέρες.

Το κείμενο της «Εστίας» όπως δημοσιεύτηκε
Γιατί άραγε η καταδίκη ενός πρώην αξιωματούχου εθνικής στατιστικής αρχής για αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρος αναστάτωσε την Κομισιόν και τον διεθνή τύπο;
Την απάντηση μπορεί να την αναζητήσει κανείς στην παρουσία του κορυφαίου στελέχους της Eurostat στην δίκη Γεωργίου, το οποίο υπό καθεστώς ανωνυμίας μετά την καταδίκη, επετέθη στους δικαστές για τις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης, Πρόκειται για τον Ιταλό κ. Άσκολι, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας από το 1999 και καταθέτει εκών άκων σε κάθε δίκη του Γεωργίου ως μάρτυς υπεράσπισης, διότι γνωρίζει κάτι απλό: αν μιλήσει ο πρώην διοικητής της ΕΛΣΤΑΤ, θα κατανομάσει όλους όσοι από την Eurostat του επέβαλαν να «φουσκώσει»το έλλειμα, μεταξύ αυτών κι ο κ. Άσκολι. Και τότε στο σκαμνί για την παραβίαση των κανονισμών της ΕΕ αλλά και των εθνικών μας λογαριασμών δε θα καθίσει για ψευδή βεβαίωση μόνο ο Γεωργίου, αλλά και όλη η ηγεσία της Eurostat που δίδει την άδειά της στον Άσκολι να καταθέτει ως μάρτυς υπερασπίσεως του Γεωργίου.
Για να αντιληφθεί κανείς το προσωπικό διακύβευμα που αναγκάζει τον Ιταλό να καταθέτει στις δίκες Γεωργίου αρκεί να επισημάνει ότι ο Άσκολι, ως υπεύθυνος για τα στατιστικά της Ελλάδος αρχικώς δεν υπολόγισε το swap του Σημίτη στον υπολογισμό του δημόσιου χρέους το 1999, αλλά εδέχθη την ένταξή του στο χρέος και το έλλειμα του ίδιου swap μαζί με τον Γεωργίου το 2009 – 2010 !!!
Πότε άραγε έκανε το σωστό ο κ. Άσκολι; Το 1999 όταν δεν υπολόγισε το swap; Το 2003 δεν γνωμοδότησε επί Σημίτη ότι τα στατιστικά της Ελλάδος έχουν πρόβλημα; Το 2004 όταν εδέχθη με την απογραφή Αλογοσκούφη την ένταξη των εξοπλισμών στο έλλειμα με την παράδοση; Το 2009 όταν ενέταξε στο έλλειμα εξοπλισμούς με την παραλαβή «φουσκώνοντάς» το); Ή το 2010 που δέχτηκε να υπολογίσει και το swap στο χρέος και το έλλειμα;
Η παρουσία του και μόνο στην δίκη Γεωργίου, κατόπιν άδειας της Eurostat, αποδεικνύει ότι το «φούσκωμα»  του ελλείματος αποτελεί Ευρωπαϊκό σκάνδαλο και ευρωπαϊκή απάτη. Και όσο «ψηλώνει» τον πήχη επικοινωνιακώς η Κομισιόν με παραμβάσεις στην Ελληνική Δικαιοσύνη και απειλές για την δόση τόσο μεγαλώνει και το κόστος συμβιβασμού της. Και αυτοί που δεν ήξεραν πλέον γνωρίζουν.
Αν τυχών δεν αναιρεθεί η καταδίκη στη «πανευρωπαϊκή» δίκη που θα γίνει θα τα μάθουν όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου